Dealer of particulier?

CaravandealerAls je een caravan gaat kopen moet je, behalve een hele reeks aan keuzes die je over het soort caravan moet maken, je je ook eens gaan bedenken waar je die caravan wilt kopen.

Voor een nieuwe caravan heb je weinig keus, daarvoor kun je alleen bij de dealer terecht. Maar voor een gebruikte caravan kun je bij wijze van spreken op de hoek van de straat terecht.

Caravan kopen bij een particulier

Een groot deel van de tweedehands caravans wordt door particulieren aangeboden en verkocht. Die caravans worden weliswaar vaak tegen een schijnbaar lagere prijs aangeboden, maar bieden ook de nodige risico´s.

Zo kan goedkoop wel eens duurkoop zijn, want ondanks alle mooie praatjes weet je niet of die prachtige, glimmende caravan die maar één vakantie is gebruikt, bijvoorbeeld niet veel te zwaar beladen is geweest, of een hele zware en matig herstelde schade heeft gehad. Maar ook kleine mankementen die je achteraf ontdekt kunnen flink in de papieren lopen.

Als je daarom een tweedehands caravan gaat kopen, vraag bij de eigenaar altijd om de onderhoudspapieren, en als je echt zeker van je zaak wilt zijn dan laat je de caravan keuren.

Caravan kopen bij een bedrijf / handelaar / dealer

Als je een caravan bij een bedrijf koopt, dan heb je over het algemeen veel meer zekerheiden. Je krijgt er namelijk over het algemeen ook garantie èn een onderhoudsbeurt bij.

Mocht zo’n bedrijf bovendien bij een brancheorganisatie zoals de BOVAG of FOCWA zijn aangesloten, dan is die onderhoudsbeurt bovendien uitgevoerd door een goed opgeleide monteur volgens vastgestelde maatstaven en heb je ook de zekerheid van een goede, wettelijk onderbouwde garantieregeling en leveringsvoorwaarden die door die brancheorganisatie zijn vastgesteld.

Natuurlijk is het ook met de handelaren die niet bij een brancheorganisatie zijn aangesloten over het algemeen goed zaken doen, maar de meeste zekerheid heb je gewoon bij een BOVAG of FOCWA bedrijf.

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen