Pössl campers kopen; nieuwe 2021 modellen of tweedehands

De Pössl buscampers behoren al vele jaren tot de populairste modellen in hun segment. Het Duitse merk Pössl is in de ongeveer 30 jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot één van de grootste en bekendste buscamper merken. De naamsbekendheid van Pössl is onder de Duitse camperaars zelfs zo groot, dat de merknaam Pössl daar min of meer synoniem voor ‘buscamper’ is geworden.

Veelzijdige buscampers

Pössl heeft een omvangrijk leveringsprogramma buscampers in de meest uiteenlopende soorten en maten. Het uitgangspunt van oprichter Peter Pössl was een buscamper die ook geschikt zou zijn voor dagelijks gebruik. Die filosofie hanteert Pössl nog steeds. Een buscamper die je niet alleen tijdens de vakantie gebruikt, maar ook voor een dagje uit, om spullen mee te vervoeren of als mobiel kantoor. Daarnaast staat Pössl bekend om haar “made in Germany” kwaliteit en de vele doordachte details en innovaties.

Pössl buscampers modeljaar 2021

Vroeger besteedde Pössl de bouw van de buscampers helemaal uit. De modellen waren toen verdeeld in een D- en een H-lijn. De D-modellen van Pössl werden bij Dethleffs gebouwd, terwijl de H-modellen door camperbouwer Heinrich werden gemaakt. Dat is voor een groot deel nog steeds zo maar Pössl heeft nu ook een eigen fabriek in Vielbrunn. Daar bouwt Pössl bijvoorbeeld de gehele lijn Summit buscampers. Ook heeft Pössl een samenwerkingsverband met Capron, waar ook de campers van Carado en Sunlight vandaan komen. In modeljaar 2021 is het modellenpalet van Pössl groter dan ooit. Pössl biedt steeds meer keuzes op het gebied van buscampers, Naast de populaire Roadcruiser, Roadcamp-R en natuurlijk de 2Win zien we ook de prijswinnende Summit modellenreeks. Ook heeft Pössl niet zo lang geleden de Trenta aan het programma toegevoegd.

Noviteiten 2021-modellen Pössl

Pössl heeft bij de 2021-modellen de focus gelegd op het creëren van een open leefruimte, die doet denken aan die van een grotere integraal camper. Dit nieuwe principe kunnen we onder anderen terugvinden in de Pössl 2Win S Plus en de Trenta 600. De 2Win S Plus valt ook op door het slimme keukenblok. De koelkast is aan de voorzijde geplaatst en kan zowel van binnen als van buitenaf worden geopend. De Trenta, het jubileummodel dat ter ere van dertig jaar Pössl is ontwikkeld, is voortaan een aparte serie. De buscampers uit het 2021-programma van Pössl hebben allemaal de nieuwste Dometic-koelkast, met een inhoud tot wel 100 liter. Het vriesvak hiervan is uitneembaar. Je kunt de compressorkoelkast bedienen met een separaat bedieningspaneel in de wand. Door de draaideur aan de voorzijde van het keukenblok is de toegang van binnen en buiten veel beter.

Omdat het buscamper-programma van Pössl zo omvangrijk is, hebben we alleen de populairste en nieuwste buscampers van Pössl in ons overzicht opgenomen, die via de Nederlandse importeur verkrijgbaar zijn.

Pössl buscampers, modeljaar 2021


Meer informatie over Pössl kampeerautos
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Pössl kampeerautos.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Pössl kampeerauto dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
2.851 resultaten
2.851 resultaten
Pagina
van 238
Sorteren op:
Pagina
van 238

Pössl Campers 2021 modellen

Pössl Roadcamp (R) camper modeljaar 2021 Pössl Roadcamp (R) camper modeljaar 2021

Pössl Roadcamp

De compacte Pössl Roadcamp en Roadcamp R behoren tot de populairste buscampers van Pössl. Met een lengte van ca 5,40 m zijn ze wendbaar genoeg om makkelijk door het dagelijks verkeer en landwegen te manoeuvreren. Pössl bouwt de Roadcamp (R) buscampers naar keus op basis van een Citroën Jumper of Fiat Ducato. Door de grote breedte is er een tweepersoons dwarsbed mogelijk, alsmede voldoende ruimte voor een keukenblok, badkamer en zitgroep. Beide modellen zijn qua indeling nagenoeg gelijk, de Pössl Roadcamp R is echter voorzien van een innovatieve, extra grote badkamer (Raumbad).

Pössl Roadcruiser

Pössl heeft ook buscampers met enkele bedden in haar programma. De Roadcruiser is daar één van. Dit bed is extra groot, en kan bovendien ook als tweepersoons bed worden gebruikt. In de Evolution uitvoering is dit bed zelfs elektrisch in hoogte verstelbaar. Ook biedt de Pössl Roadcruiser, omdat deze is gebouwd op de langst verkrijgbare wielbasis, erg veel ruimte. Die extra ruimte komt goed van pas tijdens langere reizen, waar de Roadcruiser bij uitstek geschikt voor is. De keuken biedt voldoende bergruimte en heeft de koelkast op ooghoogte zodat de gekoelde levensmiddelen nog beter onder handbereik zijn.
Pössl Roadcruiser camper modeljaar 2021 Pössl Roadcruiser camper modeljaar 2021
Pössl Roadstar camper modeljaar 2021 Pössl Roadstar camper modeljaar 2021

Pössl Roadstar

In Nederland wordt vooral de 600L versie van de Pössl Roadstar verkocht. Dit is in feite een compactere (6 meter lange) versie van de Roadcruiser buscampers van Pössl. Want ook hier zien we de befaamde indeling met enkele bedden, die ook als tweepersoons bed kunnen worden gebruikt. Dit kon alleen door gebruik te maken van enkele ruimtewinnende oplossingen, zoals de kleerkast onder het uiteinde van het bed en door de keuken compacter te maken. Ook de Roadstar is voorzien van de ruime badkamer met opklapbare wastafel waar Pössl bekend om staat. Deze badkamer zorgt bovendien voor een scheiding tussen de woonkamer en het slaapgedeelte.

Pössl Summit

De Pössl Summit is een bijzonder succesvol model, de Summit 600 Plus is zelfs uitgeroepen tot de camper én kampeerauto van het jaar 2018. De Summit laat overduidelijk zien tot welke fraaie en goed doordachte oplossingen Pössl in staat is. De Summit heeft bijvoorbeeld een opklapbaar bed zodat je ook grote voorwerpen zoals fietsen mee kunt nemen. Ook onder het bed is heel veel ruimte voor bijvoorbeeld vouwkratten of campingmeubilair. De kleerkast is, net als bij de Roadstar, slim onder het hoofdeinde van het bed verborgen. De badkamer van de Pössl Summit heeft een typische Pössl innovatie: een slimme, ruimte besparende verschuifbare wand waarmee de doucheruimte kan worden afgesloten.
Pössl Summit camper modeljaar 2021 Pössl Summit camper modeljaar 2021
Pössl 2Win camper modeljaar 2021 Pössl 2Win camper modeljaar 2021

Pössl 2Win

De 2Win is één van de populairste buscampermodellen van Pössl. De langere wielbasis van deze 6 m lange camper biedt aanzienlijk meer woon- en bergruimte. Ook deze Pössl camper heeft een dwarsbed. De keuken is enigszins schuin is geplaatst waardoor de loopruimte optimaal blijft. Zowel de 2Win als de 2Win (R) beschikken over een badkamer. De Pössl 2Win R heeft een grotere badkamer, waarbij heel slim gebruik wordt gemaakt van de loopruimte voor het bed. Standaard biedt de 2Win twee slaapplaatsen, optioneel kan er ook een derde slaapplaats worden gerealiseerd. De Pössl 2 Win (R) is ook leverbaar als actiemodel. Deze ‘Plus’ heeft een extra complete uitrusting.

Pössl Trenta

De Pössl Trenta is leverbaar in een lengte van 5,00 en 6,36 m. Pössl heeft de keuken van de Trenta opnieuw ontworpen, deze heeft een aangename en moderne uitstraling. Ook heeft Pössl de opbergruimte boven de voorstoelen weggelaten, waardoor er meer ruimte boven de zitgroep ontstaat. Het interieur van de Trenta, uitgevoerd in een combinatie van hout met modern antraciet, ziet er chiquer uit dan de meeste andere Pössl buscampers. De patrijspoortraampjes achterin zijn optioneel. Er zijn ook verlichte opbergvakken en indirecte verlichting. De badkamer tussen zitgroep en bed is gescheiden door een schuifdeur. Het gebruik van verschillende spiegels zorgt voor een groter gevoel van ruimte.
Pössl Trenta camper modeljaar 2021 Pössl Trenta camper modeljaar 2021