Bürstner caravan kopen ; nieuwe 2024 modellen of tweedehands

Bürstner gaat er prat op dat u zich thuisvoelt in hun caravans. Het zogenaamde #overalthuis staat bij dit Duitse caravanmerk – dat onderdel is van de Erwin Hymer Group – hoog in het vaandel. Bürstner verbeterde voor modeljaar 2024 opnieuw al haar caravans. Een Bürstner caravan kopen staat garant voor slimme oplossingen en een optimaal ruimtegebruik. De handige Bürstner Information App is vanaf nu voor alle caravanmodellen beschikbaar, dus al vanaf het instapmodel.  Het zogenaamde Black Forrest pakket dat we kennen van de buscampers is nu ook beschikbaar voor de Premio caravanmodellen. Tenslotte introduceert Bürstner voor modeljaar 2024 een nieuwe generatie hefbedden. Deze zijn nog comfortabeler en nog eenvoudiger te bedienen. Enig wijziging in het aanbod is dat de Averso Plus 500 TS vanaf 2024 niet langer leverbaar zal zijn.

Premio Plus en Averso Plus: caravans met hefbed

Al meer dan tien 10 jaar geleden bracht Bürstner de Averso Plus op de markt. Deze caravan – de allereerste met een hefbed boven de zitgroep – was toen een ware revolutie. Dankzij het elektrisch hefbed bood deze relatief compacte caravan maar liefst 7 slaapplaatsen. Dat was voor die tijd alleen mogelijk bij veel grotere en zwaardere caravans. Om de uitvoering met hefbed ook voor mensen met een beperkter budget bereikbaar te maken, introduceerde Bürstner een aantal jaren geleden ook de Premio Plus.


Meer informatie over Burstner caravans
- Zoek in het overzicht hieronder naar het actuele aanbod van nieuwe en tweedehands Burstner caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Burstner caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten

Bürstner caravans 2024-modellen

Een Bürstner caravan kopen staat ook voor het slimme gebruik van de nieuwste snufjes. De My Bürstner Information App, kortweg MBI, is nu verkrijgbaar op alle caravanmodellen van Bürstner. Hij zit standaard op de Premio en Premio Plus modellen (waarbij de Plus staat voor het extra hefbed). Optioneel kan hij ook worden besteld voor de Premio Life. Middels de app is allerhande voertuiginformatie af te lezen op uw mobiele telefoon. Zo kunt u de app gebruiken als digitale waterpas en kunt u de bandenspanning controleren.

Nieuw in 2024 is dat het Black Forrest pakket nu ook beschikbaar is voor de Premio 455 TS en 495 TK. Het omvat aluminium velgen, een disselafwerking, fijne hamerslag beplating en zwaardere uitdraaisteunen. Daarnaast krijgt u de Zwarte Woud afbeeldingen op de buitenkant en een speciale stoffering, Het pakket gaat hier iets boven de 1700 euro kosten.

De uitvinder van het hefbed heeft dit voor modeljaar 2024 opnieuw ontwikkeld. Het blijft met 200 bij 144 centimeter prettig ruim. Maar het is nu middels een knop onder de bedplaat traploos in hoogte verstelbaar. De staalkabels waaraan het bed ophangt zijn vervangen door autogordels. Het bed heeft nu een draagvermogen van 200 kilo. De constructie in zijn geheel is 5 kilo lichter geworden.

En verder nog

Nieuw voor 2024 zijn verder de optionele aluminium velgen en de optionele Fix & Go bandenreparatieset voor de Premio en Premio Plus. Daarnaast is het Active pakket optioneel verkrijgbaar op de Premio Life. De Averso Plus 500 TS is niet langer leverbaar. De overige modellen zien we allemaal terug in de showroom in 2024.

Bürstner heeft het programma caravans een paar seizoenen terug flink gestroomlijnd . Sindsdien biedt Bürstner in feite alleen nog de Premio aan in diverse uitvoeringen. De Bürstner Averso-serie is alleen nog maar in de Plus-versie – dus met hefbed – verkrijgpaar. Dat wil niet zeggen dat er weinig keus is bij de caravans van Bürstner. Er is bij de Bürstner Premio namelijk keus uit diverse varianten. Zo is de Bürstner Premio bijvoorbeeld ook verkrijgbaar in de Plus-, Life- en Limited-uitvoering, en met een grote verscheidenheid aan indelingen.

Bürstner caravan kopen

 

 • Bürstner Premio Life
  De Premio Life caravans kwamen aanvankelijk als actiemodel op de markt. Inmiddels is de Premio Life het instapmodel in het caravan-programma van Bürstner. Het is een compleet uitgeruste lichtgewicht caravan die tegen een scherpe prijs wordt aangeboden.
 • Bürstner Premio
  De Bürstner Premio is een caravan voor de budgetbewuste kampeerder. De Premio caravans biedt kampeerders alles wat ze nodig hebben tegen een zeer redelijke prijs, zonder concessies aan de kwaliteit te moeten doen.
 • Bürstner Premio Limited
  De Premio Limited is een caravan voor kampeerders die een compleet uitgeruste caravan voor een scherpe prijs zoeken. Het is een extra complete uitvoering van de vier populairste indelingen van de Bürstner Premio.
 • Bürstner Premio Plus
  De caravans uit de Bürstner Premio Plus-reeks hebben een hefbed boven de zitgroep. Hierdoor bieden ze relatief veel – tot wel 7 – slaapplaatsen bij een relatief kleine opbouwlengte.
 • Bürstner Averso Plus
  De Bürstner Averso Plus was bij de marktintroductie in 2008 een ware revolutie. Het was de namelijk eerste caravan met een elektrisch hefbed. De 7 slaapplaatsen die de relatief compacte Averso Plus bood, waren tot die tijd alleen mogelijk bij veel grotere en zwaardere caravans.

Indelingen voor 2024

Het nieuws bij de caravans van Bürstner betrof voor 2023 de komst van twee nieuwe indelingen bij de Premio Life-serie. Deze werd uitgebreid met de 415 TK en de 480 TS. De eerste is een compacte gezinscaravan met voorin een standaardzit en achterin een dwarsgeplaatst stapelbed terwijl de 480 TS een eindkeuken, middendinette en voorin een Frans bed heeft. Voor 2024 blijft het gamma op één verandering na ongewijzigd. We nemen  namelijk afscheid van de Averso 500 TS Plus. Een Bürstner caravan kopen en je overal thuisvoelen.

 

Bekijk het actuele aanbod van de onderstaande modellen

ADVERTEREN!
Voor slechts €23,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €23,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen