Volkswagen campers nieuwe 2023 modellen of tweedehands

De Volkswagen campers behoren al tientallen jaren tot de populairste campers onder de camperliefhebbers. Sterker nog, als er wel een merk model staat voor campers, dan is het Volkswagen wel. De campers van dit Duitse merk hebben sinds jaar en dag een wereldwijde bekendheid. De populariteit van de Volkswagen campers heeft in verschillende landen zelfs een iconische vorm aangenomen.

Buscampers, camperbusjes, kampeerbusjes en minicampers

Als we het over Volkswagen campers hebben, dan hebben we het vooral over buscampers. En dan met name de kleine modellen met hefdak, op basis van de VW Transporter. Deze worden over het algemeen kampeerbusjes of camperbusjes genoemd. In het thuisland van Volkswagen, Duitsland, wordt de Volkswagen camperbusjes trouwens liefkozend ‘Bulli’ genoemd. Het begrip buscamper gebruiken meestal vooral voor de iets grotere, ongeveer zes meter lange modellen met een verhoogd dak, zoals de Grand California op basis van de VW Crafter. De nog kleinere campers op basis van de VW Caddy worden vaak minicampers en soms ook wel microcampers genoemd.

Het begon allemaal met de Volkswagen California camper

Het verhaal van de Volkswagen campers begon begin jaren 60, toen Volkswagen samen met Westfalia een eenvoudige camper op basis van de door Ben Pon bedachte T1 bestelwagen ontwikkelde. Deze werd niet veel later opgevolgd door de T2. In de jaren 70, toen de T3 op de markt kwam, werd de Volkswagen camper met groot succes over de hele wereld verkocht. Deze campers werden nog in samenwerking met Westfalia gebouwd. Ook de latere ‘California’ camperseries, die Volkswagen in de eigen fabriek bouwt, zijn een groot succes. Tegenwoordig bouwt Volkswagen deze buscampers op basis van de moderne VW Transporter 6.1 bestelwagen, welke wordt uitgerust met de nieuwste Euro 6 dieselmotoren en is voorzien van de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen. De meeste Volkswagen campers, met name de Caddy California en de California 6.1, lenen zich dankzij hun compacte afmetingen natuurlijk ook prima voor dagelijks gebruik of als vrijetijdsauto.

Volkswagen campers 2023-modellen

Over het algemeen wijzigt Volkswagen haar camperprogramma slechts mondjesmaat. Het Duitse merk is wel voortdurend bezig om de modellen te perfectioneren. De laatste grote wijzigingen van de afgelopen jaren waren de komst van de grote Volkswagen Grand California en de compacte Caddy California. De Grand California is een luxe en comfortabele buscamper op basis van de Volkswagen Crafter. De Caddy California is veel kleiner, deze sportieve minicamper heeft de VW Caddy als basis. Samen met de ‘normale’ Volkswagen California op basis van de VW T6.1/Transporter is dat ook het gehele leveringsprogramma van Volkswagen in modeljaar 2023.

  • Volkswagen Caddy California
    De Volkswagen Caddy California biedt de mogelijkheid om te slapen met zicht op de sterren, dankzij het grote, optionele panoramadak. Verder heeft hij standaard een tweepersoons opklapbed terwijl het uitschuifbare keukenblokje optioneel is. Qua uitrusting is de Caddy California gebaseerd op de Caddy Life met de bekende 75 pk (55 kW) TDI-motor.
  • Volkswagen California 6.1
    De bekende Volkswagen 6.1 California biedt alles wat je als camperaar mag verwachten van een moderne buscamper. De VW California biedt zit- en slaapruimte voor vier personen. Het hefdak biedt extra stahoogte én slaapruimte. Ook heeft hij een compleet uitgevoerde keuken. De compacte afmetingen, het uitstekende rijgedrag en de goede wendbaarheid maken de camper ook geschikt voor dagelijks vervoer. Kopers kunnen kiezen uit 2 uitvoeringen: Coast en Ocean.
  • Volkswagen Grand California
    De VW Grand California is grootste camper van Volkswagen. Deze op de VW Crafter gebaseerde buscamper is verkrijgbaar in twee maten, met een lengte van 6,00 en 6,80 meter. De Grand California wordt geleverd met alle mogelijke zaken die het rijcomfort en de veiligheid verhogen. De lange versie heeft het standaard verhoogde dak van de Crafter, de korte heeft een speciaal verhoogd dak met een uitbouw boven de voorruit.

Meer informatie over Volkswagen kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Volkswagen kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Volkswagen kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
131 resultaten
131 resultaten
Pagina
van 11
Sorteren op:
Pagina
van 11

Bekijk het actuele aanbod van de onderstaande modellen

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen