Knaus campers kopen; nieuwe 2022 modellen of tweedehands

Knaus campers zien we steeds vaker op de Europese wegen. Ook Knaus is, net als veel andere fabrikanten in deze branche, aanvankelijk begonnen met het bouwen van caravans. Sterker nog, Knaus bouwt pas sinds iets meer dan dertig jaar campers, terwijl het al meer dan 60 jaar caravans bouwt. De allereerste Knaus camper was de Traveller, een alkoof camper. Knaus heeft het programma campers in de loop der jaren flink uitgebreid. Van buscamper tot halfintegraal en integraal camper, Knaus is wat betreft de campers echt van alle markten thuis.

Knaus heeft sinds de overname door een Nederlandse investeerder, alweer ruim tien jaar geleden, aanzienlijk meer campers weten te verkopen. Knaus heeft zich sindsdien weten te transformeren van een redelijk traditioneel merk tot een vooruitstrevend merk met een fris en sprankelend imago. Het Duitse merk veroverde na de herstart al snel weer een groot marktaandeel.

Knaus camper modellen 2022

Het camperprogramma dat Knaus in modeljaar 2022 op de markt brengt is wat je noemt uitgebreid. In totaal bestaat het modellenpalet van Knaus uit maar liefst vier series halfintegraal campers, drie series integraal campers en ook drie series buscampers, door Knaus ook wel Caravaning Utility Vehicle (CUV) genoemd.

Sinds vorig seizoen heeft Knaus geen alkoof campers meer in het programma. Daarmee is ook de naam Traveller – zo heet ook de allereerste Knaus camper – uit het programma verdwenen. Verder zien we de Sun TI sinds kort niet meer terug in het assortiment van Knaus, evenals de Sky I integraal camper. Maar er is in plaats daarvan ook een nieuwe integraal camper bij gekomen, de L!ive I. Opvallend in modeljaar 2022 is de Knaus Van TI Plus, een van de weinige campers die op basis van de MAN TGE bestelwagen wordt gebouwd. Bij de buscampers zou de BoxLife aanvankelijk uit het programma verdwijnen maar hij is er nog steeds. De meeste Knaus buscampers zijn overigens ook leverbaar met het moderne CUV-hefdak. Dat biedt behalve een groot ligvlak om te slapen ook een cabriofunctie en is voorzien van sfeerverlichting, USB-aansluitingen en warmeluchtopeningen. Ook de Knaus BoxDrive buscamper heeft overigens een MAN TGE als basisvoertuig.

Leveringsprogramma Knaus modeljaar 2022

Het gehele camper programma van Knaus in modeljaar 2022 bestaat in grote lijnen uit de volgende camper series: L!ve, Sky, Van en Sun. Bij de buscampers (CUV’s) zijn dat de BoxLife, BoxStar en BoxDrive. Binnen deze series zijn er weer de nodige varianten en indelingen mogelijk waardoor het camperprogramma van Knaus behoorlijk omvangrijk is. Los van de talloze verschillende indelingen zijn de Knaus campers in modeljaar 2022 verkrijgbaar in maar liefst veertien modellen. Daarnaast zijn er bij Knaus ieder jaar ook de nodige actiemodellen.


Meer informatie over Knaus kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Knaus kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
156 resultaten
156 resultaten
Pagina
van 13
Sorteren op:
Pagina
van 13
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen