Knaus campers kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Knaus campers zien we steeds vaker op de Europese wegen. De allereerste Knaus camper was de Traveller, een alkoof camper. Knaus heeft het programma campers in de loop der jaren flink uitgebreid. Van buscamper tot halfintegraal en integraal camper, wat betreft de campers is Knaus echt van alle markten thuis.

Uitstekende reputatie

Ook Knaus is, net als veel andere fabrikanten in deze branche, aanvankelijk begonnen met het bouwen van caravans. Sterker nog, Knaus bouwt pas sinds iets meer dan dertig jaar campers, terwijl het al meer dan 60 jaar caravans bouwt. Sinds de tijd dat Knaus campers is gaan bouwen heeft het Duitse merk hiermee een uitstekende reputatie opgebouwd.

Modernste productietechnieken en de nieuwste materialen

Knaus heeft sinds de overname door een Nederlandse investeerder, alweer ruim tien jaar geleden, aanzienlijk meer campers weten te verkopen. Het Duitse merk veroverde na de herstart al snel weer een groot marktaandeel, zowel bij de caravans als de campers. Knaus heeft zich sindsdien weten te transformeren van een redelijk traditioneel merk tot een vooruitstrevend merk met een fris en sprankelend imago. Knaus investeert flink in de modernste productietechnieken en maakt gebruik van de nieuwste materialen.

Knaus campers 2023-modellen

Het camperprogramma dat Knaus in modeljaar 2023 op de markt brengt is wat je noemt uitgebreid. In totaal bestaat het modellenpalet van Knaus uit maar liefst meerdere series half-integraal campers, een aantal cross-over modellen met hefbed, drie series integraal campers én vijf series buscampers.

Sinds een paar jaar heeft Knaus geen alkoof campers meer in het programma. Daarmee is ook de beroemde naam Traveller – zo heette ook de allereerste Knaus camper – uit het programma verdwenen. Uiteraard is die nog wel als occasion verkrijgbaar.

De (half-)integraal campers van Knaus in modeljaar 2023

Het programma ‘normale’ campers van Knaus in modeljaar 2023 bestaat in grote lijnen uit de volgende camper series: L!ve, Sky, Van en Sun. Binnen deze series zijn er weer de nodige varianten en indelingen mogelijk waardoor het camperprogramma van Knaus behoorlijk omvangrijk is.

De Sun TI is sinds kort uit het assortiment verdwenen, evenals de Sky I integraal camper. Voor die laatste kwam er een nieuwe integraal camper bij, de L!ive I. Opvallend in modeljaar 2023 is de Knaus Tourer Van, een camper op basis van de Volkwagen T6.1 met een aantal innovatieve vondsten in het interieur.

Los van de talloze verschillende indelingen zijn de Knaus campers in modeljaar 2023 verkrijgbaar in maar liefst elf modellen. Daarnaast zijn er bij Knaus ieder jaar ook de nodige actiemodellen.

 • L!ve (TI/I/Wave)
  Het instapmodel van Knaus is de L!ve. Deze is leverbaar als halfintegraal camper (TI), cross-over camper met hefbed (Wave) en sinds kort ook als integraal camper (I). Ondanks de scherpe prijsstelling zijn de Knaus L!ive campers compleet uitgerust en worden ze gebouwd met de modernste technieken.
 • Tourer Van
  De splinternieuwe Knaus Tourer Van is een uiterst compacte half-integraal camper op basis van de Volkswagen T6.1. Hij is verkrijgbaar in twee indelingen en herbergt verschillende slimme oplossingen.
 • Van (I, TI, TI Plus, Wave)
  De Knaus Van-serie bestaat uiterst compacte (half)integraal campers welke wordt gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato en Mercedes Sprinter. De Knaus Van-campers zijn compact gebouwd maar bieden genoeg woon- en bergruimte voor langere reizen. De moderne bouwwijze en het compacte formaat van de Knaus Van TI zorgen voor een aanzienlijke gewichtsbesparing.
 • Sky (TI, Wave)
  De Knaus Sky TI behoort tot de meest verkochte halfintegraal campers van Duitsland. Hij is verkrijgbaar in een grote variatie aan indelingen en is een paar modeljaren terug grotendeels vernieuwd. De Sky TI is de ‘normale’ halfintegraal camper, terwijl de Sky Wave een zogenaamde cross-over camper is met een verhoging in het dak waardoor er ruimte voor een hefbed boven de zitgroep wordt gecreëerd.
 • Sun I
  De Sun I, het topmodel van Knaus, valt in het exclusieve ‘Liner’ segment maar is ook in een aantal compactere indelingen verkrijgbaar. De Knaus Sun I heeft een moderne voorzijde waarbij de motorkap, grille, Full-LED koplampen en de voorruit harmonieus bij elkaar passen en een markant geheel vormen.

De Knaus buscampers (CUV’s) van modeljaar 2023

Knaus heeft drie series buscampers, die Knaus Caravaning Utility Vehicles (CUV’s) noemt. Dat zijn de BoxLife, BoxStar en BoxDrive. Twee daarvan zijn ook in XL-varianten verkrijgbaar. Bij de buscampers zou de BoxLife aanvankelijk uit het programma verdwijnen maar hij is nog steeds verkrijgbaar.

CUV-hefdak

De meeste Knaus buscampers zijn overigens ook leverbaar met het moderne CUV-hefdak. Dat biedt veel meer mogelijkheden dan een standaard hefdak. Behalve een groot ligvlak om te slapen biedt een CUV-dak namelijk ook een cabriofunctie en is het voorzien van sfeerverlichting, USB-aansluitingen en warmeluchtopeningen.

Fiat Ducato en MAN TGE

Hoewel Knaus, vanwege de beperkte verkrijgbaarheid van Fiat Ducato basisvoertuigen ook steeds meer campers met Volkswagen basisvoertuigen bouwt, heeft de BoxDrive buscamper een MAN TGE basisvoertuig. Dat is een zustervoertuig van de VW Crafter.

 • BoxLife
  De BoxLife is het instapmodel van de Knaus buscampers. Het is ook de meest veelzijdige Knaus CUV. Alle vijf indelingen hebben standaard een hefbed achterin waardoor er in de Knaus BoxLife ook een heleboel bagage kan worden vervoerd.
 • BoxStar
  De BoxStar is een serie luxueus uitgevoerde buscampers op basis van de Fiat Ducato. Er is veel variatie in de indelingen, die bijvoorbeeld een dwarsbed achterin, een tweepersoons stapelbed, hefbed voorin of enkele bedden hebben.
 • Boxstar XL
  De BoxStar XL is afgeleid van de normale Boxstar buscampers. De XL-versie van de Boxstar heeft een extra hoog dak met uitbouw voor nog meer stahoogte en ruimte.
 • BoxDrive
  De BoxDrive is een van de weinige buscampers op basis van de MAN TGE bestelwagen, die is voorzien van de modernste veiligheidsmiddelen. Knaus heeft de nadruk bij de BoxDrive vooral gelegd op de gebruiksmogelijkheden. Hij heeft dan ook een recent vernieuwd, multifunctioneel interieur.
 • BoxDrive XL
  Waar de normale Boxdrive CUV vanwege het MAN TGE basisvoertuig al zeldzaam is, geldt dat nog meer voor de BoxDrive XL. Deze ruime variant van de Boxdrive buscamper is uitgerust met een extra hoog dak met uitbouw.

Meer informatie over Knaus kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Knaus kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
287 resultaten
287 resultaten
Pagina
van 24
Sorteren op:
Pagina
van 24
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen