Knaus caravan kopen - Tweedehands en alle nieuwe 2024 modellen

Een Knaus caravan kopen is voldoende keus hebben in series en indelingen. Of u onderweg bent als koppel of met een groot gezin. Knaus heeft ook in modeljaar 2024 altijd een perfect passende caravan. Knaus maakt inmiddels deel uit van de Knaus-Tabbert AG- groep. Naast Knaus en Tabbert vinden we daar onder andere ook het hippe merk T@b. Tabbert zit meer in de Premium hoek, zeg maar het duurdere segment. Knaus richt zich meer op het zogenaamde middensegment. Daarom zijn de instapmodellen opgewaardeerd en werden de duurste modellen uit het programma gehaald. En met succes, want Knaus doet het goed.  Deze tekst loopt door onder de advertenties.


Meer informatie over Knaus caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Knaus caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
538 resultaten
538 resultaten
Pagina
van 45
Sorteren op:
Pagina
van 45

Een Knaus caravan kopen is kiezen uit 6 caravanseries

Knaus bedient dus zoals dat heet het middensegment. Met het ‘premium zustermerk Tabbert heeft het concern namelijk al caravans in het hogere en topsegment. En wie een goedkopere caravan of camper in een lagere prijsklasse zoekt, kan weer terecht bij het zustermerk Weinsberg. Op die manier is er zo min mogelijk overlap tussen de merken van Knaus Tabbert AG. Ze snoepen elkaar dus geen marktaandeel weg. Een Knaus caravan kopen is kiezen voor de nieuwste ontwikkelingen en bewezen kwalteit.

Volledig vernieuwd modellenpalet

Het Duitse merk heeft recent het gehele en modellenpalet – bij zowel de campers als de caravans – volledig vernieuwd en nóg meer marktconform gemaakt. De resultaten liegen er niet om. Het aantal verkochte Knaus caravans (én campers) is de afgelopen modeljaren flink gestegen. Knaus is onlangs zelfs een beursgenoteerde onderneming geworden. Ook voor seizoen 2024 verwacht Knaus dat het weer meer caravans en campers zal verkopen en mogelijk zelfs nieuwe recordcijfers kan noteren.

Nieuwe, volledig geautomatiseerde fabriek

De Knaus caravans worden steeds meer als een auto gebouwd, op een volledig geautomatiseerde wijze. Daar is de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn vorig jaar mee begonnen. Het betreft hier niet direct de assemblage van de gehele caravan, die voor het grootste deel nog met de hand gaat, maar wel om de vervaardiging van grote kunststof delen.

Knaus 2024 caravanmodellen

Het caravanprogramma van Knaus begint in modeljaar 2024 met het instapmodel Sport. Daarboven komen de bekende Südwind caravans waarmee Knaus een sterke positie in het middensegment heeft. Knaus heeft ook een serie caravans voor sportief ingestelde kampeerders, namelijk de Sport & Fun. Wie graag de motorfiets of scooter in de caravan mee wil nemen, moet eens naar de Deseo ‘sportcaravan’ kijken.

De grote nieuwkomer was vorig jaar de Knaus Azur. Het topmodel van Knaus is eventjes uit het programma geweest maar is nu terug, en wel in een geheel vernieuwde versie. En helemaal nieuw is de Knaus Yaseo. Een lichtgewicht die ook prima door een kleine en zelfs elektrische auto getrokken kan worden.  Het leveringsprogramma van Knaus bestaat in modeljaar 2024 derhalve uit de modellen Sport, Sport&Fun, Deseo, Südwind, Yaseo en Azur.

 • Sport
  De Knaus Sport caravans zijn het instapmodel van het Duitse merk. Knaus heeft de Sport-reeks in de loop der jaren enigszins opgewaardeerd, zodat ze nu in het lager middensegment vallen. Dankzij de lichtgewicht bouwwijze zijn de Knaus Sport caravans ook geschikt voor lichtere trekauto’s. De Sport-serie is in een groot aantal indelingen verkrijgbaar, met slaapgelegenheid voor maximaal 6 personen.
 • Sport & Fun
  De Knaus Sport&Fun is helemaal ontwikkeld voor sportief ingestelde kampeerders. De naam en het model zijn afgeleid van een eveneens sportief model waarmee de Knaus tientallen jaren geleden furore mee maakt. Sinds 2016 heeft Knaus deze sportieve caravans opnieuw in het programma opgenomen. De Knaus Sport& Fun heeft een grote achterdeur, een L-vormige centrale zitgroep in het midden en een hoog geplaatst dwarsbed voorin.
 • Deseo
  Deze serie caravans komt uit het vroegere Eifelland programma maar is door Knaus in de loop der jaren volledig vernieuwd. De Knaus Deseo is een zogenaamde transportcaravan, met in de achterwand een grote klep zodat je in deze caravan ook makkelijk motorfietsen, scooters of andere grote, zware dingen kunt vervoeren. De Knaus Deseo wordt gebouwd volgens de modernste inzichten en innovatieve lichtgewicht bouwwijze.
 • Südwind
  De Knaus Südwind is een van de populairste series caravans van het Duitse merk. De Knaus Südwind caravans bestaan al tientallen jaren en vormen al die tijd een van de meest aantrekkelijke modellen in het middensegment. De Knaus Südwind is verkrijgbaar in een groot aantal indelingen, voor zowel reizende paren als gezinnen.
 • Azur
  Ook de Knaus Azur is al tientallen jaren een van de populairste caravanmodellen op de markt. Ooit waren de Knaus Azur caravans heel populair in het hogere middensegment. Nu Knaus ze recentelijk ingrijpend heeft vernieuwd en ze volgens een nieuwe, revolutionaire bouwwijze produceert, zijn ze het topmodel van Knaus geworden. Bijzonder is de opbouw van zogenaamde zelfherstellende materialen.
 • Yaseo, behalve ligt van gewicht heeft de Yaseo ook nog eens de meeste leefruimte op het kleinste oppervlak. Althans, als we fabrikant Knaus mogen geloven. De Yaseo is uitgerust met het zogenaamde E-Power pakket. Onderaan de tekst leest u er meer over. Het komt erop neer dat de Yaseo een gasvrije caravan is. De Yaseo is er vooralsnog in twee indelingen. Dat zijn die 340 PX en de 500 DK.

Knaus caravan kopen Yaseo

Indelingen

De hoeveelheid indelingen bij de Knaus caravans is groot, en bovendien ook divers. Waar we bij de ‘normale’ series als de Knaus Sport, Südwind en Azur vooral de gebruikelijke indelingen zien, hebben de Knaus Sport & Fun en Deseo een geheel afwijkende indeling. In totaal zijn de Knaus caravans in modeljaar 2024 in 39 indelingen verkrijgbaar. Een behoorlijk aantal is verkrijgbaar in een gasloze e.Power uitvoering

Noviteiten Knaus caravans modeljaar 2024

Hoewel Knaus een tijdje geleden afscheid nam van de innovatieve Travelino, neemt het Duitse merk geenszins afscheid van de kennis en ervaringen die men met deze caravan opdeed. Knaus bouwde die Travelino met allermodernste materialen en productietechnieken. De nieuwe Yaseo bouwt op die ervaringen verder.

Deseo en vernieuwde Azur met innovatieve bouwwijze

Toen Knaus deze Deseo een paar jaar geleden geheel vernieuwde, werd voor deze ‘transportcaravan’ de bouwwijze van de Travelino voor het eerst op een productiemodel toegepast. Dit seizoen is de Knaus Azür terug, na een kort afwezigheid. Gebruikmakend van de kennis en ervaring die men met de Travelino heeft opgedaan, heeft Knaus vervolgens een volledig vernieuwde Azur caravan ontwikkeld. En zoals gezegd ook de Yaseo borduurt hier op verder. Een Knaus caravan kopen is dus gebruik kunnen maken van de nieuwste ontwikkelingen.

Knaus E.Power technologie

Uiteraard kijkt Knaus ook goed naar de toekomst. Daarin zullen we afscheid nemen van gas, dat nu nog veel gebruikt wordt voor de verwarming en het koken. Knaus heeft in dit kader de E.Power technologie ontwikkeld, waarmee een geheel gasloze caravan kan worden gebouwd. Hierin wordt afscheid genomen van de in veel gevallen onnodige winteruitrusting van de standaardvoertuigen waardoor er meer opslagruimte en laadmogelijkheden ontstaat. Alle op gas werkende apparaten zijn vervangen door de modernste elektrische apparaten. Deze zijn eenvoudiger te bedienen, veiliger en vergen minder onderhoud. Een groot aantal indelingen van de Knaus Sport en Südwind kunnen met dit E.Power pakket worden uitgevoerd.

Bekijk het actuele aanbod van de onderstaande modellen

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen