Fendt caravans kopen; nieuwe 2024 modellen of tweedehands

Fendt caravans zijn steeds populairder in Nederland. De caravans van Fendt behoren tot dan ook de meest verkochte caravans. Fendt caravans staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende formaten, indelingen en prijsklassen.

De caravans van Fendt combineren een tijdloos design met een hoge mate aan comfort, een hoog afwerkingsniveau en zijn ook degelijk gebouwd. Deze aspecten spreken vooral de meer veel eisende kampeerders aan. Met succes, want het in het Duitse Mertingen gevestigde Fendt Caravan nam vanwege de flink gestegen verkopen een paar jaar geleden zelfs nog een derde productielijn in gebruik.

Kwaliteitscaravans in midden en hogere segment

Fendt heeft de reputatie dat het kwalitatief goede caravans in het hogere prijssegment en voor een wat conventioneler publiek bouwt. Toch heeft het Duitse merk getuige het nieuwe instapmodel Apero wel degelijk betaalbare caravans in het programma en er zijn ook meer dan genoeg Fendt caravans die het jongere publiek aan zullen spreken.

Fendt caravans 2024-modellen

Gezien het bewezen, jarenlange succes van Fendt is het leveringsprogramma door de jaren heen nagenoeg ongewijzigd. Tot niet zo lang geleden waren de Fendt caravans verkrijgbaar in de (over)bekende series Saphir, Bianco, Tendenza, Opal en Diamant. Maar met ingang van het vorige modeljaar heeft Fendt besloten om het programma wat te stroomlijnen. Fendt caravans ging toen over naar vier caravanseries, waarvan één geheel nieuwe. De vertrouwde Fendt Saphir en Fendt Opal caravans zijn na vele jaren uit het programma van Fendt verdwenen en er kwam een nieuw instapmodel genaamd Apero. Deze nog jonge caravanserie is niet direct de vervanger van de overbekende Saphir en Opal die toen uit het programma gingen. Deze caravanseries zaten namelijk in het (hogere) middensegment.

Ook dit modeljaar bestaat het leveringsprogramma van Fendt uit vier series. Dat betekent dat we in modeljaar 2024 naast de bekende series Bianco (Selection en Activ), Tendenza en Diamant ook het nieuwe instapmodel Apero in de showroom van de Fendt-dealers zien staan.

Zoals vanouds is het uiterlijk van de verschillende series Fendt caravans redelijk gelijk. Fendt is qua exterieurdesign immers zeer consequent. Vandaar dat de verschillende caravanmodellen van Fendt over het algemeen een homogeen design hebben. Er zijn wel wat verschillen in de kleuren en graphics, en worden soms worden vernieuwde exterieurdelen niet direct in alle series ingevoerd. Het grootste verschil tussen de Fendt caravans zien we daarom in het interieur. Daar zien we dat iedere serie van Fendt caravans zijn eigen stijl heeft, al zijn er natuurlijk ook veel overeenkomsten.

 • Apero
  Vroeger waren de Fendt Bianco caravans de instapmodellen van de Duitse caravanfabrikant. Maar in modeljaar 2024 is de Fendt Apero het instapmodel van Fendt. De Fendt Apero oogt een stuk moderner dan Bianco, mede dankzij de donkerblauwe graphics en een nieuwe achterzijde in sandwichconstructie. Hij moet dan ook een wat jonger publiek aanspreken.
 • Bianco
  De Bianco caravans zijn de toercaravans van Fendt. De caravans uit deze serie zijn namelijk verkrijgbaar in diverse compacte indelingen. Maar er is ook een indeling met kinderkamer. We kunnen de Fendt Bianco sinds vorig seizoen als het nieuwe ‘basismodel’ van de Duitse caravanfabrikant beschouwen. Kopers hebben daarnaast de keus uit de Selection en de Activ-variant. De standaarduitrusting van de populaire Bianco Activ is net iets uitgebreider dan die van de Bianco Selection. Net als bij de andere Fendt caravans staan ook de Bianco-caravans bekend om hun complete uitrusting en goede kwaliteit.
 • Tendenza
  De Fendt Tendenza is de meest eigentijdse caravanserie van het Duitse merk. Al meer dan tien jaar is de Tendenza de caravan waarin Fendt de nieuwste designtrends doorvoert. Daarom spreekt Fendt bij de Tendenza ook wel over een ‘designcaravan’, waarmee het merk ook laat zien dat het niet alleen wat conventioneler ingerichte caravans aanbiedt.
 • Diamant
  De bekende Fendt Diamant caravans maken al tientallen jaren deel uit van het modellenpalet van de Duitse fabrikant. Ze hebben hun kwaliteiten in die tijd ruimschoots bewezen. De luxueuze en compleet uitgevoerde Diamant caravan is sinds jaar en dag het topmodel van Fendt en is ontworpen voor veeleisende caravanners die alleen maar het allerbeste willen.

Indelingen Fendt caravans modeljaar 2024

De Fendt caravans zijn in modeljaar 2024 verkrijgbaar in vier modelreeksen, die samen maar liefst 33 verschillende indelingen bieden. Dat zijn net zoveel indelingen als vorig seizoen, het seizoen dat Fendt van zes naar vijf modelreeksen ging.

Met name de Apero, Bianco Activ en Tendenza zijn verkrijgbaar in vrij veel indelingen. Fendt heeft de keuze aan indelingen sterk toegespitst op de afzonderlijke doelgroepen voor de caravans. Zo legt men bij de Diamant bijvoorbeeld vooral de nadruk op indelingen voor reizende paren terwijl er bij de Apero en Bianco Selection ook verschillende indelingen voor reizende gezinnen zijn.

Serie Indelingen
Apero 7
Bianco Selection 5
Bianco Activ 11
Tendenza 7
Diamant 3

 

Noviteiten Fendt seizoen 2024

Ondanks het grote succes heeft Fendt allesbehalve stil gezeten. De Diamant is bijvoorbeeld niet zo lang geleden geheel vernieuwd. Ook voerde Fendt nog niet zo lang geleden een nieuwe huisstijl door, waarvoor Fendt het exterieur van alle caravanmodellen aan moest passen. Vorig seizoen kwam er een nieuw instapmodel, de Apero. Dat was ook de belangrijkste noviteit van Fendt in modeljaar 2023.

De modern en vlot ogende Fendt Apero is sindsdien het nieuwe instapmodel van Fendt en is ook in modeljaar 2024 verkrijgbaar in zeven indelingen. Goed om te weten is dat Fendt deze serie een speciale editie is en dat deze dus niet altijd volop verkrijgbaar zal zijn.

Verder kregen de series Bianco (het nieuwe basismodel van Fendt) en Tendenza vorig seizoen een volledig nieuw exterieur. Ook kregen alle Fendt-caravans toen nieuwe, extreem vlakke achterlichten en een tot 1,98 meter verhoogde stahoogte. Verder werden er in veel indelingen nieuwe compressorkoelkasten en nieuwe kookplaat/spoelbakcombinaties toegepast.

In modeljaar 2024 zijn de wijzigingen relatief bescheiden. De Apero is nog leverbaar met het moderne 3-kleurige meubeldecor “Norfolk”, waardoor de woonruimte perfect is afgestemd op de stofvarianten “Spring” en “Sunset”. Bij de Bianco zien we nog steeds het lichte meubeldecor “Tiberino”, maar dat wordt nu gecombineerd met de nieuwe stofvarianten “Almeria” en “Manerba”. De Fendt Tendenza heeft nog steeds het stijlvolle meubeldecor “Noce Marche”, dat wordt gecombineerd met de stofvariant “Cannes”, maar daar zien we ook het nieuwe loungekussen “Studio-Line Valencia”. Iets meer nieuws bij de Diamant. Die krijgt in modeljaar 2024 namelijk weer een upgrade. Deze serie krijgt voortaan standaard ALDE warmwaterverwarming en warmwatervloerverwarming. In het interieur zien we het meubeldecor “Rovero-Castello” in combinatie met de stijlvolle stofvarianten “Faro” en “Salina”. Optioneel is er ook de speciale lederen “Zingst” stoffering.


Meer informatie over Fendt caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Fendt caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Fendt caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
942 resultaten
942 resultaten
Pagina
van 79
Sorteren op:
Pagina
van 79
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen