Bürstner camper kopen; nieuw of tweedehands

Bürstner campers zijn vaak gemakkelijk te herkennen aan hun markante uiterlijk. De Duitse caravan- en camperfabrikant staat bekend om zijn moderne leveringsprogramma. Toch bouwt Bürstner nog niet zo heel lang campers. De eerste Bürstner campers kwamen in de jaren 80 op de markt. Maar Bürstner wist echter al snel een grote markt te veroveren. Bürstner was eind jaren 80 het eerste merk dat halfintegraal campers op de markt bracht.

Bürstner: Meer dan alleen halfintegraal campers

Bürstner mag zich niet alleen de ‘uitvinder’ van de halfintegraal camper noemen. Het Duitse merk verraste de markt in 2008 ook door als eerste campermerk een in de lengte geplaatste hefbed boven de zitgroep van een halfintegraal camper te introduceren. Dit concept was een groot succes. Het vond al snel navolging bij veel andere campermerken. Niet veel later leidde het idee van Bürstner ook tot de komst van de zogenaamde ‘crossover’ campers. Dit zijn iets hoger uitgevoerd halfintegraal campers, waardoor die ruimte voor dat hefbed hebben. Later ging Bürstner ook caravans met een hefbed bouwen. Aanvankelijk was dat alleen de Bürstner Averso Plus, later kwam daar ook de Premio Plus bij. Daarnaast bouwt Bürstner ook integraal campers en buscampers.

Bürstner 2021-modellen

Vergeleken met de voorgaande jaren is het 2021-camperprogramma van Bürstner iets uitgebreider geworden. Ook zijn er enkele bekende namen verdwenen. De Argos en Ixeo T zijn uit het programma van Bürstner Nederland gehaald maar nog wel in Duitsland verkrijgbaar. Het tijdelijke Edition 30 actiemodel is helemaal uit het programma genomen. De Delfin, een bekend campermodel van vroeger, is dit modeljaar weer terug bij Bürstner. Ook op het gebied van compacte halfintegraal campers is er de nodige uitbreiding. Naast de Travel Van is er nu namelijk ook de betaalbare Nexxo Van. De Bürstner Lyseo Time Limited campers gaan in modeljaar 2021 als Limited T door het leven en zijn voortaan alleen als halfintegraal camper leverbaar. De Elegance integraal camper blijft het topmodel van Bürstner.

Nieuwe buscampers bij Bürstner

Verder heeft Bürstner in seizoen 2021 een geheel nieuw programma buscampers. De eerdere City Car buscampers worden vervangend door de Bürstner Campeo en Eliseo. Daar komt later nog een derde model bij want Bürstner heeft ook een hele compacte buscamper, de Copa, aangekondigd.

 

 

Bürstner campers, modeljaar 2021


Meer informatie over Burstner kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Burstner kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Burstner kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
183 resultaten
183 resultaten
Pagina
van 16
Sorteren op:
Pagina
van 16

Bürstner Campers 2021 modellen

Bürstner Nexxo Van camper modeljaar 2021 Bürstner Nexxo Van camper modeljaar 2021

Bürstner Nexxo Van

De Nexxo Van is een betaalbare, compacte halfintegraal camper. Bürstner bouwt de Nexxo Van op de voordelige Citroën Jumper en levert deze 2,20 m brede camper in maar liefst vijf indelingen, waaronder ook een met een eilandbed. Dat is in dit formaat behoorlijk zeldzaam. Wie de betaalbare Nexxo Van en de duurdere Travel Van vergelijkt, zou niet meteen zeggen dat de Nexxo Van een instapmodel is. De verschillen zitten vooral in het onderstel. Ook is de uitrusting van de Nexxo Van iets minder uitgebreid. Kopers kunnen de Nexxo Van nog completer maken met het Comfort-pakket, Citroën Interieurpakket, het Veiligheidspakket en het Winterpakket.

Bürstner Travel Van

Wie de ruimte en mogelijkheden van een halfintegraal campers wenst, maar ook prijs stelt op compacte afmetingen, heeft aan de Bürstner Travel Van een goede keuze. Bürstner bouwt deze compacte halfintegraal camper op basis van de vertrouwde Fiat Ducato. Door het verlaagde chassis heeft de Travel Van een stahoogte van 198 cm. Hij is er in twee indelingen, met een dwarsbed en enkele bedden. Bürstner levert extra kussens mee om er ook een groot tweepersoonsbed van te kunnen maken. Verder heeft Bürstner de Travel Van dit seizoen een facelift gegeven, zowel het interieur als het exterieur is vernieuwd. Ook is de Travel Van voortaan verkrijgbaar als Harmony Line-uitvoering.
Bürstner Travel Van camper modeljaar 2021 Bürstner Travel Van camper modeljaar 2021
Bürstner Delfin T camper modeljaar 2021 Bürstner Delfin T camper modeljaar 2021

Bürstner Delfin T

De halfintegraal camper Delfin is terug bij Bürstner. De nieuwe Delfin T staat standaard op de Citroën Jumper, optioneel kan men kiezen voor een Fiat Ducato basisvoertuig. Hij is verkrijgbaar in twee kleurenschema’s: blauw en mokka. De Bürstner Delfin is ook leverbaar in een comfortabele Harmony Line-variant met aluminium velgen, speciale graphics en cassetteramen. Er zijn vijf indelingen met langs- en eilandbedden alsmede eenpersoonsbedden. Ook is er een indelingen met een hefbed, die daardoor een zeer grote ‘face-to-face’ zitgroep met langsbanken heeft. De andere indelingen zijn optioneel ook leverbaar met een hefbed.

Bürstner Limited T

De Bürstner Limited T is afgeleid van de in modelseizoen 2020 geïntroduceerde Lyseo Time Limited-modellen. De Limited T-modellen zijn betaalbare doch goed uitgeruste halfintegraal campers. Ze worden gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato en zijn beschikbaar in vier indelingen met een lengte van 6,98 tot 7,41 meter. Je kunt ze herkennen aan de opvallende graphics en de grijs metallic cabine. Het interieur van de Bürstner Limited T-campers heeft speciale bekleding met Limited opschrift. Maar de uitrusting is het meest kenmerkend, met airconditioning in de cabine, een zonnescherm, skyroof, koudschuimmatrassen en een achteruitrijcamera.
Bürstner Limited T camper modeljaar 2021 Bürstner Limited T camper modeljaar 2021
Bürstner Lyseo camper modeljaar 2021 Bürstner Lyseo camper modeljaar 2021

Bürstner Lyseo

De Lyseo is een relatief nieuwe serie campers van Bürstner, die in feite voor iedereen wat wils biedt. De Bürstner Lyseo-serie bestaat uit moderne campers. Dankzij de lichtgewicht bouwwijze hebben ze een relatief hoog laadvermogen. De Bürstner Lyseo campers zijn leverbaar in tal van varianten en indelingen. De Lyseo halfintegraal campers behoren tot de populairste campermodellen van Bürstner en zijn sinds kort ook verkrijgbaar als Harmony Line. Bij die laatste is de slaapruimte afgescheiden van het woongedeelte door de was/toiletruimte. Er is ook een versie op basis van de Mercedes Sprinter, de Lyseo M.

Bürstner Elegance

Het topmodel van Bürstner is de Elegance. Een integraal camper met een markante en herkenbare vormgeving, mede door de extra hoge, panoramische voorruit. De Bürstner Elegance is niet alleen qua exterieur een topmodel, ook de binnenzijde kenmerkt zich door een hoogstaand design. Bürstner levert de Elegance naar keuze met enkele bedden of een eilandbed, terwijl er boven de voorstoelen nog een tweepersoons hefbed is geplaatst. De slaapruimte is altijd afgescheiden van de woonruimte door de extra ruime was/toiletruimte.
Bürstner Elegance camper modeljaar 2021 Bürstner Elegance camper modeljaar 2021

Bürstner Buscampers 2021 modellen

Bürstner Campeo buscamper modeljaar 2021 Bürstner Campeo buscamper modeljaar 2021

Bürstner Campeo

De Campeo combineert volgens Bürstner alle voordelen van een buscamper met de designfilosofie van Bürstner. Hij is gebaseerd op de Fiat Ducato en wordt seizoen 2021 geleverd in drie indelingsvarianten. De serie wordt het komende modeljaar aangevuld met verdere indelingen. Naast het dwars- of langsbed achter is, afhankelijk van de indeling, optioneel ook een in carrosseriekleur gelakt hefdak leverbaar. Bürstner heeft veel aandacht aan het interieur besteed. Daar ervaar je een royaal gevoel van ruimte, mede dankzij de uitsparing in het dak boven de cabine, die meer hoofdruimte en een ergonomische overgang naar het woongedeelte biedt. De Bürstner Campeo buscamper is ook in een stoere 4x4-uitvoering leverbaar.

Bürstner Eliseo

Ook de Eliseo buscampers zijn nieuw bij Bürstner. Deze zijn in diverse lengtes en indelingen verkrijgbaar. Bürstner begint voorlopig met vier indelingen. Ook de Bürstner Eliseo-campers worden op basis van de Fiat Ducato gebouwd. De Bürstner Eliseo buscampers zijn er met een- of tweepersoonsbedden, een optioneel hefdak, een ‘baruitvoering’ met wandkast en tafel of met een extra hoge koelkast. Ze zijn volgens Bürstner zeer compleet uitgerust, met onder anderen cassettevensters, dimbare indirecte verlichting en een groot dakluik. Optioneel kan de Bürstner Eliseo buscamper ook met een skyroof worden geleverd.
Bürstner Eliseo camper modeljaar 2021 Bürstner Eliseo camper modeljaar 2021