Volkswagen campers nieuwe 2022 modellen of tweedehands

De Volkswagen campers behoren tot de populairste campers onder de camperliefhebbers. Sterker nog, als er wel een merk model staat voor campers, dan is het Volkswagen wel. De campers van dit Duitse merk hebben sinds jaar en dag een wereldwijde bekendheid. De populariteit van de Volkswagen buscampers heeft in verschillende landen zelfs een iconische vorm aangenomen. In het thuisland van Volkswagen, Duitsland, wordt de Volkswagen buscamper bijvoorbeeld liefkozend ‘Bulli’ genoemd.

Volkswagen California camper op VW Transporter basis

Het verhaal van de Volkswagen campers begon begin jaren 60, toen Volkswagen samen met Westfalia een eenvoudige camper op basis van de door Ben Pon bedachte T1 bestelwagen ontwikkelde. Deze werd niet veel later opgevolgd door de T2. In de jaren 70, toen de T3 op de markt kwam, werd de Volkswagen camper met groot succes over de hele wereld verkocht. Ook de latere ‘California’ camperseries van Volkswagen waren een groot succes. Tegenwoordig bouwt Volkswagen deze buscampers op basis van de moderne VW Transporter 6.1 bestelwagen, welke wordt uitgerust met de nieuwste Euro 6 dieselmotoren en is voorzien van de allernieuwste veiligheidsvoorzieningen. De campers van Volkswagen lenen zich dankzij hun compacte afmetingen natuurlijk ook prima voor dagelijks gebruik of als vrijetijdsauto.

Grand California buscamper op Volkswagen Crafter

Sinds twee jaar bouwt Volkswagen ook campers op basis van de grotere VW Crafter. De Grand California, zoals deze heet, is verkrijgbaar in twee indelingen. De grotere VW Grand California leent zich uiteraard minder goed voor dagelijks vervoer maar biedt weer een hoop extra ruimte en wooncomfort, wat hem veel meer geschikt maakt voor lange reizen.

Nieuw: de compacte VW Caddy California camper

Het grote nieuws van modeljaar 2021 was dat Volkswagen nu ook campers bouwt op basis van de veel kleinere, recent vernieuwde Caddy. Deze VW Caddy California staat op het nieuwe MQB-Evo platform, waar Volkswagen bijvoorbeeld ook de achtste generatie van de Golf op bouwt. Deze nieuwste generatie van dit platform bevat de modernste technologieën en biedt relatief veel binnenruimte. Het keukenblokje is evenals het panoramadak optioneel, het slimme opklapbed met slaapruimte voor twee personen is standaard. Dankzij de compacte afmetingen is de Volkswagen Caddy California ook bij uitstek geschikt voor dagelijks vervoer. De Nederlandse importeur heeft de VW Caddy California camper helaas nog niet in het assortiment opgenomen.


Meer informatie over Volkswagen kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Volkswagen kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Volkswagen kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
118 resultaten
118 resultaten
Pagina
van 10
Sorteren op:
Pagina
van 10
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen