Kip caravan kopen; nieuwe 2024 modellen of tweedehands

Een Kip caravan kopen is kiezen voor een Nederlands product. Eem product met al een flinke en bewogen historie achter de  rug. Jan Kip bouwde in 1947 een caravan voor eigen gebruik. Twee jaar later was het caravanmerk Kip geboren. Er volgden caravanseries met namen als Kuiken en Krielkip. In 2010 maakte het bedrijf na een moeilijk periode een doorstart. Sindsdien worden voornamelijk lichte hefdakcaravans gebouwd in Hoogeveen. Deze tekst loopt door onder de advertenties.

 

 

 

 

 

Kip caravans, modeljaar 2022


Meer informatie over Kip caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Kip caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Kip caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
94 resultaten
94 resultaten
Pagina
van 8
Sorteren op:
Pagina
van 8

Een Kip caravan kopen is weer helemaal hip

Een nieuwe Kip caravan kopen is anno 2024 kiezen voor compact en een hefdak. Kip heeft voor modeljaar 2024 namelijk nog drie caravanseries op haar website staan. Dat zijn de Kip Shelter, Kompakt en Vision. Het zijn alledrie compacte hefdakcaravans met twee slaapplaatsen. Ze zijn telkens een maatje groter, maar delen het De Waard tentdoek voor het hefdak. Het eigen gewicht van de modellen is respectievelijk 560, 790 en 860 kilo. Dat maakt dat deze Kip caravans ook uitstekend getrokken kunnen worden door kleine of elektrische auto’s. Hun maximaal toelaatbare gewicht bedraagt respectievelijk 750, 1000 en 1200 kilo. Genoeg laadvermogen om de bagage van twee personen mee te kunnen nemen. En dan kunnen er ook nog twee fietsen mee.

Het is nog niet zo lang geleden dat Kip Caravans maar liefst 85 jaar bestond. Dat heuglijke feit werd gevierd met een aantal jubileummodellen van de Shelter, Kompakt en Vision die in een gelimiteerde oplage van (uiteraard) 85 stuks werden gemaakt. Kip Caravans is er een voorstander van om wijzigingen aan de modellen niet steevast per modeljaar door te voeren maar om gewoon een vernieuwde generatie uit te brengen als daar aanleiding toe is. Tussentijdse kleine verbeteringen worden voortdurend aangebracht. Bij Kip Caravans is er dus eigenlijk geen sprake meer van specifieke caravanmodellen van een bepaald modeljaar.

Kip Caravan compacte hefdakmodellen 2024

Drie modellen, drie maten en drie verschillende uitvoeringen,. Zoek de Kip die het beste bij u past. En bedenk, eerst een keer huren voordat u koopt is mogelijk bij Kip.

De Kip Shelter

Compacte kleine caravan met de deur aan de achterkant. Bij binnenkomst links en rechts kastjes en een keukenblokje. Dat laatste kan ook naar buiten. Dam kun je onder de optionele luifel aan de achterkant van de caravan heerlijk buitenkoken. Ondanks de compacte buitenmaten heeft u in deze Kip een bed van 170 bij 200 centimeter. De Shelter is ooit begonnen als het extra sportieve zusje van de Kompakt. De Kip Shelter is ontwikkeld voor avontuurlijk ingestelde kampeerders en trekt dan ook veel kopers die overstappen van een tent of vouwwagen maar een normale caravan weer iets te veel van het goede vinden.

De Kip Shelter wordt qua design en mogelijkheden voortdurend aangepast. De markt voor dit soort caravans, die ook veel door jongere kampeerders worden gekocht, verandert immers snel. Daarom is de Kip Shelter in verschillende trendy kleuren leverbaar en kan de koper hem zelf voor een groot deel zelf configureren. Ook verhuur behoort – net als bij de overige Kip-modellen – tot de mogelijkheden.

 

Kip caravan kopen Shelter

De Kip Kompakt in twee uitvoeringen

Meer comfort en meer ruimte heeft de Kip Kompakt in de aanbieding. Een heerlijk ruim tweepersoonsbed en daarbij nog een apart zithoekje. De Kompakt is slechts 1,83 meter breed. Dat is smaller dan de meeste auto’;s. U heeft niet eens extra spiegels nodig. En met een hoogte van slechts 2,25 meter is hij zeer aerodynamisch. Dat is dan weer gunstig voor het brandstofverbruik. Voor modeljaar 2024 is hij er in het Polaeblue, Safari, Groen en Wit. De Kompakt is een heel compacte caravan die door bijna iedere auto kan worden getrokken.

Ondanks de beperkte afmetingen biedt de Kip Kompakt voldoende leef- en slaapruimte voor twee sportieve kampeerders. Om het kamperen met de Kip Kompakt nog prettiger te maken, heeft De Waard Tenten een luifel voor de Kip Kompakt ontwikkeld, welke is geïnspireerd op de legendarische Albatros van De Waard. De Kompakt is er als Travel of als Adventure. De laatste heeft een eindkeuken en een toiletruimte, de eerste een extra zitje.

 

Kip caravan kopen

Kip Kompakt caravan modeljaar 2021

De Kip Vision

Kip Vision caravan modeljaar 2021
Kip Vision caravan modeljaar 2021

De Kip Vision in 3 uitvoeringen

De Kip Vision is de grootste en comfortabelste hefdakcaravan van Kip. Klap het hefdak omhoog en u heeft een stahoogte van 2,03 meter. Hert voordeel van het hefdak onderweg is een lage caravan en dus ook een lage luchtweerstand. Dat heeft als voordeel een goede wegligging en een lager brandstofverbruik.  Deze Kip Vision is er in drie verschillende uitvoeringen. Naast de Travel en Adventure, die we kennen van de Kompakt, is er ook een Outback versie.

Dus behalve de keus tussen een extra zitje of een toiletruimte kunt u ook kiezen voor zelfvoorzienend kamperen. De Outback heeft namelijk niet alleen een stoere offroad-uitstraling. U haalt buiten naar binnen dankzij een grote openslaande achterklep. U kookt buiten door de uitschuifbare buitenkeuken te gebruiken. U kunt na het zwemmen in zee heerlijk onder de buitendouche gaan staan. En eten doet u ook al buiten met de speciale buitentafel.

Kip Greyline

De Kip Greyline was het topmodel van de Hoogeveense caravanbouwer. De Greyline model 2022 was een modern vormgegeven caravan met een strak gelijnd interieur waarbij kopers de mogelijkheid hadden om het slaapgedeelte naar eigen inzicht in te delen. Hierbij ging Kip uit van maatwerk. Men kon kiezen uit een Frans bed, twee enkele bedden of een dwarsslaper. Optioneel was er ook de mogelijkheid voor een dinette of rondzit. Als gebruikt model zeker populair.

Kip Greyline caravan modeljaar 2021
Kip Greyline caravan modeljaar 2021
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen