Knaus caravans - Tweedehands en alle nieuwe 2022 modellen

Knaus caravans worden steeds vaker verkocht. Sinds de overname door een Nederlandse investeerder waait een frisse wind door de vroeger zo traditionele Knaus-fabriek in Zuid-Duitsland. De meeste Knaus caravans bevinden zich in het populaire middensegment. Knaus heeft de duurste series bewust uit het assortiment gehaald omdat het daarvoor al de caravans van het ‘premium’ zustermerk Tabbert heeft. Wie een sportieve, moderne caravan in een lagere prijsklasse zoekt, kan weer terecht bij zustermerk Weinsberg.

Knaus heeft de afgelopen jaren het gehele en modellenpalet – bij zowel de campers als de caravans -volledig vernieuwd en nóg meer marktconform gemaakt. En met resultaat. Het aantal verkochte Knaus caravans (én campers) is de afgelopen modeljaren flink gestegen en Knaus is vorig jaar zelfs een beursgenoteerde onderneming geworden. Ook voor seizoen 2022 verwacht Knaus dat het weer meer caravans en campers zal verkopen en mogelijk zelfs nieuwe recordcijfers kan noteren.

Nieuwe, volledig geautomatiseerde fabriek

De Knaus caravans worden steeds meer als een auto gebouwd, op een volledig geautomatiseerde wijze. Daar is de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn dit jaar mee begonnen. Het betreft hier niet direct de assemblage van de gehele caravan, die voor het grootste deel nog met de hand gaat, maar wel om de vervaardiging van grote kunststof delen.

Knaus caravan modellen 2022

Helaas nam Knaus vorig jaar al afscheid van de Travelino, een innovatieve lichtgewicht caravan die Knaus met de allermodernste productietechnieken vervaardigde. Maar die innovatieve, voor de Travelino productietechnieken past Knaus ook toe bij de Deseo caravans. Deze Knaus Deseo ‘transportcaravan’ is vorig seizoen trouwens herzien en op diverse details verbeterd.

Het actiemodel dat vorig seizoen het gat tussen de Sport en Südwind op moest vullen, de Sport Silver Selection, zien we dit jaar niet meer terug in het programma. De extra sportieve Sport&Fun zien we nog wel terug, evenals de bekende hardlopers Sport en Südwind. Die laatste is natuurlijk de bekendste Knaus caravan. Hiervan kwam nog niet zo lang geleden een geheel vernieuwde uitvoering op de markt kwam. Knaus vernieuwde toen zowel het interieur als het exterieur. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Knaus zijn alle modellen van de Südwind-serie overigens ook als speciale ’60 Years’-editie verkrijgbaar. Het leveringsprogramma van Knaus bestaat in modeljaar 2022 derhalve uit de modellen Deseo, Sport&Fun, Sport en Südwind.

Knaus E.Power technologie

Uiteraard kijkt Knaus ook goed naar de toekomst. Daarin zullen we afscheid nemen van gas, dat nu nog veel gebruikt wordt voor de verwarming en het koken. Knaus heeft in dit kader de E.Power technologie ontwikkeld, waarmee een geheel gasloze caravan kan worden gebouwd. Hierin wordt afscheid genomen van de in veel gevallen onnodige winteruitrusting van de standaardvoertuigen waardoor er meer opslagruimte en laadmogelijkheden ontstaat. Alle op gas werkende apparaten zijn vervangen door de modernste elektrische apparaten. Deze zijn eenvoudiger te bedienen, veiliger en vergen minder onderhoud.

Dat blijft niet alleen bij een experiment: maar liefst tien indelingen van de Sport en drie indelingen van de Südwind kunnen met het E.Power pakket worden uitgevoerd.


Meer informatie over Knaus caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Knaus caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
433 resultaten
433 resultaten
Pagina
van 37
Sorteren op:
Pagina
van 37
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen