Hymer campers kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

Hymer campers zijn sinds jaar en dag een begrip. Met name de Hymer B-Klasse, de meest bekende integraal camper, is uitgegroeid tot een waar icoon. Het programma campers van Hymer is in modeljaar 2021 behoorlijk omvangrijk. Na de nodige veranderingen en vernieuwingen gedurende de afgelopen jaren lijkt Hymer het programma goed op de rit te hebben. De veranderingen dit seizoen zijn namelijk vrij beperkt.

Fiat Ducato en Mercedes Sprinter

Opvallend is dat Hymer de laatste jaren steeds meer campers op basis van de nieuwste generatie van de Mercedes Sprinter bouwt. Hymer profileert zich ook steeds nadrukkelijker als de belangrijkste partner van Mercedes. De Duitse camperbouwer heeft naar eigen zeggen zelfs het grootste aantal campermodellen op basis van Mercedes in het programma. Uiteraard bouwt Hymer ook nog steeds een groot aantal campers die op basis van de vertrouwde Fiat Ducato.

Hymer 2021 modellen

Ook in modeljaar 2021 heeft Hymer een enorm uitgebreid leveringsprogramma. Maar het is de afgelopen jaren wel iets afgeslankt. Zo verviel vorig modeljaar de Van, een serie compacte halfintegraal campers. Wie zo’n camper zoekt: verschillende andere merken uit de Erwin Hymer Group, zoals LMC en Bürstner, hebben daarin nog genoeg keus. Ook heeft Hymer afscheid genomen van de ML-I, Hymer B-Klasse Premium Line en de Hymer Starline. De Tramp is dit modelseizoen uitsluitend op basis van een Mercedes Sprinter en dus als S-variant beschikbaar.

B-Klasse

De Hymer B-klasse is door de jaren heen de meest succesvolle integraal camper uit het Hymer programma. De laatste jaren werd deze integraal camper overwegend op basis van een Fiat Ducato gebouwd, en sinds een paar jaar ook op basis van de Mercedes Sprinter. Inmiddels bouwt Hymer de gangbare modellen uit de B-Klasse alleen nog maar op basis van een Mercedes Sprinter. Dit basisvoertuig biedt een nog aangenamer rijcomfort en kan bovendien worden uitgerust met de modernste veiligheidstechnieken. Opvallend is bovendien dat de Hymer B-Klasse voortaan ook leverbaar is als halfintegraal camper. Ook hier zet Hymer dus de stap naar een ‘premium’ basisvoertuig. De enige B-Klasse die nog op een Fiat Ducato staat, is de SupremeLine.

Hymer buscampers

De buscampers van Hymer werden tot een aantal jaren geleden onder de merknaam HymerCar op de markt gebracht. Maar sinds kort gebruikt de Erwin Hymer Group voor de buscampers gewoon weer de merknaam Hymer. De Hymer buscampers werden aanvankelijk overigens alleen op basis van een Fiat Ducato gebouwd. En ook hier zien we dat Hymer buscampers op een Mercedes Sprinter basis bouwt. Eerst was dat alleen de Car Grand Canyon S. Later introduceerde de Duitse camperfabrikant ook van het topmodel Free een variant op basis van de Mercedes Sprinter, genaamd Hymer Free S. Zie ook de pagina over de HymerCar buscampers.

Hymer campers, modeljaar 2021


Meer informatie over Hymer kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Hymer kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Hymer kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
233 resultaten
233 resultaten
Pagina
van 20
Sorteren op:
Pagina
van 20

Hymer Campers 2021 modellen

Hymer B-klasse I (integraal) camper modeljaar 2021 Hymer B-klasse I (integraal) camper modeljaar 2021

Hymer B-klasse I (integraal)

Hymer gaat zich steeds meer toeleggen op campers op een Mercedes onderstel. De beroemde Hymer B-klasse integraal campers kunnen dan niet achterblijven. De Hymer B-klasse I, zoals deze nieuwe versie heet, was de eerste camper waarbij Hymer gebruik maakt van de voorwielaangedreven ‘trekkop’ van de Mercedes Sprinter. Daarachter is het door Hymer zelf ontwikkelde lichtgewicht SLC-chassis gemonteerd. Omdat de trekkop alle bij het basisvoertuig behorende techniek huisvest, heeft Hymer in de dubbele bodem alle ruimte voor de meer campertechnische zaken én de nodige bergruimte. Kopers kunnen kiezen uit twee uitrustingen: de ‘normale’ ModernComfort en de nog completere MasterLine.

Hymer B-klasse T (halfintegraal)

Hymer biedt sinds een paar jaar ook halfintegraal-versies van de beroemde B-klasse. Tot voorheen bestond de B-klasse uitsluitend uit integraal campers. Hymer bouwt deze B-Klasse T uitsluitend op basis van de nieuwste Mercedes Sprinter. Net als bij de integraal versie maakt de camperbouwer hierbij uitsluitend gebruik van de trekkop van de Sprinter, die is gekoppeld aan het lichtgewicht Hymer SLC-chassis. Dit resulteert in een halfintegraal camper met uitstekende rij-eigenschappen, een hoog vermogen en een vlakke, dubbele bodem met veel bergruimte. Ook qua uitvoeringen biedt hij net zoveel keus als de integraal versie van de B-Klasse, je kunt hem namelijk bestellen als ModernComfort en MasterLine.
Hymer B-klasse T (halfintegraal) camper modeljaar 2021 Hymer B-klasse T (halfintegraal) camper modeljaar 2021
Hymer B-klasse SupremeLine camper modeljaar 2021 Hymer B-klasse SupremeLine camper modeljaar 2021

Hymer B-klasse SupremeLine

De SupremeLine is het enige model uit de Hymer B-serie dat Hymer op een Fiat Ducato bouwt. De SupremeLine, een paar seizoenen geleden geheel vernieuwd, werd direct na de introductie beloond met diverse prijzen. Dat is ook geen verrassing, de hoeveelheid innovaties in deze uitvoering van de Hymer B-klasse is ronduit indrukwekkend. Deze B-klasse was het eerste model dat werd gebouw op het moderne, door Hymer zelf ontwikkelde SLC-chassis. Ook dat chassis heeft een prijs gewonnen. Door het extreem lage eigenwicht biedt dit onderstel de B-Klasse SupremeLine een buitengewoon hoog laadvermogen, dat meer dan 1000 kilo kan bedragen.

Hymer Exsis-I (integraal)

De Exsis-I is afgeleid van de beroemde Hymer (B-Klasse) van Hymer. Net als de Exsis-T heeft Hymer ook de Exsis-I een paar seizoenen geleden geheel vernieuwd. De toch al moderne bouwwijze is op diverse punten nog beter doorgevoerd. De Hymer Exsis-I is dankzij al deze vernieuwingen nog lichter, beter en dynamischer. Ook als het reisgezelschap uit vier personen bestaat heeft de Exsis-I ondanks de MTM van 3500 kilo nog meer dan voldoende laadvermogen. De compacte bouwwijze maakt de Hymer Exsis-I bovendien prima wendbaar waarmee deze Hymer camper zo’n beetje de ideale metgezel voor verre reizen is.
Hymer Exsis-I (integraal) camper modeljaar 2021 Hymer Exsis-I (integraal) camper modeljaar 2021
Hymer Exsis-T (halfintegraal) camper modeljaar 2021 Hymer Exsis-T (halfintegraal) camper modeljaar 2021

Hymer Exsis-T (halfintegraal)

De Exsis-T is de half-integraal versie van de Exsis. Net als de Exsis-I is de Hymer Exsis-T bedoeld voor camperaars die een lichtgewicht camper met redelijk compacte afmetingen, een hoogstaand comfort en een complete uitrusting zoeken. Hymer heeft de Exsis-serie nog niet zo lang geleden geheel vernieuwd waarbij de aspecten van het concept nog sterker naar voren komen. De moderne bouwwijze zorgt voor een fikse gewichtsbesparing zodat de MTM van de Hymer Exsis - ook in de meest complete uitvoering - onder de 3500 kilo blijft.

Hymer ML-T

De ML-T is één van de campers die door Hymer worden gebouwd op basis van een Mercedes Sprinter. De Mercedes Sprinter is voorzien van een groot aantal voorzieningen die de veiligheid en het comfort verhogen. Ook is de Mercedes Sprinter leverbaar met vierwielaandrijving zodat Hymer de ML-T in een aantal uitvoeringen met vierwielaandrijving kan leveren. Verder is de nieuwste generatie van de Hymer ML-T uitgerust met een lichtgewicht chassis en een dubbele bodem van glasvezelversterkt kunststof. In die dubbele bodem zijn de (afval)watertanks vorstvrij ingebouwd. De ruime garage is voorzien van deuren aan beide zijden.
Hymer ML-T camper modeljaar 2021 Hymer ML-T camper modeljaar 2021
Hymer Tramp S camper modeljaar 2021 Hymer Tramp S camper modeljaar 2021

Hymer Tramp S

De Tramp S is een doorontwikkeling van de eerdere Tramp CL, het vroegere basismodel uit de Hymer Tramp-serie. Dit nieuwere model heeft aanvankelijk Tramp SL. Nu Hymer ook de Tramp op basis van een Mercedes Sprinter bouwt, heet hij uiteraard Tramp S. Uiteraard bevat de huidige Hymer Tramp S alle elementen die hem zo succesvol maakten, zoals de dubbele bodem die voor extra bergruimte en een nog betere isolatie zorgt. Bovendien heeft de camper door die dubbele vloer ook voor een geheel vlakke vloer in de hele camper. Bij het ontwerpen van de indelingen van de Tramp S heeft Hymer ook rekening gehouden met de wat oudere camperaars.

Hymer buscampers modeljaar 2021

Hymer Sydney

Het uitgangspunt van de Hymer Sydney is een compacte buscamper die ook prima voor dagelijks gebruik in kan worden gezet. De Hymer Sydney is namelijk gebouwd op basis van een Fiat Ducato met de korte wielbasis. De totale lengte van nog geen vijf meter maakt de camper wendbaar, bovendien past hij daardoor ook op bijna iedere parkeerplaats. Een ander sterk punt van de Hymer Sydney is de flexibiliteit. De Sydney kan worden ingericht met drie, vier of eventueel zelfs vijf gehomologeerde zitplaatsen. Hij heeft maximaal drie slaapplaatsen. De meubels zijn, evenals de een aantal van de zitplaatsen, op een rail geplaatst en uitneembaar. Daardoor kunnen ook grote voorwerpen makkelijk worden meegenomen.
Hymer Sydney buscamper modeljaar 2021 Hymer Sydney buscamper modeljaar 2021
Hymer Ayers Rock, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite buscamper modeljaar 2021 Hymer Ayers Rock, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite buscamper modeljaar 2021

Hymer Ayers Rock, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite

Deze Hymer buscampers worden ook gebouwd op basis van een Fiat Ducato. Ze zijn alle voorzien van vier gehomologeerde zitplaatsen. Hoewel ze standaard zijn uitgerust met twee slaapplaatsen, is het middels het optionele slaapdak mogelijk om vier slaapplaatsen in deze buscampers te realiseren. Verder zijn ze ook voorzien van een badkamer met vast cassettetoilet en een opklapbare wastafel. Alle bedden zijn voorzien van een uitgekiend comfortsysteem dat een goede nachtrust garandeert. Kopers hebben de keus uit maar liefst vier indelingen, met een dwarsbed of met enkele bedden die tot een tweepersoonsbed kunnen worden omgebouwd.

Hymer Free

Ook de Hymer Free is een van de nieuwere modellen van Hymer, en was tot voor kort ook het topmodel van de Hymer buscampers. De Hymer Free biedt de kopers dan ook alles wat je van een hoogwaardige buscamper kunt verwachten. Hymer bouwt hem op basis van de bekende en betrouwbare Fiat Ducato. Standaard heeft hij twee slaapplaatsen maar dat aantal kun je uitbreiden met het optionele slaapdak. De Hymer Free is inmiddels verkrijgbaar in drie indelingen. Klanten kunnen kiezen uit buscampers met een dwarsbed of enkele bedden, die uiteraard ook zijn voorzien van een badkamer en een zithoek achter de voorstoelen.
Hymer Free camper modeljaar 2021 Hymer Free camper modeljaar 2021
Hymer Free S camper modeljaar 2021 Hymer Free S camper modeljaar 2021

Hymer Free S

Vroeger werden nagenoeg alle buscampers van Hymer op basis van de Fiat Ducato gebouwd. Maar Hymer gebruikt ook steeds vaker de Mercedes Sprinter als basisvoertuig. Aanvankelijk was de Grand Canyon S de enige Hymer buscamper met een Mercedes Sprinter onderstel. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen. De Hymer Free S is afgeleid van de ‘normale’ Hymer Free buscamper, maar staat op een Mercedes Sprinter basis. De Hymer Free S is een compacte buscamper voor de meest veeleisende camperaars die de betere rijeigenschappen en rijassistentiesystemen van de Mercedes Sprinter weten te waarderen.

Hymer Grand Canyon S

Voor de mensen die een buscamper met een hoogstaand rijcomfort zoeken, heeft Hymer de Hymer Grand Canyon S ontwikkeld. De nieuwe Mercedes Sprinter, waar deze buscamper op is gebouwd, beschikt over uitstekende rijeigenschappen en de allerlaatste veiligheidsvoorzieningen. De Hymer Grand Canyon S biedt zitruimte voor vier personen en slaapgelegenheid voor twee personen. Optioneel kan er een slaapdak worden gemonteerd, waardoor er in totaal vier slaapplaatsen beschikbaar zijn. Omdat de carrosserie van de Mercedes Sprinter eigenlijk iets te smal is voor een dwarsbed, heeft deze Hymer buscamper op raamhoogte een paar verbredingen in de carrosserie.
Hymer Grand Canyon S camper modeljaar 2021 Hymer Grand Canyon S camper modeljaar 2021
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen