Adria Campers

Adria campers zijn al meer dan 30 jaar lang een bekend gezicht op de Europese wegen. Het Sloveense merk ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar recreatievoertuigen. De eerste Adria campers werden op de markt gebracht onder de merknaam Adriatik. Sinds ongeveer tien jaar worden de campers van Adria gewoon onder de merknaam Adria aangeboden. En net als met caravans wist Adria ook met campers een vooraanstaande positie op de Europese markt te veroveren.

Adria is een tijdje geleden overgenomen door de Franse Trigano Groep maar Adria zal haar eigen identiteit blijven behouden. Er is bij de overname namelijk afgesproken dat het merk Adria een zelfstandig binnen de Trigano Groep zal zijn én in Slovenië gevestigd blijft.

Adria camper programma 2022

Ook in 2022 zijn de Adria campers verkrijgbaar in de vijf bekende series Coral, Coral XL, Matrix, Compact en Sonic. Die vijf series, gecombineerd met een groot aantal indelings- en uitrustingsvarianten, zorgt ervoor dat het Adria camperprogramma voor modeljaar 2022 uit maar liefst 52 verschillende modellen bestaat. Daarnaast heeft Adria ook buscampers in het programma, deze bestaan in modeljaar 2022 uit de Twin- en Twin Sports-modellen. De compacte Adria Active-buscampers zijn met ingang van het vorige seizoen komen vervallen. Adria introduceerde dit jaar weer de nieuwe Adria Active Base maar die wordt in Nederland (nog) niet aangeboden. De Adria buscampers model 2022 zijn in Nederland daardoor verkrijgbaar totaal 17 varianten, mede door een flinke groei in het aantal indelingen bij de Twin Sports.

Noviteiten Adria campers

De meeste Adria campers hebben de Fiat Ducato als basisvoertuig. Hiervan is onlangs de achtste generatie verschenen en ook Adria past deze op alle modellen als basisvoertuig toe. De Axess-uitvoeringen alsmede de Twin Sports buscamper staan op de Citroën Jumper.

Behalve de nodige kleine verbeteringen en wijzigingen heeft Adria de Supreme en Plus-varianten van de Sonic integraal camper geheel vernieuwd. Deze modellen kregen onder anderen een volledig nieuw interieur. Ook is de Sonic leverbaar in de nieuwe 700 DL-indeling met enkele bedden en de momenteel heel populaire face-to-face-zithoek.

Verder kreeg de Axess-versie van de Matrix en Coral halfintegraal campers een update. Deze hebben een nieuw interieur gekregen en lijken qua uiterlijk voortaan slanker. Ook hebben ze een omvangrijkere basisuitrusting gekregen. Ze staan standaard op een Citroën Jumper maar zijn optioneel ook verkrijgbaar met een Fiat Ducato. Beide series hebben ook twee nieuwe indelingen gekregen, de 650 DL en 650 SL.

Buscampers

De Adria Twin-buscamper was vorig jaar een soort van actiemodel en was in slechts één indeling leverbaar. In modeljaar 2022 zijn de Twin Sports buscampers een complete serie waarbij kopers kunnen kiezen uit vier verschillende indelingen.

Uitrustingsvarianten Axess, Plus en Supreme

Nagenoeg alle campers en buscampers zijn verkrijgbaar in drie uitrustingsvarianten. Het instapmodel is de Axess. Wie wat meer comfort en luxe wenst, kan voor de Plus-variant kiezen. De meest complete en meest luxueuze uitrustingsvariant is de Supreme. De campers in deze uitvoering hebben standaard ook een zilvergrijze carrosserie. De Twin Sports buscamper is slechts in één uitvoering verkrijgbaar en het topmodel Sonic is alleen verkrijgbaar in de Plus- en Supreme-uitvoering.

Adria campers, modeljaar 2022


Meer informatie over Adria kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Adria kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Adria kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
164 resultaten
164 resultaten
Pagina
van 14
Sorteren op:
Pagina
van 14
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen