Chausson campers

Hoewel Chausson campers bij ons nog niet zo heel erg bekend zijn, is het merk met name in Frankrijk wel heel bekend. De Franse camperbouwer Chausson maakt deel uit van de Trigano groep, één van de grootste Europese ondernemingen op het gebied van recreatievoertuigen. Het merk Chausson bestaat al meer dan 100 jaar maar introduceerde pas in 1980 haar eerste camper, de Odyssee 4000 buscamper. Niet veel later volgde ook de productie van alkoof camper en (half)integraal campers.

Nu, in 2020, is Chausson uitgegroeid tot één van de bekendste Franse campermerken. Ieder jaar rollen er ongeveer 5000 Chausson campers van de band en dat aantal stijgt nog steeds. Chausson mag zich dan ook verheugen op een steeds grote naamsbekendheid in heel Europa. Het leveringsprogramma van Chausson in modeljaar 2020 is heel omvangrijk. In Nederland bestaat het Chausson programma uit diverse ranges halfintegraal campers en buscampers, alsmede een serie integraal campers. Totaal zijn er meer dan 20 indelingsvarianten beschikbaar, die in meerdere uitrustingsniveaus kunnen worden geleverd. Daarnaast zijn er in seizoen 2020 ook nog een aantal Special Edition actiemodellen, die ‘all-inclusive’ zijn uitgevoerd.

Chausson campers, modeljaar 2020


Meer informatie over Chausson kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Chausson kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Chausson kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
78 resultaten
78 resultaten
Pagina
van 7
Sorteren op:

Merkenbanners Chausson

six
Pagina
van 7

Chausson Campers 2020 modellen

Chausson halfintegraal campers Flash, Welcome camper modeljaar 2018 Chausson halfintegraal campers Flash, Welcome camper modeljaar 2018

Chausson halfintegraal campers Flash, Welcome

Het programma halfintegraal campers van Chausson telt in modeljaar 2020 maar liefst 13 indelingen, vanaf een lengte van nog geen zes meter. Deze zijn leverbaar in twee uitrustingsniveaus: Flash en Welcome. Standaard zijn de Chausson halfintegraal campers voorzien van een met glasvezel versterkte polyester opbouw. Kopers hebben veelal de keus uit een Ford Transit of Fiat Ducato onderstel. Dat samen, gecombineerd met de vele opties die Chausson daarnaast nog kan bieden, zorgen voor een enorme keus waaruit ongetwijfeld iedere camperaar wel de voor hem ideale camper uit kan kiezen. De Welcome uitvoering biedt onder meer een panoramisch dakraam, een dakluik met ventilator, zitgroep in L-vorm en een comfortmatras.

Chausson Special Edition actiemodellen

Naast de normale campermodellen heeft Chausson in modeljaar 2020 ook een aantal Special Edition actiemodellen die extra compleet, dus ‘all-inclusive’, zijn uitgevoerd. Deze modellen zijn gebaseerd op de Flash en de Welcome halfintegralen, waarbij je kunt kiezen voor een Ford Transit of Fiat Ducato onderstel. Je kunt de actiemodellen herkennen aan de afwijkende styling van het exterieur en interieur. Maar het meest interessant is natuurlijk de hoeveelheid extra’s waarmee deze campers zijn voorzien. Wie kiest voor het Fiat onderstel, krijgt er lichtmetalen velgen bij. Het Ford onderstel wordt weer geleverd met een extra sterke 170 pk motor. Verder zijn ze uitgerust met airbags voor bestuurder en bijrijder, een achteruitrijcamera en cruise control.
Chausson Special Edition actiemodellen camper modeljaar 2018 Chausson Special Edition actiemodellen camper modeljaar 2018
Chausson integraal campers Exaltis camper modeljaar 2018 Chausson integraal campers Exaltis camper modeljaar 2018

Chausson integraal campers Exaltis

De integraal campers uit de Exaltis serie van Chausson kenmerken zich door de opbouw, die geheel vervaardigd is van glasvezel versterkt polyester, de isolatie wordt verzorgd door styropor schuim. Chausson levert de Exaltis integraal campers in 6 indelingen, die in lengte variëren van 6,68 tot 7,47 meter. Het zijn dus relatief korte en lichte campers. Dankzij de uitgekiende indeling bieden ze evengoed heel wat ruimte. Qua bedden is er de keus uit een eilandbed of enkele bedden. De kortste uitvoering heeft achterin een stapelbed, daar vormt het hefbed boven de zitgroep de tweepersoons slaapplaats. Overigens, alle indelingen worden met een hefbed geleverd.

Chausson buscampers Twist, Twist Max

We kennen Chausson in Nederland voornamelijk van de (half)integraal campers. Toch komen de buscampers van Chausson het dichtst bij de roots van Chausson, dat als eerste camper namelijk een buscamper introduceerde. Het buscamper programma van Chausson bestaat in modeljaar 2020 uit de modellen Twist en Twist Max. De vans, zoals Chausson deze campers zelf noemt, zijn verkrijgbaar in 7 modellen en 6 carrosserievarianten. De lengte varieert van 5,41 tot 6,36 meter, allen op basis van de Fiat Ducato. Er zijn 2 uitrustingsniveaus: de Start en de chiquer afgewerkte en completer uitgeruste Exclusive. De Max uitvoering heeft achterin een dubbel stapelbed.
Chausson buscampers Twist, Twist Max camper modeljaar 2018 Chausson buscampers Twist, Twist Max camper modeljaar 2018