Weinsberg campers kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

De Weinsberg campers leken ruim 10 jaar geleden van de markt te verdwijnen toen Knaus-Tabbert, de eigenaar van Weinsberg campers, in de problemen kwam. Een paar jaar na de doorstart verraste Weinsberg de branche met de introductie van een geheel nieuw programma campers. Bovendien waren er nu ook caravans aan het programma van Weinsberg toegevoegd.

De nieuwe lijn Weinsberg campers, die men toen op de Caravan Salon presenteerde, bevonden zich verrassend genoeg in een veel lager prijssegment dan we van Weinsberg gewend waren. Waar Weinsberg vroeger campers in het (hogere) middensegment bouwde, bevatte het nieuwe leveringsprogramma van Weinsberg vooral scherp geprijsde campers en caravans. Daarmee is Weinsberg een rechtstreekse concurrent geworden van merken als Carado, Sunlight en Sun Living. Niet veel later werd het camperprogramma van Weinsberg aangevuld met buscampers, die Weinsberg CUV’s (Caravaning Utility Vehicles) noemt.

Weinsberg camperprogramma 2021

Het camperprogramma van Weinsberg is bovendien behoorlijk uitgebreid. Er zijn maar liefst vier series campers en twee series buscampers. Bij de campers zien we de CaraCompact, CaraLoft, CaraSuite en CaraHome. Ook is er sinds vorig seizoen een integraal camper, de Weinsberg CaraCore. Bij de buscampers, die door Weinsberg CUV’s (Caravaning Utility Vehicle) worden genoemd, bestaat het programma uit de series CaraBus en CaraTour. Dit modeljaar

Noviteiten Weinsberg campers en buscampers

Weinsberg heeft haar CUV’s (CaraTour en CaraBus) niet zo lang geleden opgewaardeerd. De Weinsberg buscampers werden nog praktischer, functioneler en moderner. De meubels staan nu op een stabiel railsysteem en de buscampers hebben ook een veel beter isolatie. Nadat Weinsberg vorig jaar de CaraCore integraal camper aan het programma toevoegde, is het dit seizoen tijd voor de [Outlaw] versie van de CaraTour en CaraBus. Deze uitvoering heeft een extra hoog geplaatst dwarsbed met daaronder een extra grote garage. Daarin is plaats voor twee motorfietsen, scooters of mountainbikes. Verder biedt Weinsberg een nieuw hefdak aan voor de buscampers. Dit CUV-hefdak kan voor alle lengtes worden besteld. Het Heki-dakluik is hierbij nog steeds mogelijk, zodat de buscampers binnenin voldoende daglicht krijgen.

Weinsberg campers, modeljaar 2021


Meer informatie over Weinsberg kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Weinsberg kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Weinsberg kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
62 resultaten
62 resultaten
Pagina
van 6
Sorteren op:
Pagina
van 6

Weinsberg Campers 2021 modellen

Weinsberg CaraCompact camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraCompact camper modeljaar 2021

Weinsberg CaraCompact

De Weinsberg CaraCompact is de ideale halfintegraal camper voor camperaars die een buscamper iets te klein vinden maar wel een compacte en wendbare camper willen. De CaraCompact model 2021 is leverbaar in twee indelingen. Ondanks de compacte afmetingen bieden Weinsberg CaraCompact campers voldoende ruimte voor langere reizen. Bij beide indelingen is er voorin de bekende zitgroep. Daarachter is het keukenblok en de was/toiletruimte. De 600MF indeling heeft een langsbed, de 600MEG heeft enkele bedden. De zitgroep kan worden omgebouwd tot een derde slaapplaats.

Weinsberg CaraCompact [Edition Pepper]

De “Edition [Pepper]”-uitvoering van de Weinsberg CaraCompact was nog niet zo lang geleden Europa’s meest verkocht camper. Reden voor Weinsberg om dit populaire actiemodel ook in modeljaar 2021 aan te bieden. De Weinsberg CaraCompact [Edition Pepper] zal in seizoen 2021 leverbaar zijn in de bekende 600 MEG en 600 MF indelingen. Het Peugeot onderstel van deze camper standaard een sterkere 160 pk dieselmotor. Je kunt de Edition [Pepper]-uitvoering herkennen aan de speciale graphics, speciale 16 inch lichtmetalen velgen en een tweede garagedeur. Daarnaast heeft het actiemodel ook een 21,5 inch LED‐TV met houder, een navigatiesysteem, luifel en het bekende Truma iNet systeem.
Weinsberg CaraCompact [Edition Pepper] camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraCompact [Edition Pepper] camper modeljaar 2021
Weinsberg CaraLoft camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraLoft camper modeljaar 2021

Weinsberg CaraLoft

We kunnen de CaraLoft wel min of meer beschouwen als de allround camper in het programma halfintegralen van Weinsberg. De Caraloft is dit seizoen verkrijgbaar in drie verschillende indelingen. Er is keus uit twee indelingen met een Frans bed en een indeling met enkele bedden. Een opvallende indeling in dit segment is de CaraLoft 650 MF. Hier heeft Weinsberg de keuken niet aan de gebruikelijke rechterkant heeft geplaatst maar aan de linkerzijde, net achter de zitgroep. Dat geeft aan de rechterzijde weer ruimte voor een extra bankje ter hoogte van de zitgroep. Bovendien kan bij deze indeling de zitgroep worden omgebouwd tot tweepersoonsbed waarmee deze 650 MF-indeling als enige in deze serie over vier slaapplaatsen beschikt.

Weinsberg CaraSuite

De CaraSuite is het topmodel van Weinsberg. Ook deze serie campers is verkrijgbaar in drie verschillende indelingen met ook vier verschillende bedden: er is een indeling met een langsbed, dwarsbed en met enkele bedden. Al deze indelingen hebben vier slaapplaatsen doordat er een tweepersoons hefbed boven de zitgroep is geplaatst. Ook hebben ze een ruime garage waarin extra bagage kan worden meegenomen. De Weinsberg CaraSuite wordt gebouwd op basis van de bekende Fiat Ducato, die standaard is voorzien van een 130 pk Euro 6 dieselmotor.
Weinsberg CaraSuite camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraSuite camper modeljaar 2021
Weinsberg CaraHome camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraHome camper modeljaar 2021

Weinsberg CaraHome

De CaraHome is de alkoof camper in het programma van Weinsberg. Ideaal voor gezinnen vanwege de 2 extra slaapplaatsen boven de cabine. Weinsberg levert de CaraHome in modeljaar 2021 in de volgende indelingen: 550 MG, 600 DKG en 700 DG. Deze worden gebouwd op een Peugeot-chassis met Euro 6 dieselmotor. Uiteraard is de Peugeot voorzien van de nodige veiligheidssystemen zoals intelligente tractiecontrole, spoorassist, Hill Assist en AEBS/afstandswaarschuwing, Intelligent Traction Control en berghulp. Ook heeft dit model de nieuwe toegangsdeur. De Carahome is geschikt voor maximaal zes personen.

Weinsberg CaraCore

Met de nieuwe Weinsberg CaraCore streeft de Duitse caravan- en camperproducent naar het hoogste comfort in het middenklasse segment. De Weinsberg CaraCore combineert dat met een vooruitstrevend en indrukwekkend exterieurdesign voor een perfect exterieur en een indrukwekkend uiterlijk. Weinsberg bouwt de CaraCore wordt gebouwd op basis van de Fiat Ducato en levert hem in drie indelingen: de 650 MF, 650 MEG en 700 MEG. De 650 MF heeft een dwarsbed, de andere indelingen hebben enkele bedden die ook als dwarsbed te gebruiken zijn. Het interieur van de CaraCore kenmerkt zich door goede ruimtelijke indruk en is afgewerkt met houtdecor dat wordt gecombineerd met lichte meubelfronten.
Weinsberg CaraCore camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraCore camper modeljaar 2021
Weinsberg CaraBus camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraBus camper modeljaar 2021

Weinsberg CaraBus

De CaraBus campers vormen een van de twee series multifunctionele buscampers van Weinsberg. Het Duitse merk noemt ze ook wel CUV, wat Caravaning Utility Vehicle betekent. Weinsberg heeft bij deze campers grote aandacht besteed aan de multifunctionaliteit. Dat maakt deze campers niet alleen ideaal om mee te reizen, maar ook als vrijetijdsvoertuig en ook voor dagelijks vervoer. Vorig modeljaar heeft Weinsberg de isolatie van de carrosserie aanzienlijk verbeterd. De mate van isolatie is vergroot, ook zijn nagenoeg alle koudebruggen opgeheven. Bovendien zijn ook de verswatertank en waterleidingen vorstvrij ingebouwd waardoor deze buscamper voortaan prima in de koudere seizoenen kan worden gebruikt.

Weinsberg CaraTour

Ook de Weinsberg CaraTour is een echte CUV en komt in grote lijnen overeen met de CaraBus. De Weinsberg CaraTour heeft echter een afwijkende styling. De technische details komen echter overeen met de andere serie buscampers van Weinsberg. Ook de CaraTour is verkrijgbaar in zeven verschillende indelingen en heeft vorig seizoen een verbeterde isolatie gekregen. De indelingen bieden keus uit dwarsbedden en enkele bedden. Ook is er een indeling met dubbele stapelbedden achterin, die in totaal vier slaapplaatsen biedt en een indeling met 5 slaapplaatsen. De basis van deze Weinsberg CaraTour buscampers wordt gevormd door de Fiat Ducato.
Weinsberg CaraTour camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraTour camper modeljaar 2021
Weinsberg CaraBus/CaraTour [Outlaw] camper modeljaar 2021 Weinsberg CaraBus/CaraTour [Outlaw] camper modeljaar 2021

Weinsberg CaraBus/CaraTour [Outlaw]

De Weinsberg 630 MEG Outlaw is de ideale buscamper voor liefhebbers van motorrijden en mountainbiken. Het dwarsbed is extra hoog geplaatst. Daardoor is er onder het bed ruimte voor een enorme garage met een inhoud van 4.500 liter. Deze biedt voldoende ruimte voor twee mountainbikes, scooters of motorfietsen, die je aan de achterkant zo naar binnen kunt rijden. De garage is goed afgedicht om vervelende geurtjes van de motorfietsen buiten de camper te houden. Het bed van de Weinsberg 630 MEG Outlaw zit alleen zo hoog dat je niet meer rechtop in bed kunt zitten. Voorin heeft deze buscamper uiteraard een normale zitgroep.

ADVERTEREN!


Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen