LMC caravans kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

De LMC caravans zijn in modeljaar 2021 op een aantal punten gewijzigd. Zo zijn er bijvoorbeeld de nodige wijzigingen in het modellenpalet. De caravans van LMC zijn komend seizoen verkrijgbaar in de modellen Sassino, Style, Style Lift, Vivo en Musica.

De meeste namen zijn bekend, de Sassino niet. Dit instapmodel werd vorig seizoen geïntroduceerd. Ook is vroegere topmodel Maestro uit het programma. De LMC Musica, een paar seizoenen geleden nog slechts een ‘actieserie’ was, is nu het nieuwe topmodel van LMC. Uiteraard is het aantal indelingen in deze serie flink uitgebreid. En zo is het modellenpalet van LMC caravans van LMC komend seizoen qua opzet heel anders dan een paar seizoenen geleden.

Noviteiten LMC caravans modeljaar 2021

Dit jaar viert het merk LMC uit Sassenberg zijn 65ste verjaardag. De caravanfabrikant maakt van de gelegenheid gebruik om een speciale jubileumuitgave van het nieuwe model 493 K in de Style-serie te presenteren. Deze gezinscaravan is verkrijgbaar als speciaal model met een bijzonder hoog uitrustingsniveau. Ook voegt LMC in 2021 een nieuwe indeling aan de Vivo-serie toe. Deze LMC Vivo 580 D heeft een nieuw ontworpen interieur en een frontkeuken. Daarnaast heeft LMC de Musica-serie op details van geoptimaliseerd en bijvoorbeeld de klepverdeling van de kasten aangepast.

Historie LMC

LMC is opgericht in 1950, toen een constructeur en een carrosseriebouwer na een verregende vakantie met de tent besloten dat het tijd was om een beter onderkomen te bedenken. Hun eerste creatie was een soort van in/uitklapbare caravan, de Falter 1. Deze werd later omgedoopt naar Hartmann, de naam van de carrosseriebouwer. Niet veel later bouwde constructeur Austermann op zijn beurt de inmiddels legendarische Knospe caravan. Austermann’s bedrijf, dat de Knospe caravan inmiddels voor klanten bouwde, wordt overgenomen door Wilhem Saure, die de fabriek in Sassenberg verder uitbouwt. Niet veel later komen ook de bekende Lord en Münsterland-modellen, die vanwege de enorm gestegen vraag samen met Karmann worden gebouwd. De productiefaciliteiten worden in de jaren ’80 verder uitgebreid en het bedrijf wordt omgedoopt tot LMC Lord Münsterland Caravan GmbH.

Vanaf 1986 bouwt LMC ook campers, in 1991 wordt het bedrijf door Erwin Hymer overgenomen. Ook gaat het bedrijf caravans voor T.E.C. bouwen. In 1995 wordt T.E.C. bij LMC in Sassenberg gevoegd. Omdat er niet genoeg afzetmarkt is voor de twee redelijk identieke merken, wordt in 2013 besloten om te stoppen met het merk T.E.C. en worden de campers en caravans van dit merk deels ondergebracht in het LMC-programma. Dat programma wordt in de loop der jaren beetje voor beetje aangepast en afgeslankt maar bevat nog steeds elementen van T.E.C.. Zo komen de namen Style en Vivo uit de stal van T.E.C., de Musica en Maestro waren modellen van LMC zelf. In 2018 opende LMC een nieuwe productiehal met een capaciteit van 15.000 voertuigen per jaar waar het bedrijf caravans voor de gehele Erwin Hymer Group gaat bouwen.

LMC caravans, modellen 2021


Meer informatie over LMC caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands LMC caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de LMC caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
209 resultaten
209 resultaten
Pagina
van 18
Sorteren op:
Pagina
van 18

LMC Caravans 2021 modellen

LMC Sassino caravan modeljaar 2021 LMC Sassino caravan modeljaar 2021

LMC Sassino

De LMC Sassino is het nieuwe instapmodel van de Duitse fabrikant, waarmee LMC een stap in het lagere prijssegment wil zetten. De fabriek uit Sassenberg brengt in deze serie vooralsnog slechts twee indelingen uit, de 460 E en de 470 K. De LMC Sassino 460 E heeft vier slaapplaatsen. Twee daarvan in enkele bedden, de andere twee kan men realiseren door de zitgroep om te bouwen. De Sassino 470 K is een typische gezinscaravan en beschikt over maar liefst zes slaapplaatsen. Twee hiervan middels een uittrekbaar tweepersoonsbed, het stapelbed biedt ook twee slaapplaatsen en de zitgroep kan worden omgebouwd tot nog twee slaapplaatsen.

LMC Style

De Style, het vroegere instapmodel bij de caravans van LMC, heeft een behoorlijk complete standaarduitrusting met o.a. een grote Smart Tower koelkast en automatisch sluitende laden met soft-stop systeem. Komend seizoen zijn er in totaal zes indelingen beschikbaar bij de LMC Style caravans. De Style 450E en Style 530E hebben enkele bedden, de Style 450D heeft ondanks de compacte afmetingen een eilandbed. De LMC Style 460D en 582K hebben een Frans bed terwijl de 582K ook een kinderkamer heeft, net als de Style 490K die ook een dwarsbed heeft.
LMC Style caravan modeljaar 2021 LMC Style caravan modeljaar 2021
LMC Style Lift caravan modeljaar 2021 LMC Style Lift caravan modeljaar 2021

LMC Style Lift

Net als Bürstner al een aantal jaren doet met de Premio Plus en Averso Plus, heeft ook LMC caravans met een hefbed in het programma opgenomen. Hiermee creëer je een groot aantal slaapplaatsen in een relatief compacte caravan. De caravans zijn wel iets hoger, hun totale hoogte van 274 centimeter is zo’n 20 centimeter meer dan die van een normale caravan. Allebei de indelingen hebben een stahoogte van 208 centimeter. De LMC Style Lift is leverbaar in twee verschillende indelingen, die beide een ruime rondzit hebben. Boven die zitgroep bevindt zich het hefbed dat je eenvoudig en gemakkelijk kunt bedienen en in een handomdraai twee extra slaapplaatsen biedt.

LMC Vivo

De LMC Vivo vertegenwoordigt het middensegment van de Duitse fabrikant. LMC heeft de Vivo dit seizoen een geheel opgefrist interieur gegeven. Er is ook een geheel nieuwe indeling. De LMC Vivo 580 D is bedoeld voor reizende stellen, die in deze caravan werkelijk alle ruimte hebben. Bovendien biedt deze caravan door de ‘open’ indeling een heel goede ruimtelijke indruk. Achterin de caravan bevindt zich een badkamer, die over de gehele breedte is gebouwd. Daarvoor bevindt zich het slaapgedeelte met Frans bed en lage wandkast. Aan de linkerzijde is een hoekzit geplaatst, de keuken bevindt zich voorin en heeft veel daglicht door het boegvenster en panoramaraam.
LMC Vivo caravan modeljaar 2021 LMC Vivo caravan modeljaar 2021
LMC Musica caravan modeljaar 2021 LMC Musica caravan modeljaar 2021

LMC Musica

De LMC Musica caravans is het topmodel van de Duitse caravan- en camperfabrikant geworden. Zoals het bij een topmodel hoort, is de standaarduitrusting van de LMC Musica caravans zeer compleet. Deze omvat onder anderen aluminium velgen, ringverwarming, koudschuimmatrassen, een grote ‘tower’ koelkast en een groot "Skyview" panoramadak. LMC levert de Musica in modeljaar 2021 in zeven indelingen. Kopers kunnen kiezen uit indelingen met een Frans bed of enkele bedden, waarbij LMC zich met deze serie vooral richt op reizende stellen. Er is in de LMC Musica-serie ook een indeling met kinderkamer, de 520 K.
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen