Eriba caravans kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

De allereerste Eriba caravans werden al meer dan 65 jaar geleden gebouwd door Erwin Hymer. Het Duitse merk is sinds dat allereerste begin uitgegroeid tot een van de populairste caravanmerken in Europa. Ontelbare Eriba Touring, Feeling, Living Exciting en Nova caravans hebben hun weg gevonden naar klanten in alle Europese landen.

Dat is niet zo gek, want de caravans van Eriba hebben een ijzersterke reputatie. Ze worden gewaardeerd door het tijdloze, doordachte ontwerp, de goede gebruiksmogelijkheden, hoogwaardige afwerking en hoogstaande kwaliteit.

Eriba Touring: iconisch model

De eerste Eriba caravans zijn ook nu nog te koop. Dit zijn namelijk de iconische Eriba Touring caravans. Deze zijn – uiteraard in een veel modernere versie – nog steeds in productie bij Eriba. Sterker nog, de Eriba Touring caravans behoren ook nu nog tot de populairste modellen van het Duitse merk. Nu de Erwin Hymer Group, het moederbedrijf van Eriba, een Amerikaanse eigenaar heeft worden de Eriba caravans ook daar verkocht.

Eriba 2023 caravanmodellen

Uiteraard is die iconische Eriba Touring ook dit seizoen een belangrijk onderdeel van het leveringsprogramma van Eriba. In verband met de ontwikkelingen op de Amerikaanse markt ook in Europa kwam er in de loop van vorig seizoen overigens ook een groter, daarvan afgeleid model van de Eriba Touring uit, de Eriba Touring 820. Dat enigszins naar Amerikaanse maatstaven gebouwde model was succesvol genoeg om een blijvertje te worden. Die Eriba Touring 820 maakt dus ook in modeljaar 2023 deel uit van het Eriba-programma.

De Eriba Nova uiteraard ook, die caravans zijn al vele jaren een vaste waarde in het programma van de Duitse fabrikant. Door de jaren heen zijn er nogal wat verschillende versies van de Eriba Nova in omloop gekomen. Dit seizoen is alleen de Eriba Nova Light versie verkrijgbaar.

Ook de Eriba Feeling, de moderne variant van de Eriba Touring, maakt in modeljaar 2023 deel uit van het modellenpalet. Deze sportieve tourcaravan heeft een hefdak, waardoor hij ook prima getrokken kan worden door de meeste kleinere auto’s.

Vorig seizoen nam Eriba zowel het vrij recent geïntroduceerde instapmodel Living alsmede het actiemodel Exciting uit het programma. Die twee modellen zien we ook in modeljaar 2023 niet terug in het Eriba-leveringsprogramma. De kans is evenwel groot dat we deze de komende jaren nog eens terugzien. Dat betekent dat het programma Eriba caravans er in modeljaar 2023 als volgt uitziet:

 • Eriba Touring
  De karakteristieke Eriba Touring-serie bestaat al tientallen jaren. Eriba introduceert in modeljaar 2023 in een geheel vernieuwde uitvoering van de Touring. Maar ook deze is nog steeds gebaseerd op het oorspronkelijk model, zoals dat meer dan 65 jaar geleden is gebouwd.
 • Eriba Touring 820
  De Eriba Touring 820 wijkt zowel qua formaat als styling af van de normale Eriba Touring-serie. Zo is dit de enige Eriba Touring zónder hefdak. Het design van de Touring 820 is namelijk een beetje geïnspireerd op een ander iconisch model, namelijk dat van de Amerikaanse Airstream caravans.
 • Eriba Feeling
  Wie een modern ogende caravan met hefdak zoekt, kan bijna niet om de Eriba Feeling heen. Waar de Touring haar roots in het verleden heeft liggen, is de Eriba Feeling weer op basis van de huidige, moderne caravans ontwikkeld. De Feeling combineert een modern uiterlijk met een praktisch hefdak, waardoor de caravan tijdens het rijden prettig laag is.
 • Eriba Nova Light
  De Eriba Nova Light is een compacte, lichtgewicht caravan in het hogere middensegment en biedt een hoogstaand comfort. De praktische en functionele indelingen van de Nova Light bieden veel bewegingsvrijheid en ook alle gemakken die de moderne caravanner zich maar kan wensen.

 

Indelingen Eriba caravans

De indelingen van de Eriba caravans zijn in modeljaar 2023 dus verdeeld over vier series. Over het de Touring 820 kunnen we kort zijn, die is in slechts één indeling verkrijgbaar. Die biedt overigens wel een zee aan ruimte, met voorin een gerieflijke zithoek en achterin een enorm tweepersoons bed. Daartussen bevinden zich de keuken (aan de linkerzijde) en de badkamer (aan de rechterzijde).

Bij de Eriba Touring zien we dat met de introductie van het vernieuwde model de aloude namen zoals Pan en Troll zijn verdwenen. Ook Eriba gaat nu uit van typeaanduidingen met getallen. De Eriba Touring is in 7 indelingen verkrijgbaar. De kleinste is de 310, de grootste is de 560.

De Eriba Feeling is dit seizoen leverbaar in vier indelingen. De kleinste drie kennen we al een aantal jaren, deze zijn gericht op reizende paren. De grootste indeling, de Feeling 515, is nieuw. Dit is een typische gezinscaravan met maar liefst 7 slaapplaatsen.

Kopers van de Eriba Nova Light kunnen kiezen uit 5 indelingen. Ook hier zien we een ‘515’-indeling met maximaal 7 slaapplaatsen.

Noviteiten Eriba caravans modeljaar 2023

Bij de Eriba Feeling en Nova heeft Eriba dit seizoen alleen kleine wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd.

Vernieuwde Eriba Touring
Het grote nieuws van dit jaar is te vinden bij de Touring. Eriba heeft de Touring-serie namelijk een vernieuwingsbeurt gegeven. De meest succesvolle serie van het 50 jaar geleden opgerichte Eriba behoudt uiteraard het bekende, iconische uiterlijk en zijn compacte afmetingen, mét hefdak. Dat uiterlijk is dit modeljaar zelfs nog meer tot in de kleinste details is verfijnd. Ook het interieur is verbeterd. Uiteraard behoudt de Eriba Touring uit de vliegtuigindustrie afkomstige bouwwijze met een stalen buizen frame. Eriba levert de Touring voortaan met een verlengde dissel voor een verbeterde rijstabiliteit en rijcomfort.

De 2023-uitvoering van de Eriba Touring is te herkennen aan de vernieuwde wielkasten, achterlichten en nummerplaathouder. De Eriba Touring model 2023 is verkrijgbaar in drie uitrustingslijnen, waarvan de klassieke Legend en trendy Urban nieuw zijn.


Meer informatie over Eriba caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Eriba caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Eriba caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
325 resultaten
325 resultaten
Pagina
van 28
Sorteren op:
Pagina
van 28
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen