Knaus campers kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

We zien steeds meer Knaus campers op de Europese wegen. Sinds de overname door een Nederlandse investeerder heeft Knaus zich weten te transformeren van een redelijk traditioneel merk tot een toonaangevend merk met een fris en modern imago. Het is dit seizoen trouwens 30 jaar geleden dat Knaus haar eerste camper, de Traveller, op de markt bracht.

Knaus modellen 2021

Het camperprogramma dat Knaus in modeljaar 2021 op de markt brengt is uitgebreid en bevat veel noviteiten. In totaal bestaat het modellenpalet van Knaus uit maar liefst zes series halfintegraal campers, een serie alkoof campers alsmede drie series integraal campers. Nieuw voor modeljaar 2021 is de Knaus Van TI Plus, welke op basis van een MAN bestelwagen wordt gebouwd. Bij de buscampers zal de BoxLife uit het programma verdwijnen. Het gehele camper programma van Knaus in modeljaar 2021 bestaat uit de volgende series: L!ve, Sky, Van, Sun, BoxStar, BoxDrive. Binnen deze series zijn er weer de nodige varianten mogelijk waardoor het camperprogramma van Knaus, los van de verschillende indelingen, uit maar liefst 14 modellen bestaat.

Noviteiten

Alle Knaus campers, met uitzondering van de buscampers, krijgen in modeljaar 2021 een nieuwe toegangsdeur. Deze is, afhankelijk van het model, 600 of 700 mm breed. Hij is voorzien van een handige greep die je op allerlei manieren vast kunt houden en sluit optimaal. De deur is voorzien van een gedempt mechanisme voor het slot, net als bij een auto. Ook de vergrendeling gaat net als bij een autodeur. Een aantal Knaus campers, voornamelijk de duurdere modellen, is voorzien van een nieuwe Dometic koelkast waarvan de deur aan beide zijden kan scharnieren. Knaus heeft, net als bij de caravans, ook voor de campers nieuwe Cat Eye Evolution-achterlichten ontwikkeld welke op de meeste Knaus campers model 2021 zullen worden gemonteerd.

Knaus campers, modeljaar 2021


Meer informatie over Knaus kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Knaus kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
253 resultaten
253 resultaten
Pagina
van 22
Sorteren op:
Pagina
van 22

Knaus Campers 2021 modellen

Knaus L!ve (TI, Wave & Traveller) camper modeljaar 2019 Knaus L!ve (TI, Wave & Traveller) camper modeljaar 2019

Knaus L!ve (TI, Wave & Traveller)

De nieuwe L!ve is het instapmodel van Knaus. De L!ive past helemaal bij het nieuwe imago van Knaus. Fris, levendig, avontuurlijk, actief maar ook prima geschikt om comfortabel in te verblijven. Campers om de vrijheid te proeven, van het leven te genieten en om de wereld te ontdekken , zoals Knaus het zelf zegt. De Knaus L!ve campers zijn leverbaar als halfintegraal camper (TI), crossover camper (Wave) en als alkoof camper (Traveller). Knaus levert de L!ve serie in totaal 10 indelingen. Ondanks de scherpe prijsstelling zijn de L!ive campers compleet uitgerust en zijn ze gebouwd met de modernste technieken.

Knaus Van TI

De Van TI is een serie uiterst compacte halfintegraal campers welke wordt gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato. De Knaus Van Ti campers bieden genoeg woon- en bergruimte voor langere reizen, maar zijn ook zo compact gebouwd dat ze geschikt om over smallere landwegen te kunnen rijden. De moderne bouwwijze en het compacte formaat van de Knaus Van TI zorgen voor een aanzienlijke gewichtsbesparing waardoor de Knaus Van TI campers over meer dan voldoende laadvermogen beschikken. Er zijn in modeljaar 2021 twee indelingen van de Van TI beschikbaar. De 550 MD heeft een dwarsbed terwijl de 650 MEG over enkele bedden beschikt.
Knaus Van TI camper modeljaar 2019 Knaus Van TI camper modeljaar 2019
Knaus Van TI Plus camper modeljaar 2019 Knaus Van TI Plus camper modeljaar 2019

Knaus Van TI Plus

Deze camper is de eerste Knaus camper op basis van de MAN TGE bestelbus. Deze is nagenoeg gelijkwaardig aan de bekende Volkswagen Crafter. Met de nieuwe, compact gebouwde Van TI Plus worden volgens Knaus nieuwe maatstaven gezet. Standaard is de TGE voorzien van voorwielaandrijving, optioneel is de camper ook leverbaar met achterwiel- en vierwielaandrijving. De wagen is uitgerust met de modernste veiligheidssystemen. De Knaus Van TI Plus is in modeljaar 2021 leverbaar in twee indelingen: de 650 MEG (met Frans bed) en de 700 MF (enkele bedden). Beide campers kun je herkennen aan de markante vormgeving die door de nieuwe Cat Eye Evolution-achterlichten en de strakke vormen van de MAN TGE nog meer wordt benadrukt.

Knaus Sky (TI, Wave)

Knaus is er uiteraard trots op de dat Sky TI de meest verkochte halfintegraal camper van Duitsland is. De Knaus Sky TI is verkrijgbaar in een grote variatie aan indelingen en is het vorige modeljaar grotendeels vernieuwd. Dit jaar wordt de achterzijde van de Knaus Sky TI voorzien van de nieuwe Cat Eye Evolution-achterlichten. De Sky TI is de ‘normale’ halfintegraal camper, terwijl de Sky Wave een zogenaamde crossover camper is. Het dak van deze camper heeft namelijk een verhoging waardoor er ruimte voor een hefbed wordt gecreëerd.
Knaus Sky (TI, Wave) camper modeljaar 2019 Knaus Sky (TI, Wave) camper modeljaar 2019
Knaus Sun TI camper modeljaar 2019 Knaus Sun TI camper modeljaar 2019

Knaus Sun TI

De Sun TI is het topmodel van de halfintegraal campers van Knaus. Een camper zonder compromissen, welke is ontwikkeld voor de veeleisende camperaar die een goedgebouwde en compleet uitgeruste camper wil. De Knaus Sun TI is bijvoorbeeld voorzien van een dubbele bodem, die zorgt voor een betere isolatie bij winterse omstandigheden en ook veel extra bergruimte en een vlakke vloer in het woongedeelte biedt. Ook de Sun TI heeft een panorama dakluik, soft-close sluitingen voor de kastkleppen en een gepatenteerde servicebox.

Knaus Van I

Deze integraal camper is één van de meest compact gebouwde integraal campers die er op de markt verkrijgbaar is. De lichtgewicht bouwwijze zorgt bovendien voor een meer dan toereikend laadvermogen bij een beperkte maximaal toelaatbare massa. De doordachte ergonomie en het uitgekiende ontwerp van het hefbed in de cabine zorgen ondanks de compacte afmetingen voor een goede ruimtebeleving en toegankelijkheid. De panoramische voorruit en de comfortabele Grammer voorstoelen maken met rijden met de Knaus Van I tot een waar genot.
Knaus Van I camper modeljaar 2019 Knaus Van I camper modeljaar 2019
Knaus Sky I camper modeljaar 2019 Knaus Sky I camper modeljaar 2019

Knaus Sky I

De Sky I is een serie integraal campers die al enige tijd tot de populairste campers in zijn klasse behoort. Dat zal door de recente vernieuwingen die Knaus heeft doorgevoerd zeker zo blijven. De Sky I integraal campers hebben net als de Sun I een nieuw front gekregen. De grille is optioneel leverbaar met verchroomde lamellen. Ook de achterzijde is vernieuwd, met onder meer dezelfde nieuwe achterlichten als we ook in de Sky Ti en Wave zien. De 650 LEG indeling is aangepast, deze heeft nu een extra zijdelingse zitplaats. Met uitzondering van de kortste uitvoering zijn alle indelingen voorzien van de bekende Knaus 3D badkamer. Verder zijn ze voorzien van een dubbele bodem met GFK beschermlaag en een gepatenteerde servicebox. Optioneel kan de Sky I worden uitgevoerd met een 32 inch LCD televisie die rechtstandig vanuit een kast omhoog kan worden geschoven.

Knaus Sun I

De Sun I valt in het exclusieve ‘Liner’ segment maar is ook in een aantal compactere indelingen verkrijgbaar, zodat hij hiermee ook uitstekend geschikt is voor mensen die een compacte integraal camper in het topsegment zoeken. Bovendien is komend seizoen leverbaar met 2 of 3 assen. De Knaus Sun I krijgt ook een nieuwe voorzijde waarbij de motorkap, grille en voorruit nog harmonieuzer bij elkaar passen en een markant geheel vormen. In het interieur zien we de nieuwe Las Vegas stoffering terwijl de 3-assige versie over een Dometic koelkast beschikt die je aan beide zijden kunt openen.
Knaus Sun I camper modeljaar 2019 Knaus Sun I camper modeljaar 2019
Knaus Boxstar camper modeljaar 2019 Knaus Boxstar camper modeljaar 2019

Knaus Boxstar

De BoxStar is een serie luxueus uitgevoerde buscampers die op basis van de bekende Fiat Ducato worden gebouwd. De Knaus BoxStar is leverbaar in drie lengtematen en in totaal 6 indelingen. Het aantal slaapplaatsen bedraagt, afhankelijk van lengte en indeling, 2 tot 5. Er is veel variatie in de indelingen zodat iedereen de best passende camper uit kan zoeken. Knaus kan de BoxStar leveren met bijvoorbeeld een dwarsbed achterin, een tweepersoons stapelbed, hefbed voorin of enkele bedden achterin de camper.

Knaus Boxdrive

De BoxDrive wordt gebouwd op basis van de nieuwe Volkswagen Crafter. Deze is voorzien van de modernste veiligheidsmiddelen. Knaus heeft de nadruk bij de BoxDrive vooral gelegd op de gebruiksmogelijkheden. De BoxDrive heeft een multifunctioneel interieur. Knaus noemt de nieuwe Boxdrive dan ook een CUV, oftewel Caravaning Utility Vehicle. Het bed achterin de camper kan op verschillende hoogte worden gezet. Hierdoor is de bergruimte en de apparatuur beter toegankelijk. De zijwanden van een bergruimte zijn, net als bij een personenwagen, bekleed met vilt.
Knaus Boxdrive camper modeljaar 2019 Knaus Boxdrive camper modeljaar 2019