Knaus caravans - Tweedehands en alle nieuwe 2021 modellen

Knaus caravans worden steeds vaker verkocht. Sinds de overname door een Nederlandse investeerder waait een frisse wind door de Knaus-fabriek in Zuid-Duitsland. Knaus heeft de afgelopen jaren het gehele en modellenpalet bij zowel de campers als caravans volledig vernieuwd en nog meer marktconform gemaakt. Het aantal verkochte Knaus caravans (én campers) is de afgelopen modeljaren flink gestegen en Knaus is afgelopen najaar zelfs een beursgenoteerde onderneming geworden. Ook voor seizoen 2021 verwacht Knaus dat het weer meer caravans en campers zal verkopen en mogelijk zelfs nieuwe recordcijfers kan noteren.

Noviteiten

De Knaus caravans worden steeds meer als een auto gebouwd, op een volledig geautomatiseerde wijze. Daar is de Knaus-fabriek in Jandelsbrunn dit jaar mee begonnen. Het betreft hier niet direct de assemblage van de gehele caravan, die voor het grootste deel nog met de hand gaat, maar wel om de vervaardiging van grote kunststof delen.

Modellen 2021

De Travelino, de innovatieve lichtgewicht die Knaus met moderne, lichtgewicht productietechnieken vervaardigde, zien we in modeljaar 2021 niet meer terug. Dat betekent dat bij de 2021-modellen van Knaus alleen de Deseo caravans op die innovatieve, voor de Travelino ontwikkelde wijze, worden gebouwd. De Knaus Deseo ‘transportcaravan’ is dit seizoen trouwens herzien en op diverse details verbeterd.

Het actiemodel dat vorig seizoen het gat tussen de Sport en Südwind op moest vullen, de Sport Silver Selection, blijft in het programma, evenals de extra sportieve Sport&Fun. De bekendste Knaus caravan blijft natuurlijk de Südwind, die vorig modeljaar in een geheel vernieuwde uitvoering op de markt kwam. Knaus vernieuwde toen zowel het interieur als het exterieur. In modeljaar 2021 voegt Knaus de 500 EU-indeling met eenpersoonsbedden aan de Südwind-serie toe. Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Knaus zijn alle modellen van de Südwind-serie ook als speciale ’60 Years’-editie verkrijgbaar.

Het leveringsprogramma van Knaus bestaat in modeljaar 2021 derhalve uit de modellen Deseo, Sport&Fun, Sport, Sport Silver Selection en Südwind. De meeste Knaus caravans bevinden zich in het middensegment. Knaus heeft de duurste series bewust uit het assortiment gehaald omdat het daarvoor al de caravans van zustermerk Tabbert heeft. Wie een sportieve, moderne caravan in een lagere prijsklasse zoekt, kan weer terecht bij zustermerk Weinsberg.

Knaus caravans, modellen 2021


Meer informatie over Knaus caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Knaus caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Knaus caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
403 resultaten
403 resultaten
Pagina
van 34
Sorteren op:
Pagina
van 34

Knaus Caravans 2021 modellen

Knaus Sport caravan modeljaar 2021 Knaus Sport caravan modeljaar 2021

Knaus Sport

De Knaus Sport biedt al vele jaren een bijna niet te evenaren prijs/kwaliteitverhouding. De Knaus Sport-serie is de afgelopen tijd regelmatig uitgebreid met nieuwe indelingen. Ook is er sinds een paar jaar ook een speciale uitvoering voor de mensen die een extra complete Knaus Sport caravan willen: de Silver Selection. Deze kwam vorig seizoen als actiemodel op de markt brengt maar blijft nog even in het programma. Hij heeft speciale graphics aan de buitenzijde en titaniumkleurige lichtmetalen velgen. Het interieur is uitgevoerd met een nieuw donker houtdecor en lichte accenten.

Knaus Sport&Fun

De Sport&Fun is een caravan die Knaus opnieuw in het programma heeft opgenomen. In dit geval gebeurde dat in seizoen 2016, waarna de caravan net als vroeger regelmatig in de prijzen viel. De huidige Sport&Fun is door Knaus sindsdien ieder seizoen op kleine details verbeterd. Ook in modeljaar 2021 is de Knaus Sport&Fun een aantrekkelijke caravan voor sportief ingestelde kampeerders. De indeling van de Sport& Fun is gedurfd maar volgens een bewezen concept. Er is een grote achterdeur, een L-vormige zitgroep in het midden en een hoog geplaatst tweepersoons bed dwars voorin.
Knaus Sport&Fun caravan modeljaar 2021 Knaus Sport&Fun caravan modeljaar 2021
Knaus Deseo caravan modeljaar 2021 Knaus Deseo caravan modeljaar 2021

Knaus Deseo

De nog niet zo lang geleden geïntroduceerde Knaus Deseo combineert ook in modeljaar 2021 de innovatieve lichtgewicht bouwwijze van de Knaus Travelino met het beproefde functionele concept van de vroegere Eifelland/Knaus Deseo caravans. Karakteristiek is de grote achterklep waardoor je ook grote voorwerpen mee kunt nemen. De Knaus Deseo is daardoor de ideale caravan voor kampeerders die een mountainbike, racefiets, motorfiets, kano of surfboard mee willen nemen. Dit seizoen heeft Knaus de Deseo op detail herzien en verbeterd.

Knaus Südwind

De Knaus Südwind is al vele jaren één van de populairste caravans van Knaus. De Südwind caravans zijn vorig modeljaar geheel vernieuwd. De vernieuwde Knaus Südwind heeft een exterieur dat qua stijl gelijkenissen vertoont met de Deseo. Ook zien we de op deze caravan de nieuwe Cat Eye Evolution achterlichten, moderne nieuwe deuren en een neuswiel met kogeldrukindicatie. Knaus voegt in modeljaar 2021 een nieuwe indeling aan de Südwind-serie toe. De Südwind 500 EU heeft voorin enkele bedden, achterin biedt hij een ruime rondzit. Ook zijn de Knaus Südwind caravans, ter ere van het 60-jarig bestaan, leverbaar als speciale ’60 Years’-editie.
Knaus Südwind caravan modeljaar 2021 Knaus Südwind caravan modeljaar 2021
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen Advertentie plaatsen