Chausson campers

Hoewel de Chausson campers bij ons nog niet zo heel erg bekend zijn, is het merk in Frankrijk wel heel bekend. Het merk Chausson bestaat al meer dan 100 jaar maar introduceerde pas in 1980 haar eerste camper, de Odyssee 4000 buscamper, waarmee het Franse merk behoorlijk succesvol was. Niet veel later ging Chausson ook over tot de productie van alkoof campers en (half) integraal campers.

Tegenwoordig maakt het Franse campermerk, net als zustermerk Challenger, deel uit van de Trigano groep, één van de grootste Europese ondernemingen op het gebied van recreatievoertuigen. Chausson is onder de hoede van Trigano uitgegroeid tot één van de bekendste Franse campermerken. Ieder jaar rollen er ongeveer 5000 Chausson campers van de band en dat aantal stijgt nog steeds. Chausson mag zich dan ook verheugen op een steeds grote naamsbekendheid in heel Europa.

Chausson in modeljaar 2022

Het leveringsprogramma van Chausson in modeljaar 2022 is omvangrijk. In Nederland bestaat het Chausson programma uit diverse ranges halfintegraal campers en buscampers, alsmede een serie integraal campers. In totaal zijn er meer dan twintig indelingsvarianten beschikbaar, die in meerdere uitrustingsniveaus en uitvoeringen kunnen worden geleverd.

Noviteiten Chausson 2022-modellen

Chausson heeft voor de 2022-modellen diverse updates aan de bestaande modellen doorgevoerd. Maar het meest opvallende nieuwtje is natuurlijk de Chausson X550. Met deze extra compacte camper wil de Franse fabrikant de wendbaarheid van een buscamper combineren met de ruimte van een halfintegraal camper. Een concept dat terecht veel bekijks trok op de beurzen.

Gewijzigde namen en uitrustingsniveaus Chausson campers

Vorig seizoen heeft Chausson bij de buscampers afscheid genomen van de namen Twist en Twist Max, ze heten voortaan gewoon Vans. Ook de benamingen Flash, Welcome en Exaltis zijn afgeschaft, voortaan heeft Chausson het over halfintegralen en integralen. Qua uitrustingsniveau is er bij de buscampers keus uit Road Line, Road Line VIP en Road Line Premium. De uitrustingslijnen van de halfintegralen heten First Line, Titanium VIP en Titanium Premium terwijl de integralen uitsluitend als Premium Line verkrijgbaar zijn.

Modellen en indelingen Chausson campers modeljaar 2022

Chausson heeft haar modellenreeks de afgelopen jaren flink gestroomlijnd. In 2022 zijn er daardoor slechts wat kleine wijzigingen. Zo zijn er nu elf indelingen verkrijgbaar bij de halfintegraal modellen. Bij de integraal campers beperkt Chausson het aantal indelingen tot drie, waarbij de focus van het Franse merk ligt op  campers met een voertuiglengte van ongeveer zeven meter. Bij de buscampers is er in 2022 meer keus dan ooit, kopers kunnen namelijk kiezen uit maar liefst zeven indelingen.


Meer informatie over Chausson kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Chausson kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Chausson kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
103 resultaten
103 resultaten
Pagina
van 9
Sorteren op:
Pagina
van 9

Chausson Campers 2022 modellen

Chausson halfintegraal campers

Het programma halfintegraal campers van Chausson telt in modeljaar 2022 maar liefst tien indelingen, vanaf een lengte van zo’n zes meter. Deze zijn leverbaar in drie uitrustingsniveaus (First Line, Titanium VIP en Titanium Premium). Standaard zijn de Chausson halfintegraal campers voorzien van een met glasvezelversterkte polyester opbouw. Kopers hebben in veel gevallen de keus uit een Ford Transit of Fiat Ducato onderstel. Dat gecombineerd met de vele opties die Chausson ook nog kan bieden, zorgt voor een enorme keus waaruit ongetwijfeld iedere camperaar wel de voor hem of haar ideale camper uit kan kiezen.

Chausson halfintegraal campersChausson halfintegraal campers
Chausson halfintegraal campersChausson halfintegraal campers

Chausson halfintegraal campers

De integraal campers van Chausson kenmerken zich door hun opbouw, die geheel vervaardigd is van glasvezelversterkt polyester, de isolatie wordt verzorgd door styropor schuim. Chausson levert de integraal campers in modeljaar 2022 in drie indelingen, met een lengte van 6,79, 7,17 of 7,47 meter. Dat zijn dus relatief korte en lichte integraal campers. De twee kleinste indelingen hebben achterin een bijzonder ruime bad- en kleedkamer. Boven de zitgroep bevindt zich een riant hefbed. De grootste indeling heeft achterin een queensbed, direct daar voor bevindt zich de badkamer en voorin een zitje met twee langsbanken.

Chausson buscampers (Vans)

We kennen Chausson in Nederland voornamelijk van de (half)integraal campers. Toch komen de buscampers van Chausson het dichtst bij de roots van Chausson, dat als eerste camper een buscamper introduceerde. De buscampers van Chausson heten sinds vorig jaar geen Twist (Max) meer, maar Vans. Deze buscampers zijn verkrijgbaar in zeven indelingen en – afhankelijk van de indeling – twee of drie uitrustingsniveaus. De lengte varieert van 5,41 tot 6,36 meter, allen op basis van de Fiat Ducato.

Chausson buscampers (Vans)Chausson buscampers (Vans)
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen