Eriba caravan kopen; nieuwe 2024 modellen of tweedehands

Eriba is de caravantak van Hymer. Al zijn in het verleden ook een paar campers onder deze naam gebouwd. Ook in 2024 verschijnt er overigens een hippe Eriba buscamper op basis van de VW Crafter, de Eriba Car. Maar hier gaat het natuurlijk over de Eriba caravans. Woorden als cult en iconisch horen bij dit merk. Evenals de goede naam, een hoge kwaliteitsnorm en wintervastheid. De caravans hebben een trouwe schare liefhebbers door heel Europa. Ze gaan lang mee en zijn behoorlijk waardevast. Deze tekst loopt door onder de advertenties. 

 


Meer informatie over Eriba caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Eriba caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Eriba caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
438 resultaten
438 resultaten
Pagina
van 37
Sorteren op:
Pagina
van 37

De allereerste Eriba caravan zag in 1957 heet levenslicht. Hij werd gebouwd door Erich Bachem (Eriba) en Erwin Hymer. Ook toen al gebeurde dat in Bad Waldheim, nog steeds de thuisbasis van wat inmiddels de Erwin Hymer Group heet. De Eriba is vanaf het begin een succes. De ontwerpen blijken tijdloos, de kwaliteit van een hoog niveau. Een Eriba caravan kopen is daarmee ook een keus voor duurzaamheid en waardevastheid. De series Eriba Touring, Feeling, Living Exciting en Nova, nu Nova Light geheten zijn ook in modeljaar 2024 erg populair. De verschillende series en de ruime keus in indelingen maakt dat iedereen een Eriba caravan kopen die precies bij hem of haar past.  

De Eriba Touring: iconisch model

De eerste Eriba caravan die werd gebouwd is nu nog te koop. Dit zijn namelijk de iconische Eriba Touring caravans. Deze zijn – uiteraard in een veel modernere versie – nog steeds in productie bij Eriba. Sterker nog, de Eriba Touring caravans behoren ook nu nog tot de populairste modellen van het Duitse merk. Nu de Erwin Hymer Group, het moederbedrijf van Eriba, een Amerikaanse eigenaar heeft worden de Eriba caravans ook in de States verkocht.

Eriba 2024 caravanmodellen

Uiteraard is die iconische Eriba Touring ook dit seizoen een belangrijk onderdeel van het leveringsprogramma van Eriba. Hij is er in maar liefst 11 verschillende indelingen. Recent is de Eriba Touring 820. Dat is een flink uit de kluiten gewassen versie van de Touring. Je zou het de Amerikaanse variant kunnen noemen. In het land van de Airstream misstaat deze grote Touring namelijk niet.

De Eriba Nova uiteraard ook, die caravans zijn al vele jaren een vaste waarde in het programma van de Duitse fabrikant. Door de jaren heen zijn er nogal wat verschillende versies van de Eriba Nova in omloop gekomen. Voor modeljaar 2024 is alleen de Eriba Nova Light versie verkrijgbaar.

Ook de Eriba Feeling, de moderne variant van de Eriba Touring, maakt in modeljaar 2024 deel uit van het modellenpalet. Deze sportieve tourcaravan heeft een hefdak, waardoor hij ook prima getrokken kan worden door de meeste kleinere trekauto’s.

Eriba stopte vrij recent met het instapmodel Living en het actiemodel Exciting. Die twee modellen zien we ook in modeljaar 2024 niet terug in het Eriba-leveringsprogramma. De kans is evenwel groot dat we deze de komende jaren nog eens terugzien. Dat betekent dat het programma Eriba caravans er in modeljaar 2024 als volgt uitziet:

 • Eriba Touring
  De karakteristieke Eriba Touring-serie bestaat al tientallen jaren. Eriba introduceerde in modeljaar 2023 een geheel vernieuwde uitvoering van de Touring. Maar ook deze is nog steeds gebaseerd op het oorspronkelijk model, zoals dat meer dan 65 jaar geleden is gebouwd. Er zijn 11 verschillende indelingen van de Eriba Touring. Dat zijn de Eriba Touring 310, 320, 420, 430, 530, 540, 542, 550, 560, 630 en 642.
 • Eriba Touring 820
  De Eriba Touring 820 wijkt zowel qua formaat als styling af van de normale Eriba Touring-serie. Zo is dit de enige Eriba Touring zónder hefdak. Het design van de Touring 820 is namelijk een beetje geïnspireerd op een ander iconisch model, namelijk dat van de Amerikaanse Airstream caravans. Hij is er in één uitvoering en het is een dubbel-asser.

 

Eriba caravan kopen 820

 • Eriba Feeling
  Wie een modern ogende caravan met hefdak zoekt, kan bijna niet om de Eriba Feeling heen. Waar de Touring haar roots in het verleden heeft liggen, is de Eriba Feeling weer op basis van de huidige, moderne caravans ontwikkeld. De Feeling combineert een modern uiterlijk met een praktisch hefdak, waardoor de caravan tijdens het rijden prettig laag is. Er zijn vier verschillende indelingen voor modeljaar 2024. Dat zijn de Eriba Feeling 425, 442, 470 en 515.
 • Eriba Nova Light
  De Eriba Nova Light is een compacte, lichtgewicht caravan in het hogere middensegment en biedt een hoogstaand comfort. De praktische en functionele indelingen van de Nova Light bieden veel bewegingsvrijheid en ook alle gemakken die de moderne caravanner zich maar kan wensen. Er zijn vijf verschillende indelingen: de Eriba Nova Light 425, 442, 465, 470 en 515.

 

Indelingen Eriba caravans

De indelingen van de Eriba caravans zijn in modeljaar 2024 zoals hierboven al vermeld verdeeld over vier series. De minste keus is er bij de Touring 820. Die is er namelijk in slechts één indeling. Die biedt overigens wel een zee aan ruimte, met voorin een gerieflijke zithoek en achterin een enorm tweepersoons bed. Daartussen bevinden zich de keuken (aan de linkerzijde) en de badkamer (aan de rechterzijde). Een Eriba caravan kopen zou voor de 820 niet alleen de grootste maar ook de duurste uit het gamma betekenen.

Bij de Eriba Touring zien we dat met de introductie van het vernieuwde model de aloude namen zoals Pan en Troll zijn verdwenen. Ook Eriba gaat nu uit van typeaanduidingen met getallen. De Eriba Touring is in 11 indelingen verkrijgbaar. De kleinste is de 310, de grootste is de 642.

De Eriba Feeling is dit seizoen leverbaar in vier indelingen. De kleinste drie kennen we al een aantal jaren, deze zijn gericht op reizende paren. De grootste indeling, de Feeling 515, is  van vorig seizoen nieuw. Dit is een typische gezinscaravan met maar liefst 7 slaapplaatsen.

Kopers van de Eriba Nova Light kunnen kiezen uit 5 indelingen. Ook hier zien we een ‘515’-indeling met maximaal 7 slaapplaatsen.

Noviteiten Eriba caravans modeljaar 2024

Bij de Eriba Feeling en Nova Light heeft Eriba dit seizoen alleen kleine wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd.

Recent vernieuwde Eriba Touring
Het grote nieuws van vorig seizoen was de vernieuwde Touring. Eriba heeft de Touring-serie toen namelijk een vernieuwingsbeurt gegeven. Deze meest succesvolle serie van Eriba behoudt uiteraard het bekende, iconische uiterlijk. Compleet met compacte afmetingen en hefdak. Dat uiterlijk is dit modeljaar zelfs nog meer tot in de kleinste details verfijnd. Ook het interieur is verbeterd. Uiteraard behoudt de Eriba Touring uit de vliegtuigindustrie afkomstige bouwwijze met een stalen buizen frame. Eriba levert de Touring voortaan met een verlengde dissel voor een verbeterde rijstabiliteit en rijcomfort.

De vernieuwde 2023-uitvoering van de Eriba Touring is te herkennen aan de vernieuwde wielkasten, achterlichten en nummerplaathouder. De Eriba Touring model 2023 is verkrijgbaar in drie uitrustingslijnen, waarvan de klassieke Legend en trendy Urban nieuw zijn. Voor modeljaar 2024 is er keus uit maar liefst 11 verschillende indelingen. Een Eriba caravan kopen uit modeljaar 2024 geeft heel wat te kiezen.

Bekijk het actuele aanbod van de onderstaande modellen

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen