Dethleffs campers kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Dethleffs campers zijn een begrip in heel Europa. Dit traditionele Duitse merk bouwt al meer dan 90 jaar campers, wat uniek te noemen is. Hoewel Dethleffs momenteel veel meer campers dan caravans bouwt, mag het Duitse merk zich de uitvinder van de caravan noemen. Dethleffs campers zijn er sinds jaar en dag in allerlei soorten, maten en indelingen verkrijgbaar, zoals nieuw als tweedehands.

Campers voor reizende paren

Het camperprogramma van Dethleffs is niet alleen breed, maar gaat ook behoorlijk de diepte in. Zo zijn er ook twee series – en Globetrotter en met name de Alpa – die specifiek voor reizende paren zijn ontworpen.

Campers voor families

Maar de campers van Dethleffs zijn niet alleen ontworpen voor reizende paren. Dethleffs is een van de weinige campermerken die ook veel aandacht besteden aan het camperen met gezinnen. Dethleffs heeft relatief veel campers waarin ook kinderen zich prima thuis zullen voelen. Daarom mag Dethleffs zich met recht een “vriend van de familie” noemen.

Ook buscampers

Dethleffs bouwt niet alleen halfintegraal campers en integraal campers. Het Duitse merk heeft ook een eigen productiefaciliteit voor buscampers. In het Duitse Isny bouwt Dethleffs buscampers voor zowel het eigen programma alsook voor de andere merken van de Erwin Hymer Group. Dit seizoen zijn de Dethleffs buscampers voor het eerst ook met een Ford Transit basisvoertuig leverbaar.

Dethleffs campers 2023-modellen

Het camperprogramma van Dethleffs is wat je noemt omvangrijk maar het is door de komst van diverse nieuwe campermodellen ook wat meer de diepte ingegaan. Zo voegde Dethleffs nog niet zo lang geleden de Pulse en de Globeline aan het programma toe. In modeljaar 2023 is het leveringsprogramma van Dethleffs campers nog iets marktconformer geworden.

Er zijn de afgelopen jaren weliswaar een paar series campers verdwenen bij Dethleffs, zoals de Magic Edition, Grand Alpa en de Advantage Edition. Ook heeft Dethleffs de nog niet eens zo lang geleden geïntroduceerde Globeline – de eerste Dethleffs camper op basis van de Mercedes Sprinter – onlangs weer uit het programma gehaald. Maar het programma Dethleffs campers is ook weer aangevuld.

Twee jaar geleden – een jubileumjaar voor Dethleffs – zijn er bij de Dethleffs campers diverse jubileummodellen aan het programma toegevoegd. Daarvan zijn nu nog de Just 90 en Pulse Classic 90 verkrijgbaar. Die Just 90 neemt als het nieuwe instapmodel van Dethleffs overigens ook een belangrijke rol in. Maar toen Dethleffs de Just 90 camperserie introduceerde, was het Fiat Ducato basisvoertuig nog volop leverbaar. Dat is tegenwoordig wel anders. Daarom zag Dethleffs zich genoodzaakt om ook de Just Go te introduceren, een variant op basis van de Ford Transit. Iets dergelijks geldt ook voor de Globevan, die op basis van de Transit Custom wordt gebouwd.

Dethleffs half-integraal en integraal campers

Het camperprogramma van Dethleffs bestaat in modeljaar 2023 zodoende uit de series Just 90, Just Go, Trend, Pulse en Globebus. De Esprit, Alpa en Globetrotter zijn momenteel niet in het leveringsprogramma van de Nederlandse importeur opgenomen maar zijn in Duitsland nog wel verkrijgbaar. Daarnaast zijn er nog de buscampers van Dethleffs, de Globetrail en Globevan. Omdat veel Dethleffs campers verkrijgbaar zijn als integraal en halfintegraal camper is het modellenpalet van Dethleffs in modeljaar 2023 nog steeds omvangrijk te noemen.

 • Just 90
  Met het instapmodel Just 90 wil Dethleffs beginnende camperaars een voordelige camper bieden, zonder concessies te doen aan kwaliteit of uitrusting. De Dethleffs Just 90 is een halfintegraal camper met een fris interieur, een behoorlijk omvangrijke standaardrusting en een aantrekkelijke prijs.
 • Just Go
  Ook de Dethleffs Just Go is een camper voor startende, veeleisende camperaars die een moderne, compleet uitgeruste camper met een goede prijs-kwaliteitverhouding willen. De Just Go staat op een Ford Transit en is bedoeld als alternatief voor de Just 90, die wordt gebouwd op basis van de momenteel moeilijk leverbare Fiat Ducato.
 • Trend
  De Dethleffs Trend integraal campers zijn verkrijgbaar als halfintegraal en integraal camper. Ze kenmerken zich door de aantrekkelijke prijs, het grote ruimte-aanbod en de hoeveelheid indelingen. Voor veel indelingen is er optioneel ook een hefbed verkrijgbaar.
 • Pulse
  De Dethleffs Pulse vertegenwoordigt de visie van Dethleffs op de hedendaagse camper, waarin de allerlaatste trends zijn verwerkt. De Pulse biedt een huiselijke sfeer waarbij de grote ramen voor een prima ruimtebeleving en lichtinval zorgen.
 • Globebus
  De Dethleffs Globebus is een compacte integraal camper in het middensegment. Ondanks de compacte bouwwijze biedt de Dethleffs Globebus, die bij uitstek geschikt is voor het rijden over smalle bochtige wegen, alle ruimte voor een comfortabele reis.

Dethleffs buscampers

Hoewel Dethleffs al heel meer dan vijftien jaar buscampers bouwt, en gedurende die jaren meer dan 50.000 buscampers voor zowel de merken van de Erwin Hymer Group als andere merken bouwde, heeft het heel lang geduurd voordat Dethleffs zelf buscampers op de markt ging brengen. Dethleffs heeft, nu de vraag naar buscampers groter dan ooit is, onlangs twee buscampers geïntroduceerd, de Globetrail en Globevan.

 • Globetrail
  In 2021 introduceerde het Duitse merk de Globetrail, die in twee indelingen/lengtematen verkrijgbaar is. De ene heeft een dwarsbed, de andere twee enkele bedden. Kopers van de Dethleffs Globetrail konden oorspronkelijk kiezen uit een Fiat Ducato, Citroën Jumper en Peugeot Boxer basisvoertuig. Sinds kort is er ook een variant op basis van een Ford Transit.
 • Globevan
  De iets kleinere Globevan, die Dethleffs op basis van de Ford Transit Custom gaat bouwen, is verkrijgbaar in twee uitvoeringen en één indeling, die dankzij het hefdak vier slaapplaatsen en maximaal zes zitplaatsen biedt. De Globevan Camp One heeft een redelijk sobere basisuitrusting. Wie meer luxe wil, kan ook kiezen voor de Globevan Camp Two.

Meer informatie over Dethleffs kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Dethleffs kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Dethleffs kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
227 resultaten
227 resultaten
Pagina
van 19
Sorteren op:
Pagina
van 19
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen