Bürstner campers kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Bürstner campers zijn vaak gemakkelijk te herkennen aan hun moderne en markante uiterlijk. Ook qua interieur hebben de Bürstner campers een reputatie op te houden. Het sfeervolle, huiselijke interieur van Bürstner campers wordt door veel camperaars bijzonder gewaardeerd.

De Duitse caravan- en camperfabrikant Bürstner, onderdeel van de Erwin Hymer Group, staat al vele jaren bekend om zijn moderne leveringsprogramma. Toch worden er nog niet zo heel lang Bürstner campers gebouwd. De eerste Bürstner campers kwamen namelijk in de jaren 80 op de markt. Bürstner wist met haar campers in die tijdal snel een grote markt te veroveren. Eind jaren 80 was Bürstner overigens ook het allereerste campermerk dat ook halfintegraal campers op de markt bracht.

Buscampers en (half)integraal campers

Het Duitse merk bouwt niet alleen halfintegraal campers. Sinds een aantal jaren staat er met de Elegance ook een chique integraal camper in het programma. Daarnaast is Bürstner hard bezig om het toch al vrij omvangrijke assortiment buscampers nog verder uit te breiden en biedt binnenkort ook een elektrische buscamper aan.

Campers met hefbed

Bürstner mag zich niet alleen de ‘uitvinder’ van de halfintegraal camper noemen. Het Duitse merk verraste de markt in 2008 ook door als eerste campermerk een in de lengte geplaatste hefbed boven de zitgroep van een halfintegraal camper te introduceren. Dit concept was een groot succes en vond al snel navolging bij veel andere campermerken. Het idee van Bürstner leidde uiteindelijk tot de komst van de zogenaamde ‘crossover’ campers. Dit zijn iets hoger uitgevoerd halfintegraal campers, waardoor die ruimte voor dat hefbed hebben.

Bürstner campers 2023-modellen

Vergeleken met de voorgaande jaren is het 2023-camperprogramma van Bürstner behoorlijk uitgebreid. Met name bij de buscampers heeft het programma van Bürstner een flinke groei doorgemaakt. Er zijn de afgelopen jaren helaas ook enkele bekende namen verdwenen aangezien de Duitse fabrikant zich genoodzaakt zag om het ook wel heel erg omvangrijke leveringsprogramma flink te stroomlijnen.

Zo zijn de Argos, Ixeo T en de Edition 30 uit het leveringsprogramma gehaald. De Delfin, een bekende naam van vroeger, was vorig jaar terug bij Bürstner maar is ook alweer verdwenen.

Ook op het gebied van compacte halfintegraal campers heeft Bürstner het programma gewijzigd. De compacte Travel Van kreeg vorig seizoen een betaalbaarder zustermodel Nexxo Van. Dit seizoen is alleen die laatste over. De Bürstner Lyseo Time Limited campers gaan sinds modeljaar 2022 als Limited T door het leven en zijn alleen als halfintegraal camper leverbaar. Voorts is de Lyseo ongedoopt naar Lyseo TD. Daarvan is er ook een aparte Harmony Line variant.

Nieuw dit seizoen is de innovatieve Lyseo Gallery TD, een half-integraal camper met een handig opblaasbaar slaapdak boven de cabine.

De Nederlandse Bürstner-importeur moest nog meer concessies aan het leveringsprogramma doen. Verschillende modellen, zoals het topmodel Elegance, zijn wel in Duitsland maar niet meer in Nederland verkrijgbaar.

Bürstner half-integraal campers

Bürstner heeft al vele jaren geen alkoof campers meer in het programma. Het programma begint daarom bij de half-integraal campers. In Nederland zijn – uitzonderingen daargelaten – de volgende modellen verkrijgbaar:

 • Nexxo Van
  De Nexxo Van is een extra compacte halfintegraal camper. De Bürstner Nexxo Van staat op een Citroën Jumper is verkrijgbaar in maar liefst vijf indelingen, waaronder ook een met een eilandbed.
 • Limited T
  De Bürstner Limited T, afgeleid van de eerdere Lyseo Time Limited, zijn betaalbare doch goed uitgeruste half-integraal campers en vormen het instapmodel van Bürstner.
 • Lyseo TD
  De Lyseo TD is een serie halfintegraal campers die in feite voor iedereen wat wils biedt. Dankzij de lichtgewicht bouwwijze hebben de Bürstner Lyseo TD campers een relatief hoog laadvermogen. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal indelingen.
 • Lyseo Gallery TD
  De Bürstner Lyseo Gallery TD is een innovatieve half-integraal camper met een bijzonder ontwerp. Dankzij een pneumatisch uitklapbaar hefdak boven de cabine heeft deze half-integraal camper namelijk ook de mogelijkheden van een alkoof camper.

Bürstner integraal campers

Ook het topmodel van Bürstner, de onlangs nog geheel vernieuwde Elegance integraal camper, is in Nederland niet meer verkrijgbaar. Daarom is er in Nederland nog maar één serie integraal campers te koop.

 • Bürstner Lyseo I
  Terwijl Bürstner in Nederland door het verdwijnen van de Elegance afscheid neemt van het hogere segment, komt er een integraal camper in het middensegment bij. De nieuwkomer in deze veelgevraagde niche staat op een Fiat Ducato en kenmerkt zich onder meer door zijn isolerende dubbele bodem.

Bürstner buscampers

Een paar jaar geleden introduceerde Bürstner een geheel nieuw programma buscampers. Toen werden de eerdere City Car buscampers vervangen door de Bürstner Campeo en Eliseo. Daar kwam vorig seizoen nog een derde model bij in de vorm van de compacte buscamper Copa, evenals een ‘Black Forest’ actiemodel van de Campeo. Toen heeft Bürstner ook de indelingen van de Eliseo aangepast én uitgebreid. Voor dit seizoen was de Copa Trail aangekondigd, een extra stoere en sportieve uitvoering van de nieuwe Copa. Maar de gehele Copa-serie blijkt ondanks het grote succes uit het Bürstner-programma te zijn verdwenen. Er is dit ook een geheel nieuwe serie buscampers bij Bürstner, de Lineo, die op basis van de Ford Transit wordt gebouwd.

 • Bürstner Campeo
  De Campeo buscamper combineert volgens Bürstner alle voordelen van een buscamper met de designfilosofie van Bürstner. Mede dankzij de slimme overgang naar ervaart men in het interieur van deze buscamper een royaal gevoel van ruimte.
 • Bürstner Campeo 4×4
  De stoere Bürstner Campeo 4×4 met vierwielaandrijving is ideaal voor wie door wil blijven rijden waar de geasfalteerde wegen ophouden. De Campeo 4×4 staat op een Citroën-basisvoertuig en biedt alle mogelijkheden voor grenzeloze vakanties op plekken waar men met een normale (bus)camper niet kan komen.
 • Bürstner Eliseo
  De recent vernieuwde Bürstner Eliseo buscampers zijn er met een- of tweepersoonsbedden, een optioneel hefdak, een ‘baruitvoering’ met wandkast en tafel of met een extra hoge koelkast. Ze zijn volgens Bürstner zeer compleet uitgerust, met onder anderen cassettevensters, dimbare indirecte verlichting en een groot dakluik.
 • Bürstner Lineo
  De Duitse camperproducent breidt zijn productportfolio bij de buscampers dit seizoen uit met de Lineo, een compacte buscamper op basis van de Ford Transit. De Bürstner Lineo heeft een ‘klassieke’, bewezen indeling met voorin de zitgroep, in het midden de keuken en de badkamer tegenover elkaar en achterin een dwarsbed. Hij komt er ook met een volledig elektrische aandrijving.

Meer informatie over Burstner kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Burstner kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Burstner kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
377 resultaten
377 resultaten
Pagina
van 32
Sorteren op:
Pagina
van 32
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen