Adria Campers

De campers van Adria zijn al meer dan 30 jaar lang een bekend gezicht op de Europese wegen. Het Sloveense merk ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar recreatievoertuigen. De eerste Adria campers werden op de markt gebracht onder de merknaam Adriatik, maar werden z’n 10 jaar geleden ook gewoon Adria genoemd. Adria heeft met haar campers een vooraanstaande positie op de Europese markt weten te veroveren. Adria is een tijdje geleden overgenomen door het Franse Trigano. Daarbij is afgesproken dat Adria haar eigen identiteit behoudt: het merk blijft gewoon bestaan en zal ook in Slovenië gevestigd blijven.

Camper programma

Ook in 2020 bestaat het leveringsprogramma van Adria uit vijf bekende series campers: Coral, Matrix, Compact, Sonic. Daarnaast heeft Adria ook buscampers, deze zijn ingedeeld in de series Twin en Active.

Noviteiten modeljaar 2020

Adria doet veel aan innovatie en productvernieuwing. Ook dit jaar zijn er dan ook de nodige verbeteringen en noviteiten.

Campers

De meeste Adria campers worden met ingang van modeljaar 2020 geleverd met een zuinigere compressorkoelkast. In de Sonic-serie zijn vijf nieuwe indelingen en bij de Matrix twee. De Coral heeft drie nieuwe indelingen, bij de Coral XL en Compact zien we geen wijzigingen. De nieuwe indelingen kenmerken zich door de goede ruimtelijke indruk en grote hoeveelheid. Er is meer open ruimte, waardoor het verblijf in deze campers aanzienlijk prettiger is. De Plus-uitvoeringen krijgen voortaan meer houtdecor in het interieur. Optioneel kunnen de fronten van de bovenkastjes voortaan ook in houtdecor worden geleverd. De Axess-uitvoering van de Coral, Coral XL en Compact staan op een Citroën Jumper-onderstel, de overige uitvoeringen op een Fiat Ducato.

Buscampers

Bij de buscampers heeft Adria de verschillende uitvoeringen waarin de Twin buscampers geleverd worden, gelijkgetrokken met de campers. De Twin buscampers zijn nu leverbaar in de bekende Axess, Plus en Supreme uitvoering. Maar het echte nieuws bij de buscampers is toch wel de nieuwe panoramaruit waarmee de Twin Supreme buscampers worden geleverd. Adria heeft veel tijd gestoken in een sky-roof waarbij de ruimtelijke indruk van de zitgroep in een buscamper aanzienlijk wordt verbeterd. De kap is groter dan gebruikelijk waardoor de overgang tussen woonruimte en cabine veel vloeiender is en er nog meer ruimte wordt gecreëerd. Ook de lichtinval is enorm verbeterd.

Daarnaast heeft Adria het interieur van de Twin Plus en Supreme onder handen genomen. Niet alleen de kleuren en materialen zijn vernieuwd, ook de ergonomie is verbeterd. De kussens en bovenkastjes zijn verbeterd, het keukenblok is vernieuwd en ook diverse badkamers zijn opnieuw ontworpen. De Twin Plus en Twin Supreme worden gebouwd op basis van een Fiat Ducato terwijl Adria voor de Twin Axess gebruikt maakt van een Citroën Jumper. De Adria Active wordt altijd op basis van een Renault Trafic gebouwd.

Adria campers, modeljaar 2020


Meer informatie over Adria kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Adria kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Adria kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
196 resultaten
196 resultaten
Pagina
van 17
Sorteren op:
Pagina
van 17

Adria Campers 2020 modellen

Adria Coral camper modeljaar 2019 Adria Coral camper modeljaar 2019

Adria Coral

De Coral is de meest succesvolle lijn campers van Adria. Het is een lijn halfintegraal campers die verkrijgbaar is in drie uitvoeringen en zeven indelingen, alle met de fraaie sky-roof panoramavensters. De Coral Axess is het instapmodel. Daarboven komt de wat luxer uitgevoerde Plus terwijl de Supreme het topmodel van de Coral serie is. Ook in modeljaar 2020 heeft Adria de nodige zaken aan de Coral vernieuwd en verbeterd. Er zijn twee nieuwe indelingen (670 DC en 670 DL) met en zogenaamde ‘open salon’. De Axess-uitvoering wordt met Seitz S4 ramen geleverd en alle Adria Coral-campers krijgen nieuwe achterlichten. Ook is de optielijst van de Adria Coral uitgebreid met onder meer fietsendragers en dakairco’s.

Adria Coral XL

Wie met een gezin op reis gaat, kan bijna nooit genoeg ruimte hebben. De Coral XL is een serie alkoof campers die specifiek voor gezinnen is ontwikkeld. De nieuwe Coral XL biedt een aantal slimme indelingen waarmee je ook met wat grotere gezinnen prima op vakantie kunt gaan. En dat kan uiteraard ook heel comfortabel, dankzij de luxe was/toiletruimte, de riante keuken en het stijlvolle interieurontwerp. De Coral XL is er in twee uitvoeringen, de Plus is het basismodel terwijl de Axess wat luxer is uitgevoerd. Kopers hebben de keus uit drie verschillende indelingen. De aerodynamische kap is dit jaar nog iets verbeterd en de Plus-uitvoering kan met Alde-verwarming worden geleverd.
Adria Coral XL camper modeljaar 2019 Adria Coral XL camper modeljaar 2019
Adria Compact camper modeljaar 2019 Adria Compact camper modeljaar 2019

Adria Compact

De Adria Compact is ruimer dan een buscamper maar ook weer wat kleiner dan een normale halfintegraal camper. Ideaal voor mensen die een optimaal compromis zoeken tussen ruimte en wendbaarheid. Opvallend in de Compact serie is de SLS die Adria een paar jaar geleden introduceerde. Deze heeft namelijk een slide-out aan de achterzijde. Met de slide-out ingeschoven is de camper nét geen 6 meter lang. Als de slide-out is uitgeklapt ontstaan er 2 ruime enkele bedden, die in een handomdraai kunnen worden omgebouwd tot riant tweepersoonsbed.

Adria Matrix

De Matrix is een serie crossover campers, leverbaar in drie verschillende uitvoeringen. Crossover campers zijn afgeleid van halfintegraal campers en hebben een iets hogere daklijn. Door die extra hoogte is er ruimte beschikbaar voor een handig hefbed boven de zitgroep. Adria heeft de overgang tussen cabine en opbouw heel geleidelijk gemaakt, zodat de extra hoogte niet opvalt. Net als de Coral heeft ook de Matrix drie uitrustingsniveaus. In modeljaar 2020 zijn er bij de Adria Matrix twee nieuwe indelingen. Ook de Adria Matrix model 2020 heeft nieuwe achterlichten gekregen. Verder is de het plafond boven de dinette voortaan in een lichte tint uitgevoerd en is ook hier de optielijst uitgebreid.
Adria Matrix camper modeljaar 2019 Adria Matrix camper modeljaar 2019
Adria Sonic camper modeljaar 2019 Adria Sonic camper modeljaar 2019

Adria Sonic

De Sonic is het topmodel in het gamma van Adria. Een uiterst moderne camper, waarbij duidelijk is te zien dat Adria de Sonic voortdurend verbeterd. In modeljaar 2020 brengt Adria drie nieuwe indelingen voor de Sonic uit. Deze zogenaamde ‘Open Salon’ indelingen kenmerken zich door de grote bewegingsvrijheid en ruimtelijke indruk. De Sonic is dit seizoen daardoor leverbaar in maar liefst acht indelingen. Ook zijn de achterlichten (met LED’s in de Plus- en Supreme-uitvoeringen) en zijn er nog meer opties voor de Adria Sonic campers verkrijgbaar.

Adria Twin

Ook de Twin behoort tot de succesnummers van Adria. Het betreft een serie buscampers met een moderne inrichting die zich duidelijk van de concurrentie onderscheidt. De op basis van een Fiat Ducato gebouwde Adria Twin krijgt in modeljaar 2020 nieuwe kleuren en dessins. Bovendien worden alle Twin modellen voortaan voorzien van plissé verduistering op de achterdeuren. Ook zijn er twee nieuwe indelingen waarmee het totaal aantal indelingen van de Twin op maar liefst 17 komt. De 640 SPX heeft een separate douche en WC, en een dwarsgeplaatst tweepersoons bed van 150 centimeter breed. De Twin 640 SL is ook nieuw. Deze heeft naar achteren toe aanzienlijk meer bewegingsruimte omdat deze camper geen aparte doucheruimte heeft.
Adria Twin camper modeljaar 2019 Adria Twin camper modeljaar 2019
Adria Active camper modeljaar 2019 Adria Active camper modeljaar 2019

Adria Active

De Adria Active is een heel compact uitgevoerde buscamper. Adria noemt het concept zelf een Multi-Purpose Camper, een buscamper die ook uitstekend geschikt is voor dagelijks gebruik. Je kunt er namelijk niet alleen met 4 mensen in slapen, maar ook met 6 mensen in reizen. Als camper is hij vooral geschikt voor weekendjes weg en kortere vakanties omdat de hoeveelheid ruimte in een camper van nog geen 5 meter lang nu eenmaal beperkt is. Evengoed is de Adria Active heel compleet uitgevoerd. Zo is de keuken voorzien van een kookplaat, spoelbak en compressorkoelkast. Voor de verplaatsbare bank is er een inklapbare tafel en de camper kan optioneel met een Webasto verwarming worden uitgevoerd.