Hobby caravans kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Hobby caravans behoren sinds vele jaren tot de meest verkochte caravans van Nederland. De caravans van het Duitse merk bieden dan ook voor ieder wat wils. Van betaalbaar tot gewoon comfortabel of heel luxe, bij Hobby vind je precies de caravan die je zoekt. Bovendien zijn de Hobby caravans altijd ‘all inclusive’, dus standaard al heel compleet uitgevoerd.

Omdat de Hobby caravans ook qua design, kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en indelingen helemaal marktconform zijn, is het niet zo gek dat de caravans van Hobby decennia lang tot de populairste caravans van Nederland behoren.

Typisch Hobby: All Inclusive uitrusting

Een belangrijke kernwaarde van Hobby is het ‘all inclusive’ aspect: alle Hobby caravans zijn compleet uitgevoerd. En uiteraard kunnen de klanten van Hobby, nog steeds ’s werelds grootste bouwer van caravans, vertrouwen op een moderne caravan van goede kwaliteit.

Hobby caravans 2023-modellen

Net als vorig seizoen, bestaat het Hobby caravan programma ook in modeljaar 2023 uit zeven series. Dit zijn de Beachy, Ontour, DeLuxe, Excellent, Excellent Edition, Prestige en Maxia.

We zien bij de Hobby caravans van modeljaar 2023 een aantal bekende caravan modellen maar ook een aantal recent geïntroduceerde nieuwe series. Vorig jaar introduceerde Hobby namelijk de Beachy. De Hobby Beachy is een nieuw, gedurfd instapmodel waarmee de Duitse caravan- en camperfabrikant zich ook op een geheel nieuwe doelgroep gaat richten: de jongere en beginnende kampeerders. Daarnaast introduceerde Hobby ook de Maxia, de caravan serie die het topmodel Premium moet gaan vervangen. Ook dit kampeerseizoen is er een actiemodel bij de Hobby caravans, namelijk de Excellent Edition. Deze serie is gebaseerd op de toch al heel complete Hobby Excellent caravans maar heeft een moderner interieur en de indelingen zijn vooral bedoeld voor reizende gezinnen.

 • Beachy
  De Beachy is het ‘jeugdige’ instapmodel van Hobby. Met de Beachy wil Hobby vooral jongere en avontuurlijk ingestelde kampeerders aanspreken. De Hobby Beachy is verkrijgbaar in drie indelingen en het interieur doet denken aan een strandhuisje.
 • Ontour
  De Hobby Ontour is alweer een aantal jaren het ‘normale’ instapmodel van de Duitse caravanfabrikant. Ondanks de aantrekkelijke aanschafprijs is dit dankzij de ‘all-inclusive’ filosofie van Hobby een behoorlijk compleet uitgeruste caravan.
 • DeLuxe
  De Hobby De Luxe caravans behoren in Nederland al vele jaren tot de meest succesvolle caravanmodellen. Ook de Hobby De Luxe caravans hebben de befaamde ‘all-inclusive’ uitrusting en bieden bovendien ook een enorme keus aan indelingen voor zowel reizende paren als gezinnen.
 • Excellent
  De Hobby Excellent is een populaire caravans in het hogere middensegment. De Excellent caravans combineren een hoogwaardig design met een complete uitrusting en een hoge mate aan comfort. Qua indelingen biedt de Hobby Excellent veel keus, met onder anderen indelingen met een vrijstaand bed en een extra grote badkamer.
 • Excellent Edition
  De Hobby Excellent Edition caravans vormen een ‘actieserie’, en zijn uiteraard gebaseerd op de normale Excellent Edition modellen. Deze combineren een complete uitrusting met een moderner interieurdesign met lichte kleuren en strakke lijnen. Vier van de zes indelingen van hebben een stapelbed, de Hobby Excellent Edition is vooral bedoeld voor jonge, moderne gezinnen.
 • Maxia
  De Maxia is het nieuwe topmodel van Hobby en daarmee ook de opvolger van de Premium. Het interieur van de Hobby Maxia doet een beetje aan dat van een Scandinavische caravan denken. Het kenmerkt zich door strakke lijnen en is modern en trendy. Maar het is evengoed ook heel sfeervol. Uiteraard biedt de Hobby Maxia het hoogst mogelijke comfort en is hij uitermate compleet uitgevoerd.

Indelingen

Ook in modeljaar 2023 behoren de Hobby caravans tot de populairste caravanmerken in Nederland. Bovendien is het aantal indelingen waarin de Hobby caravans verkrijgbaar zijn, enorm. Zelfs als we de 3 indelingen van de Beachy – die eigenlijk een apart submerk zijn – buiten beschouwing laten, bieden de 7 modelreeksen van Hobby in modeljaar 2023 totaal maar liefst 48 indelingen. Deze bieden een enorme verscheidenheid, van een compacte indeling voor een sportief reizend echtpaar tot indelingen met vrijstaande bedden en grote badkamers voor de meest veeleisende kampeerders, alsmede modellen met kinderkamers voor de reizende gezinnen. Al deze indelingen, ongeacht of het nu een uit de betaalbare Ontour-serie of een superdeluxe Prestige is, zijn zoals we van Hobby gewend zijn all-inclusive uitgevoerd.

Noviteiten Hobby caravans modeljaar 2023

Ook in modeljaar 2023 kenmerken de Hobby caravans zich door hun strakke lijnen en een modern, licht kleurenschema. Het exterieur van alle modellen heeft duidelijke structuren, lichte lijnen en een trendy kleurenschema dat het ‘automotive’ karakter onderstreept. De inrichting van de Hobby caravans is ook in modeljaar 2023 gericht op gezelligheid en design. Deze twee eigenschappen zijn net zo nauw verbonden met Hobby als de goede prijs-kwaliteitverhouding en de all-inclusive uitrusting.

Nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie

Uiteraard zijn er in modeljaar 2023 de nodige noviteiten bij de Hobby caravans. Zo levert Hobby nagenoeg alle 2023-caravanmodellen met een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie met elektrische ontsteking. Beide elementen kunnen worden afgedekt met fraaie, zwarte glaspanelen.

“Naast design ligt hier duidelijk de nadruk op functionaliteit”, vertelt Dirk Gottwald, hoofd Caravan Design bij Hobby, uit. “De kookplaat en spoelbak zijn gescheiden, maar beide kunnen worden afgedekt met zwarte glaspanelen. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar houdt ook stof buiten en biedt een extra werkoppervlak en opbergruimte.”

Nieuwe Dometic koelkasten

Ook vervangt Hobby de Super Slim Tower koelkasten door een nieuw model absorptiekoelkast van Dometic. Deze heeft een totale inhoud van 130 liter, een uitneembaar vriesvak van 12 liter en in hoogte verstelbare compartimenten. Dankzij de dubbele scharniertechnologie is de deur aan beide kanten te openen. Sommige Maxia-modellen worden overigens mey een grotere compressorkoelkast geleverd.

Nog meer modellen met vloerverwarming

Ook levert Hobby met ingang van modeljaar 2023 maar liefst 11 indelingen standaard met een warmwater-vloerverwarming. Dat waren er vorig modeljaar nog zeven.

De populaire caravanseries Ontour en De Luxe zijn in modeljaar 2023 nagenoeg ongewijzigd. Het interieur van de Excellent en Prestige krijgt een update terwijl de Excellent Edition en Maxia ook in een aantal nieuwe indelingen verkrijgbaar zullen zijn. De Hobby Excellent heeft in seizoen 2023 een nieuwe meubelafwerkingen. Hierbij koos Hobby voor een modern, antracietkleurige houtdecor, ontleend aan de ‘designvariant’ Excellent Edition. Bernd Löher, directeur van Hobby: “Het frisse, uitnodigende ontwerp is enorm populair bij onze klanten. Mensen willen dat hun caravan net zo stijlvol is als hun eigen huis. Met onze voertuigen willen we aan deze vraag voldoen.”

Voorts zal de Hobby Excellent Edition, het ‘actiemodel’, worden uitgebreid met vier nieuwe indelingen. Daardoor is De Hobby Excellent Edition in seizoen 2023 verkrijgbaar in tien indelingen, waaronder vier indelingen met kinderkamer. De luxe Hobby Prestige krijgt nieuwe, moderne en uitnodigende lichtgrijze bekleding en grijze gordijnen. Dit moet de Prestige nog gezelliger maken. De Hobby Maxia, het topmodel van de Duitse fabrikant, wordt in seizoen 2023 op detailniveau verbeterd.  Er komt ook nieuwe indeling, de Maxia 585 UL. Het interieur van deze indeling geeft mede dankzij de breedte van 2,50 meter een opmerkelijk goede ruimtelijke indruk.


Meer informatie over Hobby caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Hobby caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Hobby caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
983 resultaten
983 resultaten
Pagina
van 82
Sorteren op:
Pagina
van 82
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen