Volkswagen campers nieuwe 2021 modellen of tweedehands

De Volkswagen campers behoren tot de populairste campers onder de camperliefhebbers. Sterker nog, als er wel een merk model staat voor campers, dan is het Volkswagen wel. De campers van dit Duitse merk hebben sinds jaar en dag een wereldwijde bekendheid. De populariteit van de Volkswagen buscampers heeft in verschillende landen zelfs een iconische vorm aangenomen. In het thuisland van Volkswagen, Duitsland, wordt de Volkswagen buscamper bijvoorbeeld liefkozend ‘Bulli’ genoemd.

Volkswagen California camper op basis van de Transporter

Het verhaal van de Volkswagen campers begon begin jaren 60, toen Volkswagen samen met Westfalia een eenvoudige camper op basis van de door Ben Pon bedachte T1 bestelwagen ontwikkelde. Deze werd niet veel later opgevolgd door de T2. In de jaren 70, toen de T3 op de markt kwam, werd de Volkswagen camper met groot succes over de hele wereld verkocht. Ook de latere ‘California’ camperseries van Volkswagen waren een groot succes. Tegenwoordig bouwt Volkswagen deze buscampers op basis van de moderne VW Transporter 6.1 bestelwagen, welke wordt uitgerust met de nieuwste Euro 6 dieselmotoren en is voorzien van de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen. De campers van Volkswagen lenen zich dankzij hun compacte afmetingen natuurlijk ook prima voor dagelijks gebruik of als vrijetijdsauto.

Grand California buscamper op Volkswagen Crafter

Sinds twee jaar bouwt Volkswagen ook campers op basis van de grotere VW Crafter. De Grand California, zoals deze heet, is verkrijgbaar in twee indelingen. De grotere VW Grand California leent zich uiteraard minder goed voor dagelijks vervoer maar biedt weer een hoop extra ruimte en wooncomfort, wat hem veel meer geschikt maakt voor lange reizen.

Nieuw: compacte VW Caddy California camper

Het grote nieuws voor modeljaar 2021 is dat Volkswagen nu ook campers bouwt op basis van de veel kleinere, recent vernieuwde Caddy. Deze VW Caddy California staat op het nieuwe MQB-Evo platform, waar Volkswagen bijvoorbeeld ook de achtste generatie van de Golf op bouwt. Deze nieuwste generatie van dit platform bevat de modernste technologieën en biedt relatief veel binnenruimte. Het keukenblokje is evenals het panoramadak optioneel, het slimme opklapbed met slaapruimte voor twee personen is standaard. Dankzij de compacte afmetingen is de Volkswagen Caddy California ook bij uitstek geschikt voor dagelijks vervoer.

Volkswagen buscampers modeljaar 2021


Meer informatie over Volkswagen kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Volkswagen kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Volkswagen kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
89 resultaten
89 resultaten
Pagina
van 8
Sorteren op:
Pagina
van 8

Volkswagen Campers 2021 modellen

Volkswagen Caddy California camper modeljaar 2021 Volkswagen Caddy California camper modeljaar 2021

Volkswagen Caddy California

De Volkswagen Caddy California is de opvolger van de Caddy Beach, die meer een vrijetijdauto was. De Caddy California is wél bedoeld om in te overnachten en biedt dan ook twee slaapplaatsen. Slapen in de Caddy California betekent ook zicht op de sterren, dankzij het grote, optionele panoramadak. Het opklapbed is standaard, het uittrekbare keukenblokje is optioneel. De VW Caddy California is qua uitrusting gebaseerd op de Caddy Life met de bekende 75 pk (55 kW) TDI-motor. Verder is de Caddy California verkrijgbaar met alle hulpsystemen van de normale Caddy, inclusief “Travel Assist” voor semi-automatisch rijden over het gehele snelheidsbereik.

Volkswagen 6.1 California Coast

De Volkswagen 6.1 California Coast biedt ongeveer alles wat je als camperaar mag verwachten van een moderne buscamper. De VW California Coast biedt zit- en slaapruimte aan vier personen. De keuken is geheel compleet uitgevoerd en biedt alle mogelijkheden om een complete maaltijd te bereiden. Het manueel bedienbare hefdak biedt extra stahoogte én slaapruimte. Volkswagen levert de 6.1 California Coast met het Composition audiosysteem. Bovendien is deze Volkswagen buscamper voorzien van diverse elektronische veiligheidssystemen, waaronder de ‘Vermoeidheidassistent’.
Volkswagen 6.1 California Coast camper modeljaar 2021 Volkswagen 6.1 California Coast camper modeljaar 2021
Volkswagen 6.1 California Ocean camper modeljaar 2021 Volkswagen 6.1 California Ocean camper modeljaar 2021

Volkswagen 6.1 California Ocean

De Ocean is de meest luxueuze buscamper uit de Volkswagen California-serie. Net als de andere Volkswagen campers, biedt ook de California Ocean zit- en slaapruimte voor vier personen. Je kunt de Volkswagen Ocean herkennen aan de hoogglanzende grille en meegespoten spiegels en handgrepen. Het rijden met de Ocean is een waar genot, hij is onder meer voorzien van een Climatronic airconditioning met drie zones alsmede stoelverwarming. Het Composition Colour mediasysteem met een touchscreen kleurenscherm en bluetooth telefoonvoorbereiding zorgt voor een optimale geluidskwaliteit. Verder is de Ocean voorzien van een elektrisch hefdak, dubbel glas in de leefruimte en een standkachel.

Volkswagen Grand California

De grootste camper van Volkswagen is de Grand California. Deze is verkrijgbaar in twee maten, met een lengte van 6,00 en 6,80 meter. Standaard krijgt de nieuwe ‘grote’ Volkswagen buscamper een 130 kW dieselmotor, voorwielaandrijving en een 8-traps automaat. Hij wordt geleverd met alle mogelijke zaken die het rijcomfort en de veiligheid verhogen. De lange versie heeft het standaard verhoogde dak van de Crafter, de korte heeft een speciaal verhoogd dak met een uitbouw boven de voorruit. De Grand California 600 heeft achterin een dwarsbed. Het bed in het verhoogde dak, inclusief panoramaraam, is optioneel. De Grand California 680 heeft twee enkele bedden met tussenstuk.
Volkswagen Grand California camper modeljaar 2021 Volkswagen Grand California camper modeljaar 2021

ADVERTEREN!


Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen