Knaus campers kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

Knaus campers zien we steeds vaker op de Europese wegen. Sinds de overname door een Nederlandse investeerder, alweer ruim tien jaar geleden, weet Knaus aanzienlijk meer campers te verkopen. Knaus heeft zich sindsdien weten te transformeren van een redelijk traditioneel merk tot een vooruitstrevend merk met een fris en sprankelend imago.

Ook Knaus is, net als veel andere fabrikanten in deze branche, aanvankelijk begonnen met het bouwen van caravans. Ruim dertig jaar geleden kwam de eerste Knaus camper op de weg, de Traveller. Knaus heeft het programma campers in de loop der jaren flink uitgebreid. Van buscamper tot halfintegraal en integraal camper, Knaus is van alle markten thuis.

Knaus modellen 2021

Het camperprogramma dat Knaus in modeljaar 2021 op de markt brengt is behoorlijk uitgebreid. In totaal bestaat het modellenpalet van Knaus uit maar liefst vier series halfintegraal campers, drie series integraal campers en ook drie series buscampers, door Knaus ook wel Caravaning Utility Vehicle (CUV) genoemd.

Dit seizoen heeft Knaus voor het eerst geen alkoof campers meer, waarmee ook de naam Traveller uit het programma is verdwenen. Verder zien we de Sun TI niet meer terug in modeljaar 2021, evenals de Sky I integraal camper. Maar er is ook een nieuwe integraal camper bij gekomen, de L!ive I. Opvallend in modeljaar 2021 is de Knaus Van TI Plus, een van de weinige campers die op basis van de MAN TGE bestelwagen wordt gebouwd. Bij de buscampers zou de BoxLife aanvankelijk uit het programma verdwijnen maar hij is er nog steeds. De buscampers zijn overigens ook leverbaar met het moderne CUV-hefdak. Dat biedt een groot ligvlak, heeft een cabriofunctie en is voorzien van sfeerverlichting, USB-aansluitingen en warmeluchtopeningen.

Leveringsprogramma Knaus modeljaar 2021

Het gehele camper programma van Knaus in modeljaar 2021 bestaat in grote lijnen uit de volgende camper series: L!ve, Sky, Van en Sun. Bij de buscampers (CUV’s) ziijn dat de BoxLife, BoxStar en BoxDrive. Binnen deze series zijn er weer de nodige varianten en indelingen mogelijk waardoor het camperprogramma van Knaus. Los van de talloze verschillende indelingen zijn de Knaus campers verkrijgbaar in maar liefst 12 modellen. Daarnaast zijn er bij Knaus ieder jaar ook de nodige actiemodellen.

Knaus campers, modeljaar 2021


Meer informatie over Knaus kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Knaus kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
146 resultaten
146 resultaten
Pagina
van 13
Sorteren op:
Pagina
van 13

Knaus Campers 2021 modellen

Knaus L!ve (TI/I/Wave) camper modeljaar 2021 Knaus L!ve (TI/I/Wave) camper modeljaar 2021

Knaus L!ve (TI/I/Wave)

De nog vrij nieuwe L!ve is het instapmodel van Knaus. De L!ive past helemaal bij het nieuwe imago van Knaus. Fris, levendig, avontuurlijk, actief maar ook prima geschikt om comfortabel in te verblijven. Campers om de vrijheid te proeven, van het leven te genieten en om de wereld te ontdekken, zoals Knaus zelf zegt. De Knaus L!ve campers zijn leverbaar als halfintegraal camper (TI), cross-over camper met hefbed (Wave) en sinds kort ook als integraal camper (I). Knaus levert de L!ve serie in 10 indelingen. Ondanks de scherpe prijsstelling zijn de Knaus L!ive campers compleet uitgerust en worden ze gebouwd met de modernste technieken.

Knaus Van TI

De Knaus Van TI is een serie uiterst compacte halfintegraal campers welke wordt gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato. De Van TIcampers bieden genoeg woon- en bergruimte voor langere reizen, maar zijn ook zo compact gebouwd dat ze geschikt om over smallere landwegen te kunnen rijden. De moderne bouwwijze en het compacte formaat van de Knaus Van TI zorgen voor een aanzienlijke gewichtsbesparing waardoor de Knaus Van TI campers over meer dan voldoende laadvermogen beschikken. Er zijn in modeljaar 2021 twee indelingen van de Van TI beschikbaar. De 550 MD heeft een langsbed terwijl de 650 MEG over enkele bedden beschikt.
Knaus Van TI camper modeljaar 2021 Knaus Van TI camper modeljaar 2021
Knaus Van TI Plus camper modeljaar 2021 Knaus Van TI Plus camper modeljaar 2021

Knaus Van TI Plus

Deze camper is de eerste Knaus camper op basis van de MAN TGE bestelbus, welke nagenoeg gelijkwaardig is aan de bekende Volkswagen Crafter. Met de moderne, compact gebouwde Van TI Plus heeft Knaus naar eigen zeggen nieuwe maatstaven gezet. Standaard is de TGE voorzien van voorwielaandrijving, optioneel is het basisvoertuig – en dus ook de camper – ook leverbaar met achterwiel- en vierwielaandrijving. De MAN TGE is bovendien uitgerust met de modernste veiligheidssystemen. De Knaus Van TI Plus is in modeljaar 2021 leverbaar in twee indelingen: de 650 MEG (met enkele bedden) en de 700 LF (langsbed en face-to-face zitgroep).

Knaus Sky (TI, Wave)

Knaus is er trots op de dat Sky TI regelmatig de meest verkochte halfintegraal camper van Duitsland is. De Knaus Sky TI is verkrijgbaar in een grote variatie aan indelingen en is een paar modeljaren terug grotendeels vernieuwd. Vorig seizoen werd de achterzijde van de Knaus Sky TI voorzien van de fraaie Cat Eye Evolution-achterlichten. De Sky TI is de ‘normale’ halfintegraal camper, terwijl de Sky Wave een zogenaamde cross-over camper is. Het dak van deze camper heeft een verhoging waardoor er ruimte voor een hefbed wordt gecreëerd.
Knaus Sky (TI, Wave) camper modeljaar 2021 Knaus Sky (TI, Wave) camper modeljaar 2021
Knaus Van I camper modeljaar 2021 Knaus Van I camper modeljaar 2021

Knaus Van I

Deze integraal camper is één van de meest compact gebouwde integraal campers die er op de markt verkrijgbaar is. De lichtgewicht bouwwijze zorgt bovendien voor een meer dan toereikend laadvermogen bij een beperkte maximaal toelaatbare massa. De doordachte ergonomie en het uitgekiende ontwerp van het hefbed in de cabine zorgen ondanks de compacte afmetingen voor een goede ruimtebeleving en toegankelijkheid. De panoramische voorruit en de comfortabele Grammer voorstoelen maken het rijden met de Knaus Van I tot een waar genot.

Knaus Sun I

De Sun I, het topmodel van Knaus, valt in het exclusieve ‘Liner’ segment maar is ook in een aantal compactere indelingen verkrijgbaar. Daardoor is hij ook uitstekend geschikt voor mensen die een compacte integraal camper in het topsegment zoeken. Bovendien is de Knaus Sun I sinds kort leverbaar met 2 of 3 assen. De Knaus Sun I heeft een moderne voorzijde waarbij de motorkap, grille, Full-LED koplampen en de voorruit harmonieus bij elkaar passen en een markant geheel vormen. In het interieur kan men kiezen uit 5 stofferingsvarianten terwijl de 3-assige versie over een Dometic koelkast beschikt die aan beide zijden kan worden geopend.
Knaus Sun I camper modeljaar 2021 Knaus Sun I camper modeljaar 2021

Knaus CUV's/buscampers 2021 modellen

Knaus BoxLife camper modeljaar 2021 Knaus BoxLife camper modeljaar 2021

Knaus BoxLife

De BoxLife is het instapmodel van de Knaus buscampers. Maar tegelijkertijd is het ook het meest veelzijdige en flexibel uitgeruste model van de Knaus CUV’s. Alle vijf indelingen hebben standaard een hefbed achterin. Daardoor kan de Knaus BoxLife naar wens worden gebruikt als camper, maar is hij ook ideaal voor iedereen die incidenteel een heleboel bagage te vervoeren heeft. De middelste indeling, de Boxlife 600, biedt in de ME-variant achterin vier volwaardige bedden in lengterichting met een buitenlengte van slechts 6 meter. Net als het grootste model, de BoxLife 630 ME, kan hij dankzij een optioneel neerklapbaar bed voorin zelfs plaats aan zeven personen bieden.

Knaus BoxStar

De BoxStar is een serie luxueus uitgevoerde buscampers die op basis van de bekende Fiat Ducato worden gebouwd. De Knaus BoxStar is leverbaar in drie lengtematen en in totaal 6 indelingen. Het aantal slaapplaatsen bedraagt, afhankelijk van lengte en indeling, 2 tot 5. Er is veel variatie in de indelingen zodat iedereen de best passende camper uit kan zoeken. Knaus kan de BoxStar leveren met bijvoorbeeld een dwarsbed achterin, een tweepersoons stapelbed, hefbed voorin of enkele bedden achterin de camper. De BoxStar XL heeft een extra hoog dak met uitbouw voor nog meer stahoogte en ruimte.
Knaus BoxStar camper modeljaar 2021 Knaus BoxStar camper modeljaar 2021
Knaus BoxDrive camper modeljaar 2021 Knaus BoxDrive camper modeljaar 2021

Knaus BoxDrive

De BoxDrive wordt gebouwd op basis van de nieuwe Volkswagen Crafter. Deze is voorzien van de modernste veiligheidsmiddelen. Knaus heeft de nadruk bij de BoxDrive vooral gelegd op de gebruiksmogelijkheden. De Knaus BoxDrive heeft dan ook een uitgesproken multifunctioneel interieur. Knaus noemt de nieuwe Boxdrive een CUV, oftewel Caravaning Utility Vehicle. Het bed achterin de camper kan op verschillende hoogte worden gezet. Hierdoor is de bergruimte en de apparatuur beter toegankelijk. De zijwanden van een bergruimte zijn, net als bij een personenwagen, bekleed met vilt.

ADVERTEREN!


Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen