Adria campers kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

Adria campers zijn al meer dan 30 jaar lang een bekend gezicht op de Europese wegen. Het Sloveense merk ontwerpt en bouwt al meer dan 50 jaar recreatievoertuigen. De eerste Adria campers werden op de markt gebracht onder de merknaam Adriatik. Sinds ongeveer tien jaar worden de campers van Adria gewoon onder de merknaam Adria aangeboden. En net als met caravans wist het Sloveense merk ook met de Adria campers een vooraanstaande positie op de Europese markt te veroveren.

Uitrustingsvarianten Axess, Plus en Supreme

Nagenoeg alle Adria campers en buscampers zijn verkrijgbaar in drie uitrustingsvarianten. Het instapmodel is in de meeste gevallen de Axess. Wie wat meer comfort en luxe wenst, kan bij Adria ook voor de Plus-variant kiezen. De meest complete en meest luxueuze uitrustingsvariant bij de Adria campers is de Supreme. De campers in deze uitvoering hebben standaard ook een zilvergrijze carrosserie. Uiteraard kan de beschikbaarheid van die uitrustingsniveau verschillen per model. Zo is de Twin Sports buscamper slechts in één uitvoering verkrijgbaar terwijl de topmodellen Sonic en Supersonic alleen verkrijgbaar is in de Plus- en Supreme-uitvoering.

Adria verder als zelfstandig merk binnen de Trigano Groep

Adria is een tijdje geleden overgenomen door de Franse Trigano Groep maar Adria zal haar eigen identiteit blijven behouden. Ook zal Adria haar eigen merkenpalet blijven voeren. Er is bij de overname namelijk afgesproken dat het merk Adria een zelfstandig merk binnen de Trigano Groep zal zijn én in Slovenië gevestigd blijft.

Adria campers 2023-modellen

In 2023 zijn de Adria campers verkrijgbaar in de vijf bekende series Coral, Coral XL, Matrix, Compact en Sonic en de geheel nieuwe Supersonic. Die zes series, gecombineerd met een groot aantal indelings- en uitrustingsvarianten, zorgt ervoor dat het Adria camperprogramma voor modeljaar 2023 uit meer dan vijftig verschillende modellen bestaat.

 • Compact
  De Compact halfintegraal camper is ruimer dan een buscamper maar compacter gebouwd dan een normale halfintegraal camper. De Adria Compact campers zijn ideaal voor mensen die een optimaal compromis zoeken tussen voldoende ruimte en wendbaarheid.
 • Coral
  De Coral is de meest populaire serie campers van Adria. De Adria Coral halfintegraal campers zijn verkrijgbaar in drie uitvoeringen en een groot aantal doordachte indelingen, alle met de fraaie sky-roof panoramavensters.
 • Coral XL
  De dit jaar geheel vernieuwde Coral XL alkoof campers zijn specifiek voor gezinnen ontwikkeld. De Adria Coral XL campers zijn verkrijgbaar in een aantal slimme indelingen waarmee je ook met wat grotere gezinnen prima op vakantie kunt gaan.
 • Matrix
  De Adria Matrix is een cross-over camper. Dat is een halfintegraal camper met een iets hogere daklijn. Daardoor is er boven de zitgroep ruimte voor een hefbed beschikbaar. Net als de Coral is ook de Matrix verkrijgbaar in drie uitrustingsniveaus.
 • Sonic
  De Sonic was jarenlang is het topmodel van Adria. Een uiterst moderne integraal camper met een inspirerend, karakteristiek ontwerp, slimme oplossingen en moderne interieurconcepten die als ‘thuis’ moeten voelen.
 • Supersonic
  De Supersonic is het nieuwe topmodel van Adria. Deze nieuwe integraal camper is de eerste Adria camper die op basis van de Mercedes Sprinter bouwt. Een bijna vanzelfsprekende keuze voor deze moderne en luxueuze integraal camper.

Adria buscampers

Daarnaast heeft Adria ook buscampers in het programma, deze bestaan ook in modeljaar 2023 uit de Twin- en Twin Sports-modellen. De Twin behoort al vele jaren tot het Adria buscamper programma. De Adria Twin Sports-buscamper was nog niet zo lang geleden een soort van actiemodel en was hij in slechts één indeling leverbaar. Inmiddels is de Adria Twin Sports een complete serie buscampers geworden waarbij kopers kunnen kiezen uit meerdere indelingen. De compacte Adria Active-buscampers zijn al een paar jaar geleden komen te vervallen. Adria introduceerde niet zo lang geleden de nieuwe Active Base buscamper maar die wordt in Nederland voorlopig niet aangeboden.

 • Twin
  De Adria Twin behoort al vele jaren tot de succesnummers van de Sloveense fabrikant. De Adria Twin buscampers onderscheiden zich van de concurrentie door hun moderne inrichting. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal indelings- en uitvoeringsvarianten.
 • Twin Sports
  De Twin Sports was vroeger een actiemodel, maar is door Adria uiteindelijk als een volwaardige serie in het assortiment opgenomen. Hij staat op de Citroën Jumper, die grotendeels vergelijkbaar is met de populaire Fiat Ducato, maar ook iets goedkoper is.

Adria campers, modeljaar 2023


Meer informatie over Adria kampeerautos
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Adria kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Adria kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
344 resultaten
344 resultaten
Pagina
van 29
Sorteren op:
Pagina
van 29
ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen