Eriba caravans kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

De allereerste Eriba caravans werden al meer dan 60 jaar geleden gebouwd door Erwin Hymer. Dat feit werd onlangs groots gevierd, waarbij de klanten konden profiteren een aantal extra compleet uitgeruste jubileummodellen.

Ondertussen worden de Eriba Touring caravans wereldwijd aangeboden. Nu de Erwin Hymer Group, waar Eriba onder valt, een Amerikaanse eigenaar heeft, worden ook daar Eriba caravans verkocht. Dat zijn wat grotere modellen, speciaal aangepast voor de Amerikaanse markt.

Noviteiten modeljaar 2021

Ook in Europa kwam er een groter, daarvan afgeleid van de Eriba Touring uit, de Eriba Touring 820. Verder heeft Eriba ook een nieuwe indeling in de Eriba Nova-serie uitgebracht. De Eriba Living, het instapmodel dat niet zo gek lang geleden aan het programma is toegevoegd, is in modeljaar 2021 weer uit het programma verdwenen. Ook de Eriba Exciting zien we niet meer terug bij de 2021-modellen van de Duitse caravanfabrikant.

Eriba 2021 modellen

Het programma van Eriba bestaat in modeljaar 2020 in feite uit de Touring, Feeling en Nova modellen. De Eriba Touring-serie is onderverdeeld in de klassieke Touring-serie en de grote ‘Amerikaanse’ Touring 820. De Eriba Nova is onderverdeeld in de Nova Light en de ‘normale’ Nova. Ter ere van het 60-jarig jubileum is de Eriba Touring ook verkrijgbaar in een ’60 Edition” alsmede twee heuse vintage-uitvoeringen, de Rockabilly en OceanDrive.

 

 

Eriba caravans, modellen 2021


Meer informatie over Eriba caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Eriba caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Eriba caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
353 resultaten
353 resultaten
Pagina
van 30
Sorteren op:
Pagina
van 30

Eriba Caravans 2021 modellen

Eriba Touring caravan modeljaar 2021 Eriba Touring caravan modeljaar 2021

Eriba Touring

De karakteristieke Touring-serie bestaat al meer dan 60 jaar en is ook in modeljaar 2021 nog steeds gebaseerd op het oorspronkelijk model, zoals dat meer dan 60 jaar geleden is gebouwd. Dat is in de loop der jaren uiteraard steeds verder geperfectioneerd en aan de huidige maatstaven aangepast. De Eriba Touring is nog steeds een blikvanger eerste klas, zeker als we het hebben over de speciale vintage uitvoeringen (Rockabilly & OceanDrive) die ter ere van het 60-jarig bestaan zijn ontwikkeld. De compacte afmetingen in combinatie met de geringe hoogte bieden deze uitgesproken toercaravan oneindig veel mogelijkheden voor caravanners die er graag op uit trekken.

Eriba Touring 820

De Eriba Touring 820 is niet allen qua formaat maar ook styling afwijkend van wat we van de Eriba Touring-serie gewend zijn. Het design is een beetje geïnspireerd op de Amerikaanse Airstream caravans, dat Eriba weet te combineren met de befaamde Duitse degelijkheid. Dit is de enige Eriba Touring zonder hefdak. De Touring 820 is maar liefst 8,50 meter lang, 2,36 m breed en 2,79 meter hoog. Ook het gewicht van maximaal 2800 kilo is van Amerikaanse proporties. De prijs is uiteraard ook bovengemiddeld.
Eriba Touring 820 caravan modeljaar 2021 Eriba Touring 820 caravan modeljaar 2021
Eriba Feeling caravan modeljaar 2021 Eriba Feeling caravan modeljaar 2021

Eriba Feeling

Waar de Touring haar roots in het verleden heeft liggen, is de Eriba Feeling weer op basis van de huidige, moderne caravans ontwikkeld. De Feeling combineert een modern uiterlijk met een praktisch hefdak, waardoor de caravan tijdens het rijden prettig laag is. Dat maakt het rijden niet alleen makkelijker, maar het zorgt ook voor minder luchtweerstand en een hogere stabiliteit. Door de wat hoekiger vormgeving is de Feeling wat ruimer en praktischer ingedeeld dan de Touring. Ook is het interieur moderner dan van de Touring en sluit het wat dat betreft prima aan bij bijvoorbeeld de Eriba Nova Nova.

Eriba Nova Light

De Eriba Nova Light is een compacte, lichtgewicht caravan in het hogere middensegment. De Nova Light is Eriba’s antwoord op de vraag naar een compacte, lichte caravan met een hoogstaand comfort. Ondanks de geringe opbouwlengte van amper vijf meter biedt hij meer dan genoeg ruimte voor drie personen. De praktische en functionele indelingen van de Nova Light bieden veel bewegingsvrijheid en ook alle gemakken die de moderne caravanner zich maar kan wensen.
Eriba Nova Light caravan modeljaar 2021 Eriba Nova Light caravan modeljaar 2021
Eriba Nova caravan modeljaar 2021 Eriba Nova caravan modeljaar 2021

Eriba Nova

De Eriba Nova is het topmodel van de Duitse caravanfabrikant. De Nova biedt alle comfort en luxe die de veeleisende kampeerder zich maar kan wensen. Uiteraard valt er ook niets op de kwaliteit van de Eriba Nova aan te merken. Zo heeft deze caravan een winterharde PUAL-opbouw met een extreem hoge isolatie, het Eriba Raum+System en een smaakvol, hoogwaardig afgewerkt interieur. Kopers kunnen kiezen uit diverse uitgekiende indelingen en diverse stofferingen. De bovengemiddelde stahoogte en optimaal uitgekiende indelingen van de Eriba Nova caravans zorgen bovendien voor een optimale bewegingsvrijheid. Eriba voegt dit seizoen de Nova 590 toe, die een dwarsgeplaatst queensbed combineert met een grote badkamer.
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen