Polar caravan kopen; nieuwe 2024 modellen of tweedehands

Polar caravans komen uit Norrland, oftewel het bovenste stuk van Zweden. Daar waar het altijd koud is en de wegen niet altijd even begaanbaar bouwen ze al  60 jaar caravans. Ze zijn te herkennen aan de ijsbeer, vanaf het begin het logo van dit Scandinavische merk. Voor modeljaar 2024 komen er twee speciale jubileumuitvoeringen, want het begon allemaal in 1964. Een Polar caravan kopen is dus nog meert te kiezen hebben. Deze tekst loopt door onder de advertenties. 

 

 

 

 

 

Polar caravans, modellen 2024


Meer informatie over Polar caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Polar caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Polar caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
13 resultaten
13 resultaten
Pagina
van 2
Sorteren op:
Pagina
van 2

Het merk Polar begon in 1964 toen twee vrienden in het Zweedse dorp Junselevallen caravans gingen bouwen. Toen nog onder een andere naam. In 1966 verhuizen ze na een brand naar Dorotea, waar de huidig Polar-fabriek nog steeds staat. Polar heeft een goede naam en bouwt zogenaamde premium caravans. Van een goede kwaliteit en uiteraard op het gebied van isolatie amper te verslaan. Een Polar caravan kopen is eerst kiezen voor een lengtemaat. Er zijn zeven verschillende lengtes waaruit u kunt kiezen . Dat zijn de Polar 520, 560, 590, 620, 650, 680 en 730.

Vervolgens kiest u een uitrustingsniveau.

Polar Original

De Polar Original is het basismodel zoals Polar deze al sinds 1964 bouwt. Anno 2024 is de Original geëvolueerd tot een uiterst moderne en comfortabele caravan met onder anderen een eigen accu, verswatertank, boiler/CV en afvalwatersysteem. De Original is winterbestendig tot maar liefst minus 40 graden.

Polar Selected

De Polar Selected van modeljaar 2024 is gebaseerd op de Polar Original. De Selected uitvoering is echter nog completer uitgevoerd en heeft bijvoorbeeld een gasoven én magnetron. Er is verder nog meer keus in stoffering, keukenafwerking en vloerbedekking. Verder zijn de Polar Selected caravans uitgerust met een gasaansluiting buiten en hebben ze Polars unieke Mobile Multi Control.

Polar Customised

Ook de Polar Customised model 2024 vindt zijn basis in de Original, maar is nog completer dan de Selected. Zo heeft de Polar Customised een 2 pits gaskookplaat naast de inductieplaat, leren bekleding, een centraal stofzuigsysteem alsmede een afwijkende kleurstelling van de graphics, waar wordt afgeweken van de bekende blauwe kleuren. Bij de Polar Customised zijn ook aanpassingen aan meubilair, indeling, luiken en ramen mogelijk.

 

 

Noviteiten 2024: BlackLine en BlueLine

Het modeljaar 2024 is speciaal voor Polar, want het merk bestaat dan precies 60 jaar. Om dat te vieren komen er twee speciale jubileumuitvoeringen. Deze kregen de naam BlackLine en BlueLine. En dat mag u in dit geval letterlijk nemen. Want ze hebben een zwarte, respectievelijk blauwe band over de gehele lengte. De jubileummodellen zijn bijzonder compleet uitgevoerd. De BlackLine is er in de uitvoeringen 730 BSL en BQWL. De speciale BlueLine is verkrijgbaar als 590 FWA, 620 BSA en 650 FDC. De nadruk ligt bij deze jubileummodellen op kwaliteit en comfort. Ze moeten het Polargevoel oproepen bij hun bezitters. Bij de 730 modellen spreekt Polar overigens niet over een caravan maar over een vakantiehuis. Een exclusieve inrichting maakt het een buitengewoon jubileummodel.

Een Polar caravan kopen

Ook in modeljaar 2024 heeft Polar weer de nodige vernieuwingen, verbeteringen en innovaties aan haar caravans doorgevoerd. Eerder al kwam er een nieuwe indeling: de CTV, waarin de wasruimte/WC en het bed gespiegeld opgesteld zijn. Ook introduceerde Polar eerder een naar eigen zeggen unieke indeling met een queensbed én kinderkamer.

Optioneel levert Polar voortaan ook een energiezuinige compressorkoelkast. De warmte van de vloerverwarming wordt nog gelijkmatiger over de gehele vloer verdeeld doordat het systeem met een kogelklep en een afzonderlijke circulatiepomp wordt uitgerust. Deze kan worden bestuurd door het Polar Connect-systeem.

Alle Polar caravans worden met het Connect-systeem geleverd. Hiermee kunnen vele functies van de caravan op afstand worden bediend. Met een (Android of iOS) app op de smartphone kunnen onder anderen de verwarming, koelkast en verlichting worden aangestuurd en het inbraakalarm worden bediend.

 

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen