Hymer campers kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

Het programma campers van Hymer is in modeljaar 2021 aardig veranderd, vergeleken met dat van de afgelopen seizoenen. Dat heeft te maken met het feit dat Hymer bij de 2021-modellen een aantal nieuwe campers op basis van de nieuwe Mercedes Sprinter introduceert. De Duitse camperbouwer heeft nu naar eigen zeggen het grootste aantal campermodellen op basis van Mercedes in het programma. Het profileert zich ook steeds nadrukkelijker als de belangrijkste partner van dit Duitse merk. Uiteraard heeft Hymer ook een groot aantal campers die op basis van de vertrouwde Fiat Ducato worden gebouwd.

Noviteiten modeljaar 2021

De Hymermobil B-klasse is door de jaren heen de meest succesvolle integraal camper uit het Hymer programma. De laatste jaren wordt deze integraal camper overwegend op basis van een Fiat Ducato gebouwd. Met ingang van modeljaar 2021 is er ook een Hymermobil op basis van de Mercedes Sprinter. Dit onderstel biedt een nog aangenamer rijcomfort en kan bovendien worden uitgerust met de modernste veiligheidstechnieken. Opvallend is bovendien dat deze Hymermobil B-Klasse ModernComfort ook leverbaar is als halfintegraal camper. Omdat er van de Mercedes Sprinter ook een geheel nieuwe generatie is uitgekomen, heeft Hymer ook een aantal campers vernieuwd die al op basis van dit onderstel werden gebouwd. Dit betreft de Hymer ML-T en de HymerCar Grand Canyon S. Uiteraard zullen ook de andere Hymer campers die op een Mercedes Sprinter-basis worden gebouwd, met de vernieuwde Sprinter worden uitgerust.

Ambition actiemodellen

Hymer neemt niet zo vaak actiemodellen op in haar programma. Dat is in modeljaar 2021 wel het geval. Onder de naam ‘Ambition’ zijn er van zowel de Hymer Tramp als de Hymermobil B-CL een aantal actiemodellen met een afwijkende kleurstelling aan de buitenzijde en een extra complete uitrusting. Uiteraard worden deze campers ook tegen een extra attractieve prijs aangeboden.

Hymer 2021 modellen

Het misschien ook wel erg brede leveringsprogramma van Hymer 2021 wordt op een aantal punten afgeslankt. Zo vervalt in modeljaar 2021 de compacte Van-serie. Ook de ML-I, Hymermobil B-Klasse Premium Line en de Hymermobil Starline zien we het komende seizoen niet meer terug. De Tramp CL is uitsluitend in de Ambition leverbaar.

Buscampers

De buscampers van Hymer worden sinds een aantal jaren onder de merknaam HymerCar op de markt gebracht.

.

Hymer campers, modeljaar 2021


Meer informatie over Hymer kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Hymer kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Hymer kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
348 resultaten
348 resultaten
Pagina
van 29
Sorteren op:
Pagina
van 29

Hymer Campers 2021 modellen

Hymer Tramp SL camper modeljaar 2019 Hymer Tramp SL camper modeljaar 2019

Hymer Tramp SL

De Tramp SL is niet zomaar een completer uitgeruste versie van de Tramp CL, het vroegere basismodel uit deze serie, maar een echte doorontwikkeling van deze halfintegraal camper. De Hymer Tramp SL heeft bijvoorbeeld een dubbele bodem die voor extra bergruimte en een nog betere isolatie zorgt. De dubbele vloer zorgt ook voor een vlakke vloer in de gehele camper. Ook is de keuken anders ingericht, met een grotere koelkast van maar liefst 142 liter. Bovendien is de Tramp SL leverbaar in nog meer indelingen, waarbij ook rekening is gehouden met de wat oudere camperaars.

Hymer Tramp Ambition

De Hymer Tramp is het basismodel bij de Hymer halfintegraal campers. De Tramp-serie behoort al vele jaren tot de oudste en populairste campers van Hymer. De campers uit de Tramp-serie zijn verkrijgbaar met en zonder hefbed. Hymer heeft de nog altijd heel populaire Tramp de afgelopen jaren op diverse aspecten vernieuwd en verbeterd. In modeljaar 2021 is de Tramp ook leverbaar als Ambition actiemodel. De scherp geprijsde Hymer Tramp Ambition is leverbaar in negen indelingen, heeft een afwijkende kleurstelling aan de buitenzijde en een extra complete uitrusting.
Hymer Tramp Ambition camper modeljaar 2019 Hymer Tramp Ambition camper modeljaar 2019
Hymer Exsis T camper modeljaar 2019 Hymer Exsis T camper modeljaar 2019

Hymer Exsis T

De Exsis is een paar jaar gelden in het programma gekomen en is speciaal ontwikkeld voor camperaars die een lichtgewicht camper met redelijk compacte afmetingen, een hoogstaand comfort en een complete uitrusting zoeken. Hymer heeft de Exsis-serie vorig modeljaar geheel vernieuwd waarbij de aspecten van het concept nog sterker naar voren komen. De moderne bouwwijze zorgt voor een fikse gewichtsbesparing zodat de MTM van de Hymer Exsis ook in de meest complete uitvoering onder de 3500 kilo blijft.

Hymer ML-T

De ML-T is één van de campers die door Hymer worden gebouwd op basis van een Mercedes Sprinter. Dit basisvoertuig is onlangs geheel vernieuwd dus heeft Hymer de ML-T campers voor modeljaar 2021 ook vernieuwd. De Mercedes Sprinter is voorzien van een groot aantal voorzieningen die de veiligheid en het comfort verhogen. De Mercedes Sprinter is ook leverbaar met vierwielaandrijving zodat Hymer de ML-T ook in een aantal uitvoeringen met vierwielaandrijving kan leveren. Ook de nieuwste generatie van de Hymer ML-T is uitgerust met een lichtgewicht chassis en een dubbele bodem van glasvezelversterkt kunststof. In die dubbele bodem zijn de (afval)watertanks vorstvrij ingebouwd. De ruime garage is voorzien van deuren aan beide zijden.
Hymer ML-T camper modeljaar 2019 Hymer ML-T camper modeljaar 2019
Hymer B-Klasse ModernComfort T camper modeljaar 2019 Hymer B-Klasse ModernComfort T camper modeljaar 2019

Hymer B-Klasse ModernComfort T

Een opvallend nieuwtje: Hymer heeft dit kampeerseizoen voor het eerst ook een halfintegraal-versie van de B-klasse in het programma opgenomen. Tot voorheen bestond de B-klasse uitsluitend uit integraal campers. Hymer bouwt B-Klasse ModernComfort T op basis van de nieuwste Mercedes Sprinter. Net als bij de integraal versie maakt de camperbouwer uitsluitend gebruik van de trekkop van de Sprinter, welke is gekoppeld aan het bekroonde lichtgewicht SLC-chassis van Hymer. Dit resulteert in een halfintegraal camper met uitstekende rij-eigenschappen, een hoog vermogen en een vlakke, dubbele bodem met veel bergruimte.

Hymer Hymermobil Exsis I

Ook de Exsis-I behoort tot de beroemde Hymermobil serie van Hymer. Net als de Exsis-T heeft Hymer ook de Hymermobil Exsis-I vorig seizoen geheel vernieuwd. De toch al moderne bouwwijze is op diverse punten nog beter doorgevoerd. De Hymermobil Exsis-I is dankzij al deze vernieuwingen nog lichter, beter en dynamischer. Ook als het reisgezelschap uit vier personen bestaat heeft de Exsis-I ondanks de MTM van 3500 kilo nog meer dan voldoende laadvermogen. De compacte bouwwijze maakt de Exsis-I bovendien prima wendbaar waarmee deze Hymer camper zo’n beetje de ideale metgezel voor verre reizen is.
Hymer Hymermobil Exsis I camper modeljaar 2019 Hymer Hymermobil Exsis I camper modeljaar 2019
Hymer Hymermobil B-klasse CL Ambition camper modeljaar 2019 Hymer Hymermobil B-klasse CL Ambition camper modeljaar 2019

Hymer Hymermobil B-klasse CL Ambition

De Hymermobil B-klasse integraal campers zijn al vele decennia lang het paradepaardje van de integraal campers van Hymer. Hymer heeft ook deze telg uit de B-klasse de afgelopen modeljaren meerdere malen vernieuwd. Het resultaat is een moderne gebouwde camper, waarbij voor de productie gebruikt is gemaakt van de modernste technieken. Zo heeft de Hymermobil CL Ambition onder anderen de bekende PUAL bouwwijze, met ultrasoon techniek gebouwde meubels en speciale voor Hymer ontwikkelde led-koplampen. In modeljaar 2021 vormt de Hymermobil B-Klasse CL Ambition de basis voor de Hymermobil B-klasse. Als actiemodel zijn deze campers extra compleet uitgerust en hebben ze ook speciale graphics op de buitenwanden.

Hymer Hymermobil B-klasse ModernComfort I

Zoals gezegd gaat Hymer zich meer en meer toeleggen op campers op een Mercedes onderstel. Het kon dan ook niet uitblijven dat er ook in de Hymermobil B-klasse een camper op basis van de Mercedes Sprinter zou worden gebouwd. De Hymermobil B-klasse ModernComfort I, zoals deze nieuwe versie heet, is tot nu toe de enige camper waarbij gebruik wordt gemaakt van de voorwielaangedreven ‘trekkop’ van de Sprinter. Daarachter is het door Hymer zelf ontwikkelde lichtgewicht SLC-chassis gemonteerd. Omdat de trekkop alle bij het basisvoertuig behorende techniek huisvest, heeft Hymer in de dubbele bodem alle ruimte voor de meer campertechnische zaken én de nodige bergruimte.
Hymer Hymermobil B-klasse ModernComfort I camper modeljaar 2019 Hymer Hymermobil B-klasse ModernComfort I camper modeljaar 2019
Hymer Hymermobil B-klasse Supreme Line camper modeljaar 2019 Hymer Hymermobil B-klasse Supreme Line camper modeljaar 2019

Hymer Hymermobil B-klasse Supreme Line

De Supreme Line is het topmodel uit de Hymermobil B-serie en is vorig modeljaar geheel vernieuwd. De camper werd direct na de introductie al beloond met diverse prijzen. Dat is ook geen verrassing want de hoeveelheid innovaties in de Hymermobil B-klasse SL is ronduit indrukwekkend. De nieuwe B-klasse SL staat bijvoorbeeld op een geheel nieuw, door Hymer zelf ontwikkeld SLC-chassis. Ook dat chassis heeft een prijs gewonnen. Door het extreem lage eigenwicht biedt dit onderstel de B-Klasse Supreme Line een buitengewoon hoog laadvermogen, dat meer dan 1000 kilo kan bedragen.

Hymer Duomobil

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is de Hymer DuoMobil geheel ontwikkeld voor reizende paren. De DuoMobil is dan ook in samenwerking met haar gebruikers ontwikkeld. De camper biedt achterin een ruime, comfortabel rondzit en een tweepersoons hefbed boven de cabine. Dit hefbed bestaat in feite uit 2 langsbedden en heeft een uiterst gemakkelijker instap. Hymer heeft de DuoMobil nog niet zo lang geleden geheel vernieuwd. Er wordt nu gebruik gemaakt van de lichtgewicht bouwwijze van de B-klasse. Kopers kunnen kiezen uit een DL- en SL-versie, waarvan de DuoMobil DL een MTM van 3500 kilo heeft zodat men deze ook met rijbewijs B mag besturen.
Hymer Duomobil camper modeljaar 2019 Hymer Duomobil camper modeljaar 2019