Hymer campers kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Hymer campers zijn sinds jaar en dag een begrip. Met name de campers uit de Hymer B-Klasse zijn heel populair. Dit is de meest bekende serie integraal campers van Hymer, welke is uitgegroeid tot een waar icoon. Maar ook de andere Hymer campers, of het nu alkoof campers, half-integraal campers, buscampers of camperbusjes zijn, hebben een uitstekende reputatie.

Het programma Hymer campers is altijd behoorlijk omvangrijk geweest en dat is nu niet anders. Na de nodige veranderingen en vernieuwingen gedurende de afgelopen jaren lijkt Hymer het camper programma beter op de rit te hebben dan ooit. De veranderingen bij de Hymer campers zijn voor komend seizoen namelijk vrij beperkt.

Minder Fiat Ducato en meer Mercedes Sprinter basisvoertuigen

Opvallend is dat Hymer de laatste jaren steeds meer campers op basis van de nieuwste generatie van de Mercedes Sprinter bouwt. Dat heeft meerdere redenen. Ten eerste wil Hymer zich steeds meer profileren als fabrikant van premium campers. Daar horen uiteraard bijpassende basisvoertuigen bij. Daarom manifesteert Hymer zich steeds nadrukkelijker als de belangrijkste partner van Mercedes op het gebied van campers. De Duitse camperbouwer heeft naar eigen zeggen zelfs het grootste aantal campermodellen op basis van Mercedes in het programma. Uiteraard bouwt Hymer ook nog steeds een groot aantal campers op basis van de vertrouwde Fiat Ducato. Maar vanwege de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen, in combinatie met een ontzettend grote vraag, is de Fiat Ducato steeds moeilijker leverbaar. Dat zou ervoor kunnen zorgen dat Hymer in de toekomst nog meer campers met een Mercedes basisvoertuig gaat bouwen.

Hymer B-Klasse campers voortaan alleen nog op Mercedes Sprinter

De Hymer B-klasse is door de jaren heen de meest succesvolle integraal camper uit het Hymer programma. De laatste jaren werd deze integraal camper overwegend op basis van een Fiat Ducato gebouwd, en sinds een paar jaar ook op basis van de Mercedes Sprinter. Inmiddels bouwt Hymer de campers uit de B-Klasse alleen nog maar op basis van een Mercedes Sprinter. Dit basisvoertuig biedt een nog aangenamer rijcomfort en kan bovendien worden uitgerust met de modernste veiligheidstechnieken. De enige camper uit de B-Klasse die nog op een Fiat Ducato werd gebouwd, was de SupremeLine. Die heeft Hymer niet zo lang geleden uit het programma genomen. Opvallend is bovendien dat de Hymer B-Klasse sinds een tijdje ook leverbaar is als half-integraal camper. Hier zet Hymer dus ook duidelijk stappen als leverancier van ‘premium’ half-integraal campers.

Hymer (half-)integraal en alkoof campers 2023-modellen

Ook in modeljaar 2023 heeft Hymer een enorm uitgebreid leveringsprogramma. Het programma Hymer campers is de afgelopen jaren wel iets gestroomlijnd. Zo verviel een jaar geleden de Van, een serie compacte half-integraal campers. Wie zo’n camper zoekt: verschillende andere merken uit de Erwin Hymer Group, zoals LMC en Bürstner hebben daarin nog volop keus. De Tramp is sinds kort uitsluitend op basis van een Mercedes Sprinter en dus als S-variant beschikbaar.

Een dergelijke ontwikkeling zien we ook bij de integraal campers. Van de B-Klasse is er een Whiteline actie-uitvoering, en bij de Exsis is er een Pure-actiemodel. De nieuwste aanwinst in het Hymer programma is de Venture S, een stoere, innovatieve en exclusieve half-integraal camper met vierwielaandrijving.

Het Hymer camperprogramma – de buscampers noemen we hieronder – voor modeljaar 2023 ziet er daardoor als volgt uit:

 • Venture S
  Voor het innovatieve, stoere topmodel Hymer Venture S maakt de Duitse camperbouwer gebruik maakt van 20 van de allernieuwste, door chemieconcern BASF ontwikkelde innovatieve materialen. Het is een exclusief uitgeruste off road camper voor twee personen, die de gebruikers vrijheid zonder compromissen moet bieden. Het basisvoertuig, een Mercedes Sprinter chassiscabine, is standaard voorzien van vierwielaandrijving met all-terrain banden.
 • B-klasse I (integraal)
  Ook de beroemde Hymer B-klasse integraal campers staan op een Mercedes onderstel. Voor de Hymer B-klasse I, zoals het actuele model heet, maakt Hymer als eerste gebruik van de voorwielaangedreven ‘trekkop’ van de Mercedes Sprinter en combineert dit met het door Hymer zelf ontwikkelde lichtgewicht SLC-chassis. Dit resulteert in een integraal camper met uitstekende rij-eigenschappen, een hoog vermogen en een vlakke, dubbele bodem met veel bergruimte. Kopers kunnen kiezen uit de ‘normale’ ModernComfort, de nog completere MasterLine en het WhiteLine actiemodel.
 • B-klasse T (halfintegraal)
  Hymer biedt sinds een paar jaar ook halfintegraal-versies van de beroemde B-klasse. Hymer bouwt deze B-Klasse T – net als bij de integraal versie – met de trekkop van de Sprinter, die is gekoppeld aan het lichtgewicht Hymer SLC-chassis. De rijeigenschappen zijn dus nagenoeg gelijk aan die van de integraal versie van de B-Klasse. Ook qua uitvoeringen biedt hij net zoveel keus, je kunt hem namelijk bestellen als ModernComfort, MasterLine en WhiteLine.
 • Exsis-I (integraal)
  De Exsis-I kunnen we beschouwen als een compacte – smallere versie van de beroemde Hymer (B-Klasse). De Hymer Exsis-I is een lichte, compacte, wendbare en dynamische integraal camper. Ook als het reisgezelschap uit vier personen bestaat heeft de Exsis-I ondanks de MTM van 3500 kilo nog meer dan voldoende laadvermogen. Dit seizoen is de Hymer Exsis-I ook in een extra complete Pure-versie leverbaar.
 • Exsis-T (halfintegraal)
  De Exsis-T is de halfintegraal versie van de Exsis. Net als de Exsis-I is de Hymer Exsis-T bedoeld voor camperaars die een lichtgewicht camper met redelijk compacte afmetingen, een hoogstaand comfort en een complete uitrusting zoeken. Ook de Hymer Exsis-T is dit seizoen verkrijgbaar als een Pure-actiemodel.
 • ML-T
  Ook de Hymer ML-T wordt gebouwd op basis van een Mercedes Sprinter. De Hymer ML-T is ook leverbaar in een stoere Cross Over versie met vierwielaandrijving. De nieuwste generatie van de Hymer ML-T heeft een lichtgewicht chassis en een dubbele bodem van glasvezelversterkt kunststof.
 • Hymer Tramp S
  De Tramp S is een doorontwikkeling van de eerdere Tramp CL, het vroegere basismodel uit de Hymer Tramp-serie. De Hymer Tramp mét S staat op een Mercedes Sprinter basisvoertuig. Hij heeft een zoals de dubbele bodem die voor extra bergruimte, een betere isolatie én een geheel vlakke interieurvloer zorgt.

Hymer buscampers

De buscampers van Hymer werden tot een aantal jaren geleden onder de merknaam HymerCar op de markt gebracht. Maar sinds een paar jaar gebruikt de Erwin Hymer Group voor de buscampers gewoon weer de merknaam Hymer. De Hymer buscampers werden aanvankelijk overigens alleen op basis van een Fiat Ducato gebouwd. Ook hier zien we dat Hymer buscampers steeds vaker op een Mercedes Sprinter basis staan. Eerst was dat alleen de Car Grand Canyon S. Later introduceerde de Duitse camperfabrikant ook van het topmodel Free een variant op basis van de Mercedes Sprinter, genaamd Hymer Free S. Inmiddels heeft Hymer ook een serie kleinere buscampers die onder de merknaam Crosscamp worden aangeboden. Bij de buscampers is er de nodige uitbreiding in de vorm van de Bleu Evolution en Campus-versies van de Free, die we als tijdelijke actiemodellen mogen beschouwen. Voor dit modeljaar heeft Hymer de Fiat-buscampers een vernieuwingsbeurt gegeven zodat deze weer helemaal bij de tijd zijn. Het programma buscampers van Hymer ziet er in modeljaar 2023 als volgt uit:

 • Ayers Rock, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite
  Deze Hymer buscampers worden gebouwd op basis van een Fiat Ducato. Ze zijn alle voorzien van vier gehomologeerde zitplaatsen. Ze hebben standaard twee slaapplaatsen, met het optionele slaapdak hebben ze vier slaapplaatsen. Verder zijn ze voorzien van een badkamer met vast cassettetoilet en opklapbare wastafel. Kopers hebben de keus uit vier indelingen met dwarsbed of met enkele bedden .
 • Free (S)
  De Hymer Free is het topmodel van de Hymer buscampers, een hoogwaardige buscamper op basis van de bekende Fiat Ducato. De Hymer Free S staat op basis van een Mercedes Sprinter. Standaard heeft hij twee slaapplaatsen, dat aantal kun je uitbreiden tot vier met het optionele slaapdak. Dit seizoen zijn er ook de Blue Evolution en Campus actiemodellen van de Hymer Free.
 • Grand Canyon S
  Voor de mensen die een buscamper met een hoogstaand rijcomfort zoeken, heeft Hymer de Grand Canyon S ontwikkeld. Deze staat op een Mercedes Sprinter, biedt zitruimte voor vier personen en slaapgelegenheid voor twee personen. Optioneel kan een slaapdak besteld worden, waardoor er in totaal vier slaapplaatsen beschikbaar zijn. Er is ook een stoere cross-over versie met vierwielaandrijving verkrijgbaar.

Meer informatie over Hymer kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Hymer kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Hymer kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
423 resultaten
423 resultaten
Pagina
van 36
Sorteren op:
Pagina
van 36

Hymer Campers 2023 modellen

Hymer Fiat buscampers

Deze Hymer buscampers worden gebouwd op basis van een Fiat Ducato. Ze zijn alle voorzien van vier gehomologeerde zitplaatsen. Hoewel ze standaard zijn uitgerust met twee slaapplaatsen, is het middels het optionele slaapdak mogelijk om vier slaapplaatsen in deze buscampers te realiseren. Verder zijn ze ook voorzien van een badkamer met vast cassettetoilet en een opklapbare wastafel. Alle bedden zijn voorzien van een uitgekiend comfortsysteem dat een goede nachtrust garandeert. Kopers hebben de keus uit maar liefst vier indelingen: Ayers Rock, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite. De campers hebben een dwarsbed of met enkele bedden die tot een tweepersoonsbed kunnen worden omgebouwd.

Hymer Fiat buscampersHymer Fiat buscampers
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen