LMC caravans kopen; nieuwe 2022 modellen of tweedehands

De LMC caravans zijn in modeljaar 2022 op een aantal punten gewijzigd. Ook zijn er de nodige wijzigingen in het modellenpalet. Zo is er bij de caravans van LMC een nieuwe serie bij gekomen. De Exquisit VIP is namelijk het nieuwe topmodel in het caravan programma van LMC. De caravans van LMC zijn komend seizoen verkrijgbaar in de modellen Sassino, Style, Style Lift, Vivo, Musica én Exquisit VIP.

De meeste namen zijn bekend, de Sassino wellicht niet zo en de Exquisite VIP is dus helemaal nieuw. De LMC Sassino werd vorig seizoen geïntroduceerd als het nieuwe instapmodel. Het vroegere topmodel, de Maestro, is vorig seizoen uit het programma gehaald. De LMC Musica, een paar seizoenen geleden nog slechts een ‘actieserie’ was, werd toen het nieuwe topmodel van LMC. Dit seizoen is er boven de  Musica een nieuw topmodel bij de LMC caravans: de Exquisite VIP. En zo is het modellenpalet van LMC caravans van LMC komend seizoen qua opzet weer heel anders dan een paar seizoenen geleden.

Historie LMC Lord Münsterland Caravan GmbH

LMC is opgericht in 1950, toen een constructeur en een carrosseriebouwer na een verregende vakantie met de tent besloten dat het tijd was om een beter onderkomen te bedenken. Hun eerste creatie was een soort van in/uitklapbare caravan, de Falter 1. Deze werd later omgedoopt naar Hartmann, de naam van de carrosseriebouwer. Niet veel later bouwde constructeur Austermann op zijn beurt de inmiddels legendarische Knospe caravan. Austermann’s bedrijf, dat de Knospe caravan inmiddels voor klanten bouwde, wordt overgenomen door Wilhem Saure, die de fabriek in Sassenberg verder uitbouwt. Later komen daar ook de bekende Lord en Münsterland-modellen bij, die vanwege de enorm gestegen vraag samen met carrosseriebouwer Karmann worden gebouwd. De productiefaciliteiten worden in de jaren ’80 verder uitgebreid en het bedrijf wordt omgedoopt tot LMC Lord Münsterland Caravan GmbH.

Vanaf 1986 bouwt LMC ook campers en in 1991 wordt het bedrijf door Erwin Hymer (nu Erwin Hymer Group – EHG) overgenomen. Ook gaat het bedrijf caravans en campers voor T.E.C. bouwen. In 1995 wordt T.E.C. bij LMC in Sassenberg gevoegd. Omdat er uiteindelijk niet genoeg afzetmarkt is voor deze twee redelijk identieke merken, wordt in 2013 besloten om te stoppen met het merk T.E.C. en worden de campers en caravans van dit merk deels ondergebracht in het LMC-programma. Het assortiment van LMC wordt in de loop der jaren beetje voor beetje aangepast en afgeslankt maar bevat nog steeds elementen van T.E.C.. Zo komen de namen Style en Vivo uit de stal van T.E.C., de Musica en Maestro waren modellen van LMC zelf. In 2018 opende LMC een nieuwe productiehal met een capaciteit van 15.000 voertuigen per jaar waar het bedrijf caravans voor de gehele Erwin Hymer Group gaat bouwen.


Meer informatie over Lmc caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Lmc caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Lmc caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
266 resultaten
266 resultaten
Pagina
van 23
Sorteren op:
Pagina
van 23
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen