Hobby caravan kopen; nieuwe 2024 modellen of tweedehands

Hobby caravans behoren sinds vele jaren tot de meest verkochte caravans van Nederland. De caravans van het Duitse merk bieden dan ook voor ieder wat wils. Van betaalbaar tot gewoon comfortabel of heel luxe, bij Hobby vind je precies de caravan die je zoekt. Bovendien zijn de Hobby caravans altijd ‘all inclusive’, dus standaard al heel compleet uitgevoerd. Een Hobby caravan kopen is keuze hebben uit maar liefst 7 verschillende series. De tekst gaat verder onder de advertenties.

 


Meer informatie over Hobby caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Hobby caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Hobby caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
1.222 resultaten
1.222 resultaten
Pagina
van 102
Sorteren op:
Pagina
van 102

Een Hobby caravan kopen: merk hoort bij populairste caravans van Nederland

Omdat de Hobby caravans ook qua design, kwaliteit, prijs-kwaliteitverhouding en indelingen helemaal marktconform zijn, is het niet zo gek dat de caravans van Hobby decennia lang tot de populairste caravans van Nederland behoren. Veel mensen kiezen ervoor om een Hobby caravan te kopen.

Typisch Hobby: All Inclusive uitrusting

Een belangrijke kernwaarde van de Hobby caravans is het ‘all inclusive’ aspect: alle Hobby caravans zijn compleet uitgevoerd. En uiteraard kunnen de klanten van Hobby, nog steeds ’s werelds grootste bouwer van caravans, vertrouwen op een moderne caravan van goede kwaliteit.

Hobby caravans 2024-modellen

Net als vorig seizoen, bestaat het Hobby caravan programma ook in modeljaar 2024 uit zeven series. Dit zijn de Beachy, Ontour, DeLuxe, Excellent, Excellent Edition, Prestige en Maxia. We zien bij de Hobby caravans van modeljaar 2024 een aantal bekende caravan modellen maar ook een aantal vrij recent geïntroduceerde nieuwe series.

Twee jaar geleden introduceerde Hobby namelijk de Beachy. De Hobby Beachy is een nieuw, gedurfd instapmodel waarmee de Duitse caravan- en camperfabrikant zich ook op een geheel nieuwe doelgroep gaat richten: de jongere en beginnende kampeerders. Daarnaast introduceerde Hobby niet zo lang geleden de Maxia. Deze serie caravan heeft het topmodel Premium vervangen.

Ook dit kampeerseizoen is er een actiemodel bij de Hobby caravans, dat is net als voorgaand seizoen de Excellent Edition. Deze serie is gebaseerd op de toch al heel complete Hobby Excellent caravans, maar heeft een moderner interieur. De indelingen van deze serie zijn vooral bedoeld voor reizende gezinnen.

Hobby caravan kopen Beachy

 • Beachy
  De Beachy is het ‘jeugdige’ instapmodel van Hobby. Met de Beachy wil Hobby vooral jongere en avontuurlijk ingestelde kampeerders aanspreken. De Hobby Beachy is verkrijgbaar in drie indelingen en het interieur doet denken aan een strandhuisje.
 • Ontour
  De Hobby Ontour is alweer een aantal jaren het ‘normale’ instapmodel van de Duitse caravanfabrikant. Ondanks de aantrekkelijke aanschafprijs is dit dankzij de ‘all-inclusive’ filosofie van Hobby een behoorlijk compleet uitgeruste caravan.
 • DeLuxe
  De Hobby De Luxe caravans behoren in Nederland al vele jaren tot de meest succesvolle caravanmodellen. Ook de Hobby De Luxe caravans hebben de befaamde ‘all-inclusive’ uitrusting en bieden bovendien ook een enorme keus aan indelingen voor zowel reizende paren als gezinnen.
 • Excellent
  De Hobby Excellent is een populaire caravans in het hogere middensegment. De Excellent caravans combineren een hoogwaardig design met een complete uitrusting en een hoge mate aan comfort. Qua indelingen biedt de Hobby Excellent veel keus, met onder anderen indelingen met een vrijstaand bed en een extra grote badkamer.
 • Excellent Edition
  De Hobby Excellent Edition caravans vormen een ‘actieserie’, en zijn uiteraard gebaseerd op de normale Excellent Edition modellen. Deze combineren een complete uitrusting met een moderner interieurdesign met lichte kleuren en strakke lijnen. Vier van de zes indelingen van hebben een stapelbed, de Hobby Excellent Edition is vooral bedoeld voor jonge, moderne gezinnen.
 • Prestige
  De Hobby Prestige is een caravan uit het topsegment. Hobby Prestige caravans zijn helemaal ontwikkeld voor stijlvol reizen en wonen. Het meubelontwerp van de Prestige-modellen is ieder seizoen meer verfijnd en er is regelmatig keus uit fraaie, nieuwe stofferingen.
 • Maxia
  De Maxia is het nieuwe topmodel van Hobby en daarmee ook de opvolger van de Premium. Het interieur van de Hobby Maxia doet een beetje aan dat van een Scandinavische caravan denken. Het kenmerkt zich door strakke lijnen en is modern en trendy. Maar het is evengoed ook heel sfeervol. Uiteraard biedt de Hobby Maxia het hoogst mogelijke comfort en is hij uitermate compleet uitgevoerd.

Indelingen 2024-modellen

Al vele jaren is Hobby caravans een van de populairste caravanmerken in Nederland. Dat is niet zo gek, als we alleen al naar het aantal indelingen kijken waarin de Hobby caravans verkrijgbaar zijn. De Hobby caravans zijn verkrijgbaar in een groot aantal indelingen. Zelfs als we de drie indelingen van de Beachy – die eigenlijk een apart submerk zijn – buiten beschouwing laten, bieden de 7 modelreeksen van Hobby in modeljaar 2024 totaal maar liefst 46 indelingen.

Uiteraard zit er hier en daar wat overlap in, maar samen bieden deze indelingen echt een enorme verscheidenheid, van een compacte indeling voor een sportief reizend echtpaar tot indelingen met vrijstaande bedden en grote badkamers voor de meest veeleisende kampeerders, alsmede modellen met kinderkamers voor de reizende gezinnen. En, ongeacht of het nu een caravan uit de betaalbare Ontour-serie of een superdeluxe Prestige of Maxia is, hij is altijd all-inclusive uitgevoerd.

Een van de meest interessante nieuwe indelingen voor seizoen 2024 is de nieuwe Hobby Maxia 595 KML. Deze caravan heeft een bijzonder gezinsvriendelijke indeling. Bijzonder is het flexibele gebruik van het achterste gedeelte van de caravan, waar je door middel van een handig systeem een, twee of drie bedden voor de kinderen kunt plaatsen.

Serie Aantal indelingen
Beachy 3
Ontour 3
De Luxe 14
Excellent 5
Excellent Edition 10
Prestige 11
Maxia 3

 

Noviteiten Hobby caravans modeljaar 2024

Ook in modeljaar 2024 kenmerken de Hobby caravans zich door hun strakke lijnen en een modern, licht kleurenschema. Het exterieur van alle modellen heeft duidelijke structuren, lichte lijnen en een trendy kleurenschema dat het ‘automotive’ karakter onderstreept. De inrichting van de Hobby caravans is ook in modeljaar 2024 gericht op gezelligheid en design. Deze twee eigenschappen zijn net zo nauw verbonden met Hobby als de goede prijs-kwaliteitverhouding en de all-inclusive uitrusting.

Eerdere verbeteringen

Vorig seizoen heeft Hobby een groot aantal nuttige verbeteringen doorgevoerd. Zo kregen de meeste modellen een nieuwe kookplaat/spoelbakcombinatie met elektrische ontsteking. Verder verving Hobby de Super Slim Tower koelkasten door een nieuwe Dometic absorptiekoelkast met een totale inhoud van 130 liter en in hoogte verstelbare compartimenten. Ook levert Hobby sinds vorig seizoen een nog groter aantal indelingen standaard met een warmwater-vloerverwarming. Verder kreeg het interieur van de Excellent en Prestige een update, terwijl de Excellent een nieuwe meubelafwerking met antracietkleurig houtdecor kreeg en de Prestige werd voorzien van nieuwe bekleding.

Actiemodel Hobby

Ook dit seizoen is de Hobby Excellent Edition het ‘actiemodel’, waarbij kopers nu zelfs kunnen kiezen uit elf indelingen, waarvan meerdere met kinderkamer. De luxe Hobby Prestige krijgt nieuwe, moderne en uitnodigende lichtgrijze bekleding en grijze gordijnen. Dit moet de Prestige nog gezelliger maken. De Hobby Maxia, het topmodel van de Duitse fabrikant, wordt in seizoen 2023 op detailniveau verbeterd. Er komt ook nieuwe indeling, de Maxia 585 UL. Het interieur van deze indeling geeft mede dankzij de breedte van 2,50 meter een opmerkelijk goede ruimtelijke indruk.

Dit is er nieuw in modeljaar 2024

De Hobby caravans van modeljaar 2024 beloven als vanouds een combinatie van vakmanschap, luxe, comfort, duurzaamheid en innovatie die nagenoeg elke kampeerliefhebber zal aanspreken. Als we kijken naar de noviteiten van modeljaar 2024, dan zien we dat het Duitse caravanmerk Hobby geen wijzigingen en verbeteringen doorvoert die de caravanwereld op zijn kop zetten, maar het kamperen met deze populaire caravans wel weer wat prettiger maken.

Dit jaar voert Hobby een reeks algemene verbeteringen door die de gebruikservaring naar een hoger niveau tillen. Daarnaast ondergaan alle Hobby caravans – de Maxia uitgezonderd – een opfrisbeurt van de binnen- en de buitenkant. Het nieuwe design is niet fraaier maar biedt ook functionele voordelen. Alle ramen liggen nu platter tegen de buitenkant van de caravan. Verder heeft Hobby bij de 2024-modellen slimme technologie geïntegreerd. Hobby heeft geavanceerde systemen in de caravans geïmplementeerd die het leven op de weg gemakkelijker maken.

Met de introductie van zonnepanelen en energiezuinige apparatuur zet Hobby ook een volgende stap in de richting van een duurzamere kampeerervaring. Daarnaast zijn de remmen verbeterd, past men nog geavanceerde stabilisatiesystemen toe en zijn de caravans voortaan ook voorzien van ingebouwde brandblussers. Interessant is ook de verlengde garantie op waterdichtheid. Die bedroeg eerst vijf jaar en is met ingang van de 2024-modellen uitgebreid naar maar liefst twaalf jaar. Een Hobby caravan kopen is dus ook kiezen voor een lange levensduur.

Bekijk het actuele aanbod van de onderstaande modellen

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen