Weinsberg campers kopen; nieuwe 2022 modellen of tweedehands

De Weinsberg campers leken ruim 10 jaar geleden van de markt te verdwijnen toen Knaus-Tabbert, de eigenaar van Weinsberg campers, in de problemen kwam. Een paar jaar na de doorstart verraste Weinsberg de branche met de introductie van een geheel nieuw programma campers. Bovendien waren er nu ook caravans aan het programma van Weinsberg toegevoegd.

Betaalbare campers

De nieuwe lijn Weinsberg campers, die men toen op de Caravan Salon presenteerde, bevonden zich verrassend genoeg in een veel lager prijssegment dan we van ‘middenmoter’ Weinsberg gewend waren. Waar Weinsberg vroeger campers in het (hogere) middensegment bouwde, bevatte het nieuwe leveringsprogramma van Weinsberg vooral heel betaalbare campers en caravans. Daarmee is Weinsberg een rechtstreekse concurrent geworden van merken als Carado, Sunlight en Sun Living. Niet veel later werd het camperprogramma van Weinsberg aangevuld met buscampers, die Weinsberg CUV’s (Caravaning Utility Vehicles) noemt.

Weinsberg camperprogramma 2022

Het camperprogramma van Weinsberg is bovendien behoorlijk uitgebreid. Bovendien is het sinds afgelopen modeljaar nagenoeg ongewijzigd. Er zijn dus vier series campers en twee series buscampers. Bij de campers zien we de CaraCompact, CaraLoft, CaraSuite en CaraHome. Ook is er sinds vorig seizoen een integraal camper in het programma, de Weinsberg CaraCore. Bij de buscampers, die door Weinsberg CUV’s (Caravaning Utility Vehicle) worden genoemd, bestaat het programma uit de series CaraBus en CaraTour.

Noviteiten Weinsberg campers en buscampers

Weinsberg heeft haar CUV’s (CaraTour en CaraBus) niet zo lang geleden opgewaardeerd. De Weinsberg buscampers werden nog praktischer, functioneler en moderner. De meubels staan sindsdien op een stabiel railsysteem en de buscampers hebben ook een veel beter isolatie gekregen.

Nadat Weinsberg twee jaar geleden de CaraCore integraal camper aan het programma toevoegde, was het vorig seizoen tijd voor de [Outlaw] versie van de CaraTour en CaraBus. Deze uitvoering heeft een extra hoog geplaatst dwarsbed met daaronder een extra grote garage. Daarin is plaats voor twee motorfietsen, scooters of mountainbikes.

Verder biedt Weinsberg sinds kort een nieuw hefdak aan voor de buscampers. Dit zogenaamde CUV-hefdak kan voor alle lengtes worden besteld. Het Heki-dakluik is hierbij nog steeds mogelijk, zodat de buscampers binnenin voldoende daglicht krijgen.

Verder krijgen de CaraOne en CaraCito een zogenaamd Dyonic chassis, dat lichter, steviger en duurzamer is. De CaraCito beschikt voortaan over een inductiekookplaat en intelligente elektrische bediening. Ook heeft Weinsberg het nodige gewicht weten te besparen bij de CaraHome en CaraCore, die met ingang van modeljaar 2022 zijn uitgerust met de revolutionaire Superlight technologie van de CaraHome en CaraCore. Om het comfort nog meer te verbeteren zijn er ook de nodige verbeteringen aan de badkamer en in het gaskastje van de CaraLoft en CaraSuite aangebracht.


Meer informatie over Weinsberg kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Weinsberg kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Weinsberg kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
181 resultaten
181 resultaten
Pagina
van 16
Sorteren op:
Pagina
van 16

Weinsberg Campers 2022 modellen

Weinsberg CaraBus/CaraTour [Outlaw]

De Weinsberg 630 MEG Outlaw is de ideale buscamper voor liefhebbers van motorrijden en mountainbiken. Het dwarsbed is extra hoog geplaatst. Daardoor is er onder het bed ruimte voor een enorme garage met een inhoud van 4.500 liter. Deze biedt voldoende ruimte voor twee mountainbikes, scooters of motorfietsen, die je aan de achterkant zo naar binnen kunt rijden. De garage is goed afgedicht om vervelende geurtjes van de motorfietsen buiten de camper te houden. Het bed van de Weinsberg 630 MEG Outlaw zit alleen zo hoog dat je niet meer rechtop in bed kunt zitten. Voorin heeft deze buscamper uiteraard een normale zitgroep.

Weinsberg CaraBus/CaraTour [Outlaw]Weinsberg CaraBus/CaraTour [Outlaw]
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen