LMC caravans kopen; nieuwe 2023 modellen of tweedehands

LMC caravans zijn een vertrouwd gezicht op de Europese wegen en campings. Het Duitse merk heeft in de tientallen jaren van zijn bestaan een groot aantal caravans afgeleverd. Aangezien LMC caravans bekend staan om hun kwaliteit, zijn er nog heel wat LMC caravans in gebruik. LMC, gevestigd in het Duitse Sassenberg, heet van oudsher LMC Lord Münsterland Caravan Gmbh. Het bedrijf is inmiddels onderdeel van de grote Erwin Hymer Group en nam een aantal jaren geleden ook de caravans van zustermerk TEC in het programma op.

Meer LMC caravanmodellen dat ooit

Hoewel het Duitse merk aanvankelijk zijn caravanprogramma wat beperkte ten faveure van het camperprogramma, richt LMC zich de laatste jaren weer volop op caravans. LMC heeft zijn leveringsprogramma bij de caravans de laatste jaren dus weer flink uitgebreid. Daarom zijn LMC caravans tegenwoordig in meer modelreeksen, indelingen en varianten verkrijgbaar dan ooit tevoren.

LMC: van betaalbare caravans tot exclusief

Bovendien heeft LMC zijn koers bij de caravans ook iets bijgesteld. Nadat het Duitse merk zich aanvankelijk leek te richten op caravans in het lagere en hogere middensegment, is het de laatste jaren ook caravans in het instapsegment én hogere prijssegment gaan bouwen. Het caravanprogramma van LMC biedt dus voor elk wat wils, met zowel betaalbare als exclusievere caravans.

LMC caravans 2023-modellen

Er zijn bij LMC caravans in modeljaar 2023 de nodige wijzigingen in het modellenpalet. Er is bij de caravans van LMC vorig seizoen al een nieuw model bij gekomen, in de vorm van de Exquisit VIP. Dit is, nadat het seizoen daarvoor met de Sassino al een nieuw instapmodel kwam, het nieuwe topmodel in het caravan programma van LMC. Dit seizoen voegt LMC weer een nieuw model toe, namelijk de Tandero, waarmee men zich op een wat oudere leeftijdsgroep richt. Maar LMC is de kamperende gezinnen absoluut niet vergeten. Met de Lift-uitvoeringen van de Style bijvoorbeeld. Dat zijn caravans met een hefbed boven de zitgroep. Deze caravans bieden voor hun afmetingen relatief veel slaapplaatsen. Ook bij de andere modelreeksen van LMC zijn verschillende ‘familiecaravans’ te vinden. Door al die uitbreidingen zijn de LMC caravans het komende seizoen verkrijgbaar in de modellen Sassino, Style, Style Lift, Tandero, Vivo, Musica én Exquisit VIP.

De meeste namen zijn bekend, de Sassino wellicht niet zo en de Exquisite VIP is dus helemaal nieuw. De LMC Sassino werd vorig seizoen geïntroduceerd als het nieuwe instapmodel. Het vroegere topmodel, de Maestro, is vorig seizoen uit het programma gehaald. De LMC Musica, een paar seizoenen geleden nog slechts een ‘actieserie’ was, werd toen het nieuwe topmodel van LMC. Dit seizoen is er boven de Musica een nieuw topmodel bij LMC caravans: de Exquisite VIP. En zo is het modellenpalet van LMC caravans van LMC komend seizoen qua opzet weer heel anders én uitgebreider dan een paar seizoenen geleden.

 • LMC Sassino
  De LMC Sassino is het instapmodel van de Duitse fabrikant, waarmee LMC een nieuwe stap in het lagere prijssegment wil zetten. De fabriek uit Sassenberg brengt deze serie dit seizoen in vijf indelingen uit, waarbij kopers kunnen kiezen uit enkele bedden, een dwarsbed en een langsbed, ook wel frans bed genoemd.
 • LMC Style
  De Style, het vroegere instapmodel van LMC, vertegenwoordigt nu het lagere middensegment bij de caravans van LMC. Deze betaalbare caravan heeft een behoorlijk complete standaarduitrusting met o.a. een grote Smart Tower koelkast en is komend seizoen zijn er in totaal vijf indelingen verkrijgbaar.
 • LMC Style Lift
  Ook LMC heeft caravans met een hefbed in het programma opgenomen. Hiermee creëer je een groot aantal slaapplaatsen in een relatief compacte caravan. De caravans zijn wel iets hoger, hun totale hoogte van 274 centimeter is zo’n 20 centimeter meer dan die van een normale caravan. Allebei de indelingen hebben een stahoogte van 208 centimeter. De LMC Style Lift is leverbaar in die verschillende indelingen.
 • LMC Tandero
  LMC lanceert dit modeljaar een nieuwe serie, genaamd Tandero. Deze zal aanvankelijk worden gelanceerd met twee indelingen voor eenpersoonsbedden en drie andere indelingen. De LMC Tandero is vooral ontwikkeld voor reizende paren, en dan vooral in de wat oudere leeftijdsgroep. Er is echter ook een LMC Tandero-indeling met stapelbedden.
 • LMC Vivo
  De LMC Vivo, die onlangs een geheel opgefrist interieur kreeg, vertegenwoordigt het middensegment van de Duitse fabrikant. De LMC Vivo caravans – de naam is afkomstig uit het vroegere TEC-programma – zijn in seizoen 2023 verkrijgbaar in vijf indelingen, die LMC vooral voor reizende gezinnen heeft ontworpen.
 • LMC Musica
  De LMC Musica caravan, het vroegere topmodel van de Duitse caravan- en camperfabrikant, bevindt zich in het hogere middensegment. De LMC Musica is een moderne, degelijk gebouwde caravan met een zeer complete standaarduitrusting. De Musica is in drie indelingen verkrijgbaar, uitsluitend met enkele bedden. LMC richt zich met de Musica vooral op reizende stellen.
 • LMC Exquisite VIP
  De Exquisite VIP is het nieuwe topmodel van LMC. Deze biedt dankzij een grote inwendige breedte van 2,38 meter (de carrosserie is 2,52 meter breed) heel veel ruimte. Daarom is er in de LMC Exquisite VIP zelfs voldoende ruimte om aparte zitgroepen tegenover de centraal geplaatste keukenblokken te plaatsen.

Indelingen

LMC heeft zich altijd op een breed publiek gericht. Dat is goed te zien aan de indelingen van de caravans van dit Duitse merk. Deze vertonen een enorme verscheidenheid. Van compact tot groot, voor reizende koppels of families, met enkele bedden, eilandbedden, stapelbedden, kinderkamers, hefbedden, bij de caravans van LMC vind je het allemaal. De LMC caravans zijn daarom ook geliefd bij een groot publiek. Dit modeljaar zijn de caravans van LMC in totaal in maar liefst 23 indelingen te verkrijgen. Daarvan nemen de LMC Style en Style Lift er 8 voor hun rekening. De Sassino, Tandero en Vivo hebben ieder 5 indelingen terwijl de Musica en Excuisite VIP in respectievelijk 3 en 4 indelingen worden aangeboden, die vooral voor reizende paren zijn bedoeld.

Noviteiten LMC caravans modeljaar 2023

Begin 2022 introduceerde LMC met de Tandero een geheel nieuwe serie. De LMC Tandero caravans kenmerken zich door een geheel nieuw front met dito bouwwijze, alsmede een interieur dat een fraaie combinatie is van Japanse en Scandinavische designelementen. Bij de introductie was de Tandero nog slechts verkrijgbaar in twee indelingen, die enkele bedden hadden. Later heeft LLC de Tandero-serie uitgebreid met nog eens 3 indelingen zodat kopers ook kunnen kiezen voor tweepersoonsbedden en stapelbedden. Voorts heeft de LMC Style een opfrisbeurt gekregen met een geheel nieuw interieur. Dat interieur heeft, onder de noemer ‘duurzaam en trendbewust’, een wat meer Scandinavische stijl gekregen.


Meer informatie over Lmc caravans
- Zoek in ons occasion overzicht hieronder naar het laatste aanbod van tweedehands Lmc caravans.
- Ons dealeroverzicht helpt je snel op weg naar één van de Lmc caravan dealers bij jou in de buurt
Verfijn resultaten
300 resultaten
300 resultaten
Pagina
van 25
Sorteren op:
Pagina
van 25
ADVERTEREN!
Voor slechts €20,- op
de grootste portalen
(incl. Marktplaats.nl)
Voor slechts €20,- op de grootste portalen (incl. Marktplaats.nl) Advertentie plaatsen