Volkswagen campers nieuwe 2021 modellen of tweedehands

De campers van Volkswagen behoren onder de camperliefhebbers tot de populairste merken. Sterker nog, als er wel een merk model staat voor campers, dan is het wel Volkswagen. De campers van dit Duitse merk hebben sinds jaar en dag een wereldwijde bekendheid. De populariteit van de Volkswagen buscampers heeft in verschillende landen zelfs iconische vorm aangenomen. In het thuisland van Volkswagen, Duitsland, wordt de Volkswagen camper bijvoorbeeld liefkozend ‘Bulli’ genoemd.

Volkswagen Transporter

Het verhaal van de Volkswagen campers begon begin jaren 60, toen Volkswagen samen met Westfalia een eenvoudige camper op basis van de door Ben Pon bedachte T1 bestelwagen ontwikkelde. Deze werd niet veel later opgevolgd door de T2. In de jaren 70, toen de T3 op de markt kwam, werd de Volkswagen camper met groot succes over de hele wereld verkocht. OOk de latere camperseries van Volkwagen waren een groot succes. De afgelopen jaren bouwde Volkswagen uitsluitend buscampers op basis van de moderne T6 bestelwagen, welke wordt uitgerust met Euro 6 dieselmotoren. De campers van Volkswagen lenen zich dankzij hun compacte afmetingen natuurlijk ook heel goed voor dagelijks vervoer.

VW Grand California

Het grote nieuws voor modeljaar 2019 is dat Volkswagen nu ook campers bouwt op basis van de grotere VW Crafter. De Grand California, zoals deze gaat heten, was al een tijdje te zien als studiemodel maar zal nu ook daadwerkelijk in productie worden genomen, in twee indelingen. Met name de Volkswagen buscampers op basis van de T6 zijn voertuigen die zich enerzijds uitstekend lenen voor lange reizen, maar ook prima voor dagelijks vervoer kunnen worden gebruikt. De grotere VW Grand California leent zich uiteraard minder goed voor dagelijks vervoer maar biedt weer een hoop extra ruimte en wooncomfort.

Het buscamper programma van Volkswagen bestaat in seizoen 2019 uit de volgende modellen:

  • California Beach
  • California Coast
  • California Ocean
  • Grand California

Volkswagen buscampers modeljaar 2021


Meer informatie over Volkswagen kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Volkswagen kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Volkswagen kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
117 resultaten
117 resultaten
Pagina
van 10
Sorteren op:
Pagina
van 10

Volkswagen Campers 2021 modellen

Volkswagen T6 California Beach caravan modeljaar 2019 Volkswagen T6 California Beach caravan modeljaar 2019

Volkswagen T6 California Beach

De California Beach is de meest sportievere buscamper van Volkswagen. De driepersoons achterbank kun je met een paar eenvoudige handelingen omklappen tot een ruim tweepersoons bed. Daarbij zijn er ook nog twee slaapplaatsen in het hefdak. De keuken is compact uitgevoerd, en biedt een water- en kookvoorziening. De Volkswagen California Beach is niet alleen te gebruiken als sportieve camper maar ook voor dagelijks gebruik en is in feite dé ultieme vrijetijdsauto.

Volkswagen T6 California Coast

Wie een wat luxere camper zoekt, zou de Volkswagen T6 California Coast kunnen kiezen. Deze biedt ongeveer alles wat je als camperaar mag verwachten van een moderne buscamper. Ook de T6 California Coast biedt zit- en slaapruimte aan vier personen. De keuken is veel uitgebreider uitgevoerd en biedt alle mogelijkheden om een complete maaltijd te bereiden. Met een uitgebreidere keuken en een manueel bedienbaar hefdak. Volkswagen levert de T6 California Coast met het Composition audiosysteem. Bovendien is camper voorzien van diverse elektronische veiligheidssystemen, waaronder de ‘Vermoeidheidassistent’.
Volkswagen T6 California Coast caravan modeljaar 2019 Volkswagen T6 California Coast caravan modeljaar 2019
Volkswagen T6 California Ocean caravan modeljaar 2019 Volkswagen T6 California Ocean caravan modeljaar 2019

Volkswagen T6 California Ocean

De meest luxueuze buscamper van Volkswagen is de California T6 Ocean. Net als de andere Volkswagen campers, biedt ook de California Ocean zit- en slaapruimte voor vier personen. Je kunt de Volkswagen Ocean herkennen aan de hoogglanzende grille en meegespoten spiegels en handgrepen. Het rijden met de Ocean is een waar genot, hij is onder meer voorzien van een Climatronic airconditioning met drie zones alsmede stoelverwarming. Het Composition Colour mediasysteem met een touchscreen kleurenscherm en bluetooth telefoonvoorbereiding zorgt voor een optimale geluidskwaliteit. Verder is de Ocean voorzien van een elektrisch hefdak, dubbel glas in de leefruimte en een standkachel.

Volkswagen Grand California

De voor modeljaar 2021 geheel nieuwe Grand California zal verkrijgbaar zijn in twee maten, namelijk met een lengte van 6,00 en 6,80 meter. Standaard krijgt de nieuwe ‘grote’ Volkswagen buscamper een 130 kW dieselmotor, voorwielaandrijving en een 8-traps automaat. Uiteraard wordt hij geleverd met alle mogelijke zaken die het comfort en de veiligheid tijdens het rijden verhogen. De lange versie heeft het standaard verhoogde dak van de Crafter, de korte heeft een specifiek verhoogd dak dat je kunt herkennen aan de bult boven de voorruit. De Grand California 600 heeft achterin een dwarsbed van 1,95 bij 1,40 meter. Het bed in het verhoogde dak , inclusief panoramaraam, is optioneel. De Grand California 680 heeft achterin twee enkele bedden van 2 meter lang met tussenstuk. Door de grotere lengte heeft de laatste ook beduidend meer bergruimte.
Volkswagen Grand California camper modeljaar 2019 Volkswagen Grand California camper modeljaar 2019