Hymer campers kopen; nieuwe 2022 modellen of tweedehands

Hymer campers zijn sinds jaar en dag een begrip. Met name de campers uit de Hymer B-Klasse zijn heel populair. Dit is de meest bekende serie integraal campers van Hymer, welke is uitgegroeid tot een waar icoon. Het programma Hymer campers is in modeljaar 2022 behoorlijk omvangrijk. Na de nodige veranderingen en vernieuwingen gedurende de afgelopen jaren lijkt Hymer het camper programma goed op de rit te hebben. De veranderingen bij de Hymer campers zijn in seizoen 2022 namelijk vrij beperkt.

Fiat Ducato en Mercedes Sprinter

Opvallend is dat Hymer de laatste jaren steeds meer campers op basis van de nieuwste generatie van de Mercedes Sprinter bouwt. Hymer profileert zich ook steeds nadrukkelijker als de belangrijkste partner van Mercedes. De Duitse camperbouwer heeft naar eigen zeggen zelfs het grootste aantal campermodellen op basis van Mercedes in het programma. Uiteraard bouwt Hymer ook nog steeds een groot aantal campers die op basis van de vertrouwde Fiat Ducato.

B-Klasse campers alleen nog op Mercedes basisvoertuig

De Hymer B-klasse is door de jaren heen de meest succesvolle integraal camper uit het Hymer programma. De laatste jaren werd deze integraal camper overwegend op basis van een Fiat Ducato gebouwd, en sinds een paar jaar ook op basis van de Mercedes Sprinter. Inmiddels bouwt Hymer de campers uit de B-Klasse alleen nog maar op basis van een Mercedes Sprinter. Dit basisvoertuig biedt een nog aangenamer rijcomfort en kan bovendien worden uitgerust met de modernste veiligheidstechnieken. De enige camper uit de B-Klasse die nog op een Fiat Ducato werd gebouwd, was de SupremeLine. Die heeft Hymer dit seizoen uit het programma genomen. Opvallend is bovendien dat de Hymer B-Klasse sinds een tijdje ook leverbaar is als halfintegraal camper. Hier zet Hymer dus duidelijk de stap naar een ‘premium’ half integraal camper.

Hymer 2022 modellen

Ook in modeljaar 2022 heeft Hymer een enorm uitgebreid leveringsprogramma. Maar het is de afgelopen jaren wel iets afgeslankt. Zo verviel een jaar geleden de Van, een serie compacte halfintegraal campers. Wie zo’n camper zoekt: verschillende andere merken uit de Erwin Hymer Group, zoals LMC en Bürstner, hebben daarin nog genoeg keus. De Tramp is sinds kort uitsluitend op basis van een Mercedes Sprinter en dus als S-variant beschikbaar. Bij de buscampers is er de nodige uitbreiding in de vorm van de Bleu Evolution en Campus-versies van de Free, die we als tijdelijke actiemodellen mogen beschouwen. Een dergelijke ontwikkeling zien we ook bij de integraal campers. Van de B-Klasse is er een Whiteline actie-uitvoering, en bij de Exsis is er een Pure-actiemodel.

Hymer buscampers

De buscampers van Hymer werden tot een aantal jaren geleden onder de merknaam HymerCar op de markt gebracht. Maar sinds kort gebruikt de Erwin Hymer Group voor de buscampers gewoon weer de merknaam Hymer. De Hymer buscampers werden aanvankelijk overigens alleen op basis van een Fiat Ducato gebouwd. Ook hier zien we dat Hymer buscampers steeds vaker op een Mercedes Sprinter basis staan. Eerst was dat alleen de Car Grand Canyon S. Later introduceerde de Duitse camperfabrikant ook van het topmodel Free een variant op basis van de Mercedes Sprinter, genaamd Hymer Free S. Inmiddels heeft Hymer ook een serie kleinere buscampers die onder de merknaam Crosscamp worden aangeboden.


Meer informatie over Hymer kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Hymer kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Hymer kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
184 resultaten
184 resultaten
Pagina
van 16
Sorteren op:
Pagina
van 16

Hymer Campers 2022 modellen

Hymer Fiat buscampers

Deze Hymer buscampers worden gebouwd op basis van een Fiat Ducato. Ze zijn alle voorzien van vier gehomologeerde zitplaatsen. Hoewel ze standaard zijn uitgerust met twee slaapplaatsen, is het middels het optionele slaapdak mogelijk om vier slaapplaatsen in deze buscampers te realiseren. Verder zijn ze ook voorzien van een badkamer met vast cassettetoilet en een opklapbare wastafel. Alle bedden zijn voorzien van een uitgekiend comfortsysteem dat een goede nachtrust garandeert. Kopers hebben de keus uit maar liefst vier indelingen: Ayers Rock, Grand Canyon, Yellowstone en Yosemite. De campers hebben een dwarsbed of met enkele bedden die tot een tweepersoonsbed kunnen worden omgebouwd.

Hymer Fiat buscampersHymer Fiat buscampers
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen