Nieuwe of tweedehands caravan kopen?

Nieuwe caravans op de caravanbeursDe keuze voor een nieuwe of gebruikte caravan is uiteraard sterk afhankelijk van jouw eigen wensen en mogelijkheden. Om een goede keuze te maken tussen een nieuwe caravan en een occasion wijzen we je op een aantal dingen die je in je overweging mee zou kunnen nemen.

Een nieuwe caravan

Aanbod

Nagenoeg onbeperkt nieuwe caravans, er zijn tientallen merken, met ieder vaak meerdere series met in totaal tientallen modellen, met daarbij talloze opties.

Levertijd

Bedraagt soms slechts enkele dagen, indien voorradig, maar kan oplopen tot enkele maanden.

Aanschafprijs

Vanaf een kleine tienduizend euro, maar kan, afhankelijk van merk, model en accessoires oplopen tot tienduizenden euro´s.

Afschrijving

Net als bij een auto is de afschrijving de eerste jaren relatief hoog, maar caravans gaan beduidend langer mee dan een auto waardoor de uiteindelijke afschrijving tot gering is.

Compleet

Veel dingen die vroeger optioneel waren zijn nu vaak standaard. Maar alles wat optioneel is, kost natuurlijk meer.

Fabrieksgarantie

Uiteraard valt een nieuwe caravan onder de fabrieksgarantie, en kun je daarna bij de dealer terecht voor de wettelijke vastgelegde garantiebepalingen

Nieuw

Dat is iets dat natuurlijk alleen bij een nieuwe caravan mogelijk is: je eigen, spliksplinternieuwe caravan van jouw keuze!

Een tweedehands caravan

Aanbod

Veel keus, er is een groot occasion aanbod met tienduizenden tweedehands caravans, maar je blijft natuurlijk altijd sterk afhankelijk van het actuele aanbod om de gewenste combinatie van bouwjaar/model etc. te vinden.

Levertijd

Kort, vanaf enkele dagen tot hooguit enkele weken.

Aanschafprijs

Die is uiteraard lager dan een nieuwe caravan, voor enkele honderden euro´s kun je soms al een oud beestje op de kop tikken, maar voor een luxe, bijna nieuwe caravan van een heel recent bouwjaar betaal je al gauw meer dan tienduizend euro.

Afschrijving

De “kop” is er af, dus de afschrijving is over het algemeen lager.

Compleet

Enerzijds zijn nieuwe caravans vaak completer, maar een tweedehands caravan is door de vorige eigenaar vaak voorzien van allerhande accessoires.

Garantie

Een goede garantieregeling is eigenlijk alleen van toepassing indien je je de caravan bij een (BOVAG/FOCWA erkend) caravanbedrijf koopt.

Bijna nieuw

Een goed onderhouden en met zorg behandelde tweedehands caravan kan er ook na jarenlang gebruik nog bijna als nieuw, maar het is natuurlijk nooit een nieuwe…

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen