Bürstner camper kopen; nieuw of tweedehands

Bürstner campers zijn vaak gemakkelijk te herkennen aan hun markante uiterlijk. De Duitse caravan- en camperfabrikant staat bekend om zijn moderne leveringsprogramma. Toch worden er nog niet zo heel lang Bürstner campers gebouwd. De eerste Bürstner campers kwamen namelijk in de jaren 80 op de markt. Bürstner wist toen al snel een grote markt te veroveren. Eind jaren 80 was Bürstner ook het eerste merk dat halfintegraal campers op de markt bracht.

Buscampers en (half)integraal campers

Het Duitse merk bouwt niet alleen halfintegraal campers. Sinds een aantal jaren staat er met de Elegance ook een chique integraal camper in het programma. Daarnaast is Bürstner hard bezig om het assortiment buscampers verder uit te breiden.

Hefbed

Bürstner mag zich niet alleen de ‘uitvinder’ van de halfintegraal camper noemen. Het Duitse merk verraste de markt in 2008 ook door als eerste campermerk een in de lengte geplaatste hefbed boven de zitgroep van een halfintegraal camper te introduceren. Dit concept was een groot succes. Het vond al snel navolging bij veel andere campermerken. Niet veel later leidde het idee van Bürstner ook tot de komst van de zogenaamde ‘crossover’ campers. Dit zijn iets hoger uitgevoerd halfintegraal campers, waardoor die ruimte voor dat hefbed hebben. Later ging Bürstner ook caravans met een hefbed bouwen. Aanvankelijk was dat alleen de Bürstner Averso Plus, later kwam daar ook de Premio Plus bij. Daarnaast bouwt Bürstner ook integraal campers en buscampers.

Bürstner 2022-modellen

Vergeleken met de voorgaande jaren is het 2021-camperprogramma van Bürstner iets uitgebreider geworden. Ook zijn er enkele bekende namen verdwenen. De Argos en Ixeo T zijn uit het programma van Bürstner Nederland gehaald maar nog wel in Duitsland verkrijgbaar. Het tijdelijke Edition 30 actiemodel is helemaal uit het programma genomen. De Delfin, een bekend campermodel van vroeger, is sinds kort weer terug bij Bürstner.

Ook op het gebied van compacte halfintegraal campers heeft Bürstner het programma uitgebreid. Naast de compacte Travel Van is er sinds kort ook de betaalbare Nexxo Van. De Bürstner Lyseo Time Limited campers gaan sinds modeljaar 2022 als Limited T door het leven en zijn voortaan alleen als halfintegraal camper leverbaar. Voorts is de Lyseo ongedoopt naar Lyseo TD. Daarvan is er ook een aparte Harmony Line variant, die naar keuze ook op basis van de Mercedes Sprinter kan worden geleverd.

Ook het topmodel van Bürstner, de onlangs geheel vernieuwde Elegance integraal camper, staat op een Mercedes-chassis.

Steeds meer buscampers bij Bürstner

Vorig seizoen introduceerde Bürstner een geheel nieuw programma buscampers. Toen werden de eerdere City Car buscampers vervangen door de Bürstner Campeo en Eliseo. Daar komt dit seizoen nog een derde model bij in de vorm van de compacte buscamper Copa. Verder komt er dit seizoen een ‘Black Forest’ actiemodel van de Campeo uit. Ook heeft Bürstner de indelingen van de Eliseo aangepast én uitgebreid. Volgend seizoen kunnen we overigens ook nog de Copa Trail verwachten, een extra stoere en sportieve uitvoering van de nieuwe Copa.


Meer informatie over Burstner kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Burstner kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Burstner kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
269 resultaten
269 resultaten
Pagina
van 23
Sorteren op:
Pagina
van 23
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen