Fendt caravans kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Fendt caravans zijn steeds populairder in Nederland. De caravans van Fendt behoren tot dan ook de meest verkochte caravans. Fendt caravans staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende formaten, indelingen en prijsklassen.  

De caravans van Fendt combineren een tijdloos design met een hoge mate aan comfort, een hoog afwerkingsniveau en zijn ook degelijk gebouwd. Deze aspecten spreken vooral de meer veel eisende kampeerders aan. Met succes, want het in het Duitse Mertingen gevestigde Fendt Caravan nam vanwege de flink gestegen verkopen onlangs zelfs nog een derde productielijn in gebruik.

Kwaliteitscaravans in midden en hogere segment

Fendt heeft een beetje de reputatie dat het kwalitatief goede caravans in het hogere prijssegment en voor een wat conventioneler publiek bouwt. Toch heeft het Duitse merk wel degelijk betaalbare caravans in het programma en zijn er ook genoeg Fendt caravans die het jongere publiek aan zullen spreken.

Fendt caravans 2023-modellen

Gezien het bewezen, jarenlange succes is het leveringsprogramma van Fendt meestal nagenoeg ongewijzigd. Tot niet zo lang geleden waren de Fendt caravans verkrijgbaar in de (over)bekende series Saphir, Bianco, Tendenza, Opal en Diamant.

Maar met ingang van modeljaar 2023 heeft Fendt besloten om het programma wat te stroomlijnen. De Fendt caravans zijn in modeljaar 2023 daarom verkrijgbaar in vier series, waarvan één geheel nieuwe. Naast de bestaande series Bianco (Selection en Activ), Tendenza en Diamant introduceert Fendt het nieuw instapmodel Apero. Dat betekent dat de vertrouwde Fendt Saphir en Opal caravan na vele jaren uit het programma van Fendt zijn verdwenen.

Zoals vanouds is het uiterlijk van de verschillende series Fendt caravans redelijk gelijk. Fendt is qua design immers zeer consequent. Vandaar dat de verschillende caravanmodellen van Fendt over het algemeen een homogeen design hebben. Er zijn wel wat verschillen in de kleuren en graphics, en worden soms worden vernieuwde exterieurdelen niet direct in alle series ingevoerd. Het grootste verschil tussen de Fendt caravans zien we daarom in het interieur. Daar zien we dat iedere serie van Fendt caravans zijn eigen stijl heeft, al zijn er natuurlijk ook veel overeenkomsten.

 • Apero
  In modeljaar 2023 zal de Fendt Apero de overbekende Saphir gaan vervangen. Dat betekent dat de Fendt Apero ook het nieuwe instapmodel van de Duitse caravanfabrikant is. De Fendt Apero oogt moderner dan zijn voorganger, mede dankzij de donkerblauwe graphics en een nieuwe achterzijde in sandwichconstructie.
 • Bianco Selection
  De Fendt Bianco Selection caravans zijn echte toercaravans. De caravans uit deze serie zijn namelijk verkrijgbaar in diverse compacte indelingen. Maar er is ook een indeling met kinderkamer. Net als bij de andere Fendt caravans staan ook de Bianco Selection modellen bekend om hun complete uitrusting en goede kwaliteit.
 • Bianco Activ
  Ook de Fendt Bianco Activ caravans zijn zeer geschikt als toercaravan. Ook deze zijn namelijk ook verkrijgbaar in vrij compacte indelingen. De standaarduitrusting van de Bianco Activ is net iets uitgebreider dan die van de Bianco Selection.
 • Tendenza
  De Fendt Tendenza is de meest eigentijdse caravanserie van het Duitse merk. Al meer dan tien jaar is de Tendenza de caravan waarin Fendt de nieuwste designtrends doorvoert. Daarom spreekt Fendt bij de Tendenza ook wel over een ‘designcaravan’.
 • Diamant
  De Fendt Diamant caravans maken al tientallen jaren deel uit van het modellenpalet van de Duitse fabrikant en hebben hun kwaliteiten in die tijd ruimschoots bewezen. De Diamant is het topmodel van Fendt en is ontworpen voor caravanners die het allerbeste willen.

Indelingen

Uiteraard zijn er ook de nodige verschillen qua indeling. De Fendt caravans zijn in modeljaar 2023 verkrijgbaar verkrijgbaar in vier modelreeksen, die samen maar liefst 33 verschillende indelingen indelingen bieden. Dat zijn bijna net zoveel indelingen als vorig seizoen, toen Fendt één modelreeks meer in het programma had. Met name de Apero, Bianco Activ en Tendenza zijn verkrijgbaar in vrij vele indelingen. Fendt heeft de keuze aan indelingen sterk toegespitst op de afzonderlijke doelgroepen voor de caravans. Zo legt men bij de Diamant bijvoorbeeld vooral de nadruk op indelingen voor reizende paren terwijl er bij de Apero en Bianco Selection ook verschillende indelingen voor reizende gezinnen zijn.

Noviteiten Fendt caravans model 2023

Ondanks het grote succes zit Fendt allesbehalve stil. Zo is de Diamant niet zo lang geleden geheel vernieuwd. Ook voerde Fendt nog niet zo lang geleden een nieuwe huisstijl door, waarvoor Fendt het exterieur van alle caravanmodellen aan moest passen.

Nieuwe instapmodel: Apero

De belangrijkste noviteit van Fendt in modeljaar 2023 is uiteraard de komst van de nieuwe Apero caravans. De moderne Fendt Apero wordt het nieuwe instapmodel van Fendt en zal verkrijgbaar zijn in zeven indelingen. De opbouwlengtes variëren van 4,65 tot 5,60 meter en bieden slaapgelegenheid voor maximaal vijf personen. Twee van die indelingen zijn typische familiecaravans met stapelbedden. De nieuwe Fendt Apero heeft een nieuwe achterzijde in sandwichconstructie, die we volgend modeljaar wellicht ook bij de andere modellen terug zullen zien. Het exterieur van de Apero onderscheidt zich door de donkerblauwe graphics en in het interieur zien we het nieuwe driekleurige “Norfolk”-meubeldecor, dat Fendt smaakvol combineert met grijze “Sunset” of “Spring” stoffering.

Nieuw exterieur Bianco en Tendenza

En uiteraard voert Fendt ieder seizoen ook de nodige verbeteringen door. Naast de nieuwe Apero-serie hebben de series Bianco en Tendenza in seizoen 2023 met een volledig nieuw exterieur gekregen. Alle modellen hebben nieuwe, extreem vlakke achterlichten gekregen. De vernieuwde achterzijden met innovatieve LED-contourlichten geven de nieuwe Fendt caravans een automotive look. Het achteruitrijlicht is geïntegreerd in de multifunctionele verlichting terwijl het mistachterlicht centraal in de diffuser van de achterskirt is geplaatst. De stahoogte in alle modellen is voortaan een riante 1,98 meter en veel modellen hebben nieuwe compressorkoelkasten gekregen. Ook zijn alle modellen uitgerust met een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie.


Meer informatie over Fendt caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Fendt caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Fendt caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
837 resultaten
837 resultaten
Pagina
van 70
Sorteren op:
Pagina
van 70
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen